Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Fred Versluis)

Sparks Haarlem wint tweemaal; No-Hits Tex Town Tigers
English

ENSCHEDE - Sparks Haarlem won tweemaal in Enschede op zaterdag (20 april) tegen Tex Town Tigers. De eerste wedstrijd eindigde met een kleine 3-2 uitslag, de tweede was een stuk comfortabeler, 10-0.

In de openingswedstrijd stond Sparks Haarlem aanvankelijk achter, maar nam de leiding in de derde inning en voegde een 'insurance run' toe in de vijfde slagbeurt. Veteraan rechtshander Kirsten Scheele sloot de wedstrijd af verdiende haar eerste save in dertien jaar!

In de tweede wedstrijd was ze de startende pitcher in een 'combined' No-Hitter, die werd afgesloten door Quincy Catsburg. De No-Hitter was de eerste van het seizoen 2019 in de Golden League.

(20 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

Tex Town Tigers werd op rij uitgeschakeld in de eerste inning door veteraan rechtshander Rebecca Soumeru, maar opende daarna de score in de tweede inning. Lisa Marie Kovačevič-Köllner begon met een tweehonkslag, schoof op naar het derde honk op een opofferingsstootslag van Nadine Marinus, waarna ze scoorde op een opofferingsslag van Lee Lankhorst.

De voorsprong was van korte duur, want Sparks Haarlem reageerde met twee punten in de 1e3 op Zoe Gillis, die de hele wedstrijd gooide voor Tex Town Tigers. De ploeg had een loopster achtergelaten op het eerste honk in de eerste inning. In de volgende slagbeurt opende Dominique Sprengers met een honkslag en sloeg Maaike Blaauwgeers een honkslag met twee uit, maar zij bleven achter.

Met één uit in de derde sloeg Kimberly Jones een honkslag. Hierna leverden McKayla Taylor en Maxime van Dalen (ground-rule) back-to-back puntscorende tweehonkslagen af om Sparks Haarlem op een 2-1 voorsprong te zetten. Van Dalen strandde later op het derde honk.

In de vierde inning kreeg Sparks Haarlem drie honkloopsters, maar twee daarvan werden op de honken uitgeschakeld. Taisa Kirindongo begon met een stootslag-honkslag, waarna Maaike Blaauwgeers het honk bereikte na een fout op haar opofferingsstootslag. Met één uit volgde een poging voor een double-steal, maar Kirindongo werd bij haar steelpoging uitgeschakeld bij het derde honk, terwijl Blaauwgeers opschoof naar het tweede honk. Anne Blaauwgeers sloeg hierna een honkslag in kort linksveld, maar dat hield haar tweelingzus op het tweede honk. Er volgde een nieuwe poging voor een double-steal, maar dit keer ging Anne Blaauwgeers uit in een rundown die het einde van de inning betekende.

Een 'insurance run' werd toegevoegd in de vijfde inning. Met twee uit sloeg Maxime van Dalen een tweehonkslag, waarna ze scoorde toen Dominique Sprengers na een fout op het honk kwam. Volgende slagvrouw Feline Poot kwam eveneens via een fout op het honk, maar Sparks liet de twee loopsters achter.

Sparks kreeg geen loopster meer in scoringspositie in het restant van de wedstrijd.

Na te hebben gescoord in de tweede inning ging TTT op rij uit in de derde en zag Sparks een dubbelspel maken in de vierde.

Met een 2-1 voorsprong nam Ginger de Weert de Sparks-pitching over in de vijfde inning. Ze kreeg een lead-off single tegen van Nadine Marinus, die opschoof naar het tweede honk na een wilde worp met twee uit, maar daar strandde.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de zesde kreeg Tex Town Tigers een grote kans de wedstrijd in eigen voordeel om te draaien in de 2e7. Laura Wissink en Lisa Marie Kovačevič-Köllner begonnen met vier wijd. Met één uit kwamen de honken vol te staan toen Lee Lankhorst een honkslag sloeg. De achterstand werd verkleind naar 3-2 toen volgende slagvrouw Shaneequa Kock ook een honkslag sloeg. Met de honken vol en slechts één uit werd Kirsten Scheele ingezet om het werpen over te nemen van Ginger de Weert. De ervaren rechtshander begon met drie slag op pinch-hitter (en rookie) Noemie Weyel, die sloeg voor Myrthe Smid. De wedstrijd eindigde toen de Française Eloïse Tribolet werd uitgevangen door linksveldster Maaike Blaauwgeers.

Hiermee kreeg Kirsten Scheele voor het eerst in dertien jaar een save op haar naam! De rechtshander wordt voornamelijk ingezet als starter en soms als reliever, maar sloot niet heel veel wedstrijden af in haar lange loopbaan. De laatste keer dat ze een save verdiende was op dinsdag 30 mei 2006 toen ze de laatste drie innings gooide voor Terrasvogels in een 4-1 winst tegen DSC '74. In totaal was dit pas de zesde save van haar loopbaan.


