Grand Slam * Stats & News
Updated: 13 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nederlands Onder-19 Team ook puntloos in derde wedstrijd
English

IRVINE, California (USA) - Het Nederlands Onder-19 Softbal Team bleef ook puntloos in de derde wedstrijd van de voorronde van de U19 World Cup. Op maandag (12 augustus) verloor de ploeg met 9-0 van Chinese Taipei in een 4½ inning wedstrijd. Oranje werd niet alleen puntloos gehouden, maar wist ook geen honkslag te slaan.

Op zondag opende Nederland met een goede wedstrijd tegen Canada, maar verloor met 2-0. Later op de dag liep de ploeg tegen een 7-0 shutout aan tegen Nieuw-Zeeland.

Met drie nederlagen eindigde de ploeg op de vierde en laatste plaats in Poule D, die wellicht de sterkste van de vier poules was. Hierna zal de Nederland nu verder spelen in de poule voor de 13e tot en met 16e plaats, waarin nog driemaal wordt gespeeld. In deze poule ontmoet de ploeg Ierland (Poule C), Botswana (Poule A) en Zuid-Afrika (Poule B) op dinsdag, woensdag en donderdag. Deze ploegen bleven eveneens puntloos in hun poules.

BraziliŽ (Poule C), TsjechiŽ (Poule A), ItaliŽ (Poulel C) en Nieuw-Zeeland (Poule D) wonnen allen eenmaal en spelen verder in de poule voor de negende tot en met twaalfde plaats.

De twee beste teams uit elke poule plaatsten zich voor de Super Round. Dat zijn AustraliŽ (B), Canada (D), China (C), Chinese Taipei (D), Japan (B), Mexico (A), Puerto Rico (C) en USA (A). De USA, Japan, Puerto Rico en Canada bleven allemaal ongeslagen in hun poule door driemaal te winnen.

De teams in de Super Round nemen de overwinning tegen de nummer twee uit poule mee. Vanaf dinsdag spelen de acht teams elk nog eens zes wedstrijden tot en met vrijdag. De twee beste ploegen ontmoeten elkaar zondag in de Finale. De teams die in de Super Round op de derde en vierde plaats eindigen spelen zaterdag om het brons.

(12 augustus)
Op maandag eindigden acht van de tien gespeelde wedstrijden in een shutout. Zeven daarvan werden voortijdig afgesloten via de puntenverschil, mercy-regel. De enige shutout in zeven innings was de 3-0 van AustraliŽ tegen ItaliŽ.

De Nederlandse ploeg bereikte slechts eenmaal het honk tegen Chinese Taipei. Met twee uit in de tweede inning gooide pitcher Ching-Yu Chen vier wijd op Isa Smit. Zij bleef achter op het eerste honk, want hierna volgde een grounder. In de drie volgende innings schakelde Chen negen slagvrouwen op rij uit en zodoende gooide ze dus bijna een Perfect Game.

Chinese Taipei opende de score met twee punten in de eerste inning op starting pitcher Margot van Eijl. Chia-Yun Chang en Ting-En Chiang begonnen met honkslagen, waarna An-Hsin Chen volgde met een RBI-double en Chia-Hsuan Lin een puntscorende honkslag toevoegde. Chen probeerde ook te scoren op Lin's honkslag, maar werd op de plaat uitgeschakeld. Hierna tekende Jia-Ling Yu voor de vijfde opeenvolgende honkslag. Een vangbal leverde vervolgens de tweede nul op, maar de honken kwamen vol te staan toen Hao-Fang Yeh werd geraakt door een worp. Drie loopsters bleven achter toen een uithaal van Mei Hong in diep midveld werd gevangen door Nina Oomes.

De Aziatische ploeg voegde drie punten toe in de tweede slagbeurt. Yu-Hsin Wu en Chia-Yun Chang openden met stootslag-honkslagen en schoven op na een wilde worp. Met ťťn uit scoorden beiden op een honkslag van An-Hsin Chen. Dat werd gevolgd door een werpsterswissel, want Isanthe Rouwenhorst nam het over. Met twee uit kreeg ze de honken vol na een honkslag en een vrije loop. Een wilde worp zorgde even later voor het derde punt in de inning en verhoogde Taipei's voorsprong naar 5-0.

Chinese Taipei ging door met scoren in de volgende twee innings. Nog eens twee punten werden toegevoegd in de derde, waarin de Nederlandse verdediging een fout maakte. Een honkslag van Ting-En Chiang en een grounder van An-Hsin Chen zorgden voor de punten.

In de 2e4 verhoogde Taipei de voorsprong naar 9-0 door weer tweemaal te scoren. Dit keer werden beide punten gescoord op een fout.Chinese Taipei - Nederland 9-0 (4½ inn.)
RHE
Nederland00000 -001
Chinese Taipei0000X -9120
pitchers Nederlandinn.SOBBHRER
Margot van Eijl, L (0-2)1.11-855

Isanthe Rouwenhorst2.212441

pitcher Chinese Taipeiinn.SOBBHRER
Ching-Yu Chen, W (2-0)531---
(Ching-Yu Chen gooit een No-Hitter)
Umpires: HP-Jana McCaskill (Groot-BrittanniŽ), 1B-Abel Chapa (Mexico), 2B-Erin Peterson (USA), 3B-David Fortin (Nieuw-Zeeland).
Clock Operator-Jorge Afuso (BraziliŽ).
Official Scorers-Gabriele Hardinger (Oostenrijk), Tracy Wicks (USA), Erika Sojat (ItaliŽ).
Technical Commissioners-Chet Gray (AustraliŽ), Don Alexander (USA).
Aanvangstijd-20:00 uur.
Speeltijd-1:26 uur.
Locatie-Veld #3, Bill Barber Park, Irvine, California (USA).Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.