Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto: Rein Merkx)

Roef! scoort vroeg en wint tweemaal van DSS
English

MOERGESTEL - Roef! besliste beide wedstrijden van hun double-header tegen DSS al vroeg en won tweemaal op zaterdag (20 april), 4-3 en 10-3. Een week geleden deelde Roef! hun openings double-header tegen FysioExpert Olympia Haarlem.

Vandaag won Roef! nipt met 4-3 van DSS in de eerste wedstrijd na viermaal te hebben gescoord in de eerste inning.

In de tweede wedstrijd had Roef! slechts vijf innings nodig om tot een mercy-regel puntenverschil te komen. Dit keer besliste de ploeg het duel opnieuw vroeg door vijfmaal te scoren in de tweede slagbeurt.

(20 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

Met twee uit in de eerste helft van de eerste inning kreeg het bezoekende DSS twee honkloopsters toen Roef!-starter Marjolein Merkx vier wijd gooide op Dominique Burger en Sophie Bugter. Maar ze sloot daarna af met een strikeout. De rechtshander gooide een 'career-high' elf keer drie slag in dit duel en stond slechts vier honkslagen toe.

Even later kwam Roef! tot een rally van vier punten in de tweede helft van de eerste inning op María Gómez Mendoza, die het hele duel gooide voor DSS. Deze eerste slagbeurt bleek gelijk beslissend. Wies Ligtvoet opende met eeen infield-hit, waarna ze het tweede honk stal en het eerste punt scoorde op een tweehonkslag van Kim Donkers. Hierna kreeg Cindy van der Zanden vier wijd en kwamen de honken vol te staan na een stootslag-honkslag van Elizabeth Snow. Twee punten werden toegevoegd toen Isa Los volgde met een honkslag. De honken weer vol te staan na een honkslag van Noa Armirotto, waarna het vierde punt in de inning werd gescoord op een opofferingsslag van Charlotte Drijvers. De honken kwamen voor de derde keer vol te staan na vier wijd voor Amy Udink. Echter, dit keer bleven drie loopsters achter toen een strikeout en een vangbal een einde aan de inning maakten.

DSS, dat een loopster op het eerste honk achterliet in de tweede inning, antwoordde met drie punten met twee uit in de 1e3. Met één uit sloeg Anna-Bè Bartels een honkslag en scoorde op een 2-out double van Sophie Bugter. Hierna kreeg Denice van Dijk vier wijd en volgde Lorraine Kieft met een puntscorende honkslag die Bugter over de plaat bracht. Een klap naar het outfield van María Gómez Mendoza werd vervolgens gemist en dat stelde Van Dijk in staat het volgende punt te scoren en zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. De inning eindigde toen Marjolein Merkx afsloot met een strikeout.

In het restant van de wedstrijd werden er geen punten meer toegevoegd.

Roef! kreeg een kans dat wel te doen in de 2e3. Met één uit sloeg Charlotte Drijvers een honkslag en kreeg Amy Udink vier wijd. De twee schoven op na een opofferingsstootslag van Eva van Knegsel. Een gedwongen loop werd daarna gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor Wies Ligtvoet. María Gómez Mendoza sloot af met een strikeout en dus bleven er drie loopsters achter.

De Venezolaanse rechtshander schakelde drie slagvrouwen op rij uit in de volgende twee innings. In de zesde kreeg ze een lead-off single tegen van Eva van Knegsel, maar een strikeout-uit-bij-stelen-dubbelspel volgde.

Na driemaal te hebben gescoorde in de derde kreeg DSS nog slechts één honkloper in de volgende drie slagbeurten. De Haarlemse ploeg kwam weer in scoringspositie in de 1e7. Met één uit kreeg Anna-Bè Bartels vier wijd, wat werd gevolgd door een werpsterswissel. Rachael Knapp nam het over en begon met een strikeout. Hierna stal Bartels het tweede honk. Even later eindigde het duel met een opmerkelijke actie. Sophie Bugter kreeg vier wijd, maar Bartels probeerde hierop het derde honk te stelen en werd uitgeschakeld in een rundown, wat het einde van de wedstrijd betekende.Roef! - DSS 4-3
RHE
DSS0030000-340
Roef!400000X-481
pitcher DSSinn.SOBBHRER
María Gómez Mendoza, L (0-2)664844

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (2-0)6.1115432

Rachael Knapp, SV (1)0.211---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Patrick Reus, 1B-Tommasita Pavan.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-Hannie Mulders.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:51 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Esmee Ames (DSS) maakt haar debuut in de Golden League.
Tommasita Pavan maakt haar debuut als Umpire in de Golden League.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 24,5° C; windrichting oost;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 24%.
Game 2

Met twee uit in de eerste helft van de eerste inning bereikten Dominique Burger en Sophie Bugter opnieuw de honken, net zoals ze dat deden in de voorgaande wedstrijd. In de opener kregen beiden vier wijd. Dit keer sloegen ze een infield-hit. Echter, Burger rende te ver door over het tweede honk en werd uitgeschakeld wat het einde van de inning betekende.

