Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 mei 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Fred Versluis)

Nederlands Softbal Team naar USA voor trainingskamp
English

SCHIPHOL - Het Nederlands Vrouwen Softbal Team vertrok zondag (12 mei) vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar Houston, Texas (USA) voor het begin van een trainingskamp van anderhalve week op het complex van Scrap Yard Dawgs. De trip maakt deel uit van de voorbereidingen van de ploeg op het Europees Kampioenschap en het Olympisch Kwalificatie Toernooi later dit jaar.

25 speelsters maken deel uit van de groep die zal gaan trainen en (intersquad) wedstrijden gaat spelen. De ploeg staat onder leiding van de Amerikaanse Coach Connie Clark, die in januari werd benoemd tot Hoofd Coach van Oranje. Tijdens het verblijf in Texas wordt ze geassisteerd door Saskia Kosterink (Asistent Coach), Bart Hanegraaff (Hitting Coach) en Ferenc Jongejan (Pitching Coach). Gonny Farley overziet de activiteiten als Top Sport Manager Softbal van de KNBSB.

...Dervisa Mutic (links) en Charlotte Drijvers...
...tijdens de opener van de Holland Tour...
...met Oranje dit jaar in Uithoorn...
(© Foto: Fred Versluis)
De ploeg gaat trainen en spelen op het Scrapyard Softball Complex in Conroe, 64 km ten noorden van Houston. Het Complex is de speellocatie van Scrap Yard Fast Pitch, dat in oktober 2015 werd opgericht als Scrap Yard Dawgs en uitkwam in de professionele National Pro Fastpitch in 2016 en 2017. Vorig jaar werd de ploeg een 'independent team' en speelde onder de naam Scrap Yard Fast Pitch. De Nederlandse infielder en international Britt Vonk speelde voor de ploeg in de NPF in alle drie de bestaansjaren van het team. In 2017 werd Vonk met de ploeg kampioen van de NPF.

In juni en juli van dit jaar heeft het Nederlands Team twee belangrijke evenementen op het programma staan. Eerst gaat de ploeg de Europese titel verdedigen op het Europees Kampioenschap, dat van 30 juni t/m 6 juli zal plaatsvinden in Ostava, Frýdek-Místek (beide Tsjechië), Rybnik en Żory (beide Polen). De zes beste landen van het EK gaan door naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi, dat van 23 t/m 28 juli wordt georganiseerd op het complex van UVV in Vleuten/Utrecht (Nederland). De winnaar van dat evenement plaatst zich voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokyo (Japan).

Alle 25 speelsters op het roster hebben eerder in de ploeg gespeeld. Catcher Charlotte Drijvers en Utility Player Dervisa Mutic zijn de enige twee zonder interland achter hun naam in de Nationale Ploeg. Ze maakten vorig jaar hun debuut tijdens de Holland Tour, de jaarlijkse oefenreeks op verschillende locaties in het land. Voor deze twee speelsters is dit hun eerste reis met Oranje. Drijvers was vorig jaar de Bullpen Catcher van het team tijdens de inaugurele Super 6 in Hoofddorp (Nederland).

De 25 speelsters die in de USA in actie komen zijn:

Pitchers (7):
Ilona Andringa, Mariëlle Vleugels, Eva Voortman (allen FysioExpert Olympia Haarlem), Lisa Hop (Euro Stars), Marjolein Merkx (Roef!), Rebecca Soumeru en Ginger de Weert (beiden Sparks Haarlem).

Catchers (4):
Charlotte Drijvers (Roef!), Dinet Oosting (FysioExpert Olympia Haarlem), Karin Tuk (Terrasvogels) en Laura Wissink (Tex Town Tigers).

Infielders (6):
Virginie Anneveld, Shareday Christina (beiden FysioExpert Olympia Haarlem), Maxime van Dalen, Suka Van Gurp (beiden Sparks Haarlem), Onaisha Franka (Roef!) en Britt Vonk (Bussolengo, Italië).

Outfielders (5):
Jessie van Aalst, Brenda Beers (beiden FysioExpert Olympia Haarlem), Wies Ligtvoet, Isa Los (beiden Roef!) en Chantal Versluis (Sparks Haarlem).

Utility Players (3):
Damishah Charles (Twins Oosterhout), Dervisa Mutic (Sparks Haarlem) en Cindy van der Zanden (Roef!).

(12 mei)
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.