Roef! scoorde daarna het eerste punt in de tweede helft van de eerste inning op starter María Gómez Mendoza. Het punt was onverdiend, want lead-off hitter Wies Ligtvoet bereikte het honk na een fout en zou gaan scoren. Ze stal het tweede honk, waarna ze scoorde op een hiernavolgende honkslag van Kim Donkers.

Roef! besliste het duel daarna met een 5-run rally in de tweede slagbeurt. Vier van de punten waren onverdiend vanwege twee fouten. Sophie Verdaasdonk begon met een tweehonkslag en schoof op naar het derde honk via een opofferingsstootslag van Eva van Knegsel. Ze scoorde daarna het eerste (en enige verdiende) punt op een infield-hit van Charlotte Drijvers, die zelf op het derde honk terecht kwam na een foute aangooi. Met één uit scoorde Drijvers toen Wies Ligtvoet's grounder in de volgende fout eindigde, waardoor ze het derde honk kon bereiken. Kim Donkers volgde met een puntscorende honkslag. Roef! kreeg loopsters 'op de hoeken' toen Cindy van der Zanden ook een honkslag sloeg en een double-steal zorgde daarna voor het volgende punt. Hierna werd het vijfde punt in de ining gescoord op een tweehonkslag van Elizabeth Snow, wat ook leidde tot een werpsterswissel, want Anna-Bè Bartels nam het over. Ze gooide vier wijd op Noa Armirotto, maar sloot daarna af met een strikeout.

Roef! voegde het zevende punt toe in de derde toen Eva van Knegsel opende met een tweehonkslag en scoorde op een one-out single van Céline Janssens. Hiermee bereikte de ploeg een mercy-regel puntenverschil.

...Kim Donkers...
...4-for-4, 2 runs, 3 RBI's...
(© Foto: Rein Merkx)
Een extra punt werd daarna nog gescoord in de 2e4. Kim Donkers begon met een honkslag en schoof op na een honkslag van Cindy van der Zanden. De twee schoven op na een vangbal, waarna Donkers scoorde op een grounder van Noa Armirotto.

Roef!-starter Rachael Knapp zorgde voor drie opeenvolgende nullen in de tweede en derde inning. Met een 7-0 voorsprong nam Kim Horsten de pitching over. Ze kreeg een lead-off single tegen van Ilse Kesseler, maar schakelde de volgende drie slagvrouwen uit, waarvan twee met drie slag.

Met een 8-0 achterstand scoorde DSS drie punten in de 1e5. Lorraine Kieft opende met een tweehonkslag en schoof daarna op naar het derde honk en scoorde op twee opeenvolgende wilde worpen. Volgende slagvrouwen (en rookies) Wendy van Wijk en Esmee Ames kregen beiden vier wijd. De eerste werd gedwongen uitgeschakeld op het derde honk op een grounder van Elise Ooms, maar een doorgeschoten bal zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Een fout op een grounder van Anna-Bè Bartels leverde weer een punt op en veegde het 7-punten mercy-regel verschil uit. Het volgende punt werd even later gescoord op een 'force play-grounder' van Ilse Kesseler. Een infield-hit richting kort van Sophie Bugter bezorgde DSS weer een honkloopster, maar het zorgde ook voor een aantal verdedigende wijzigingen, want korte stop Isa Los verliet de wedstrijd. De inning eindigde met een volgende 'force play-grounder'.

Nu met een 8-3 voorsprong sloot Roef! de wedstrijd alsnog via de mercy-regel af, want de ploeg scoorde even later tweemaal in de 2e5. Met één uit bereikte Charlotte Drijvers het honk na een fout en werd Céline Janssens geraakt door een worp. Met twee uit werd een punt gescoord op een honkslag van Kim Donkers, die 4-uit-4 sloeg, tweemaal scoorde en drie punten binnensloeg. Cindy van der Zanden volgde met een 'walk-off single', want het bracht de stand op 10-3. Zij sloeg 3-uit-4.Roef! - DSS 10-3 (5 inn.)
RHE
DSS00003 -354
Roef!15112 -10121
(twee uit toen een verschil van 7 punten werd bereikt in de vijfde inning)
pitchers DSSinn.SOBBHRER
María Gómez Mendoza, L (0-3)1.23-661

Anna-Bè Bartels351642

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Rachael Knapp, W (1-1)37-2--

Kim Horsten222331
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Tommasita Pavan, 1B-Patrick Reus.
Official Scorer-Leo van den Brun.
Play-by-Play Scorer-Rienette Hamers.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-Hannie Mulders.
Aanvangstijd-16:20 uur.
Speeltijd-1:36 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 24,4° C; windrichting noord;
windsnelheid 14 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 23%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.