...Het thuisseizoen van Tex Town Tigers wordt geopend met twee ceremoniële eerste ballen door jeugdspeelsters...

...Links: Catchers Anne Blaauwgeers en Laura Wissink met de jeugdspeelsters die het seizoen openden...
...Rechts: Rebecca Soumeru was de startende pitcher voor Sparks Haarlem...

...Links: Kimberly Jones wordt begroet door 1B Coach Erik Vrugt na een honkslag in de 5e inning...
...Rechts: Maxime van Dalen slaat een tweehonkslag (en scoort later) in de 5e inning voor Sparks Haarlem...

...Links: Ginger de Weert gooide in relief voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Kirsten Scheele sloot af en verdiende haar eerste save sinds 2006...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Tex Town Tigers - Sparks Haarlem 2-3
RHE
Sparks Haarlem0020100-3100
Tex Town Tigers0100001-243
pitchers Sparksinn.SOBBHRER
Rebecca Soumeru, W (2-0)431111

Ginger de Weert, H (1)2.122311

Kirsten Scheele, SV (1)0.21----

pitcher TTTinn.SOBBHRER
Zoe Gillis, L (2-1)7411032
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-1:51 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,5° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 26%.
Game 2

Na haar eerste save te hebben verdiend sinds 2006 was Kirsten Scheele de startende pitcher voor Sparks Haarlem in de tweede wedstrijd. Dit keer gooide ze de eerste twee innings van een 4-inning 'combined' No-Hitter! Quincy Catsburg gooide de wedstrijd uit.

Scheele schakelde alle zes slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg op rij uit. In de derde inning gooide Catsburg vier wijd op lead-off hitter Shaneequa Kock, waarna ze de volgende twee slagvrouwen met drie slag uitschakelde. De rechtshander gooide daarna ook vier wijd op Merel Oosterveld, maar sloot af met een volgende strikeout. Ze kreeg drie opeenvolgende nullen in de vierde en laatste inning van de wedstrijd.

Sparks Haarlem kwam tot een rally van acht punten op zes honkslagen in de eerste helft van de eerste inning en liet toen ook drie loopsters achter. De honken kwamen al snel vol te staan. TTT-starter Lee Lankhorst gooide vier wijd op lead-off hitter Anne Blaauwgeers, waarna een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Kimberly Jones. Vier wijd voor McKayla Taylor zorgde voor volle honken. Met één uit openden honkslagen van Dominique Sprengers (één punt) en Feline Poot (twee punten) de score. Taisa Kirindongo volgde met een 2-run triple en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Maaike Blaauwgeers. Dat leidde tot een snelle werpsterswissel, want Shaneequa Kock nam het over. Ze werd begroet met een infield-hit van Ginger de Weert, die in de startende line-up stond als designated player. In haar tweede slagbeurt in de inning sloeg Anne Blaauwgeers daarna een RBI-double. De honken kwamen weer vol te staan toen Kimberly Jones werd geraakt door een worp. Het achtste punt in de inning werd gescoord op een opofferingsslag van McKaylah Taylor. Even later stonden de honken wederom vol toen ook Maxime van Dalen werd geraakt door een worp, maar drie loopsters bleven achter toen een grounder de lange slagbeurt afsloot.

Ginger de Weert kreeg haar laatste Golden League-slagbeurt op 15 april 2017, toevallig ook tegen Tex Town Tigers. Toen werd ze ingezet als pinch-hitter en kreeg ze drie slag in haar enige slagbeurt van het seizoen. Ze sloeg haar laatste Hoofdklasse-honkslag in 2015 toen ze uitkwam voor Terrasvogels. In dat seizoen kwam ze in acht wedstrijden aan slag en sloeg ze 8-uit-22 (.364) met een tweehonkslag en driehonkslag. De Weert sloeg haar laatste honkslag op 12 september 2015 tegen Alcmaria Victrix toen ze 2-uit-3 sloeg als designated player. In die wedstrijd was Kimberly Jones ook haar teamgenoot, net als vandaag. Official Scorer Dieks Bannink was aangesteld voor beide wedstrijden. In 2015 deed hij de play-by-play, vandaag was hij de official scorer.

Sparks voegde twee punten toe in de tweede inning op Lee Lankhorst, die terugkeerde als pitcher. Feline Poot (die 3-uit-3 sloeg) en Taisa Kirindongo begonnen met honkslagen en zouden gaan scoren op honkslagen van Anne Blaauwgeers en Kimberly Jones.

In de 1e4, met één uit, sloeg Ginger de Weert een tweehonkslag en ook dat was haar eerste 'extra basehit' sinds 12 september 2015. De Weert strandde op het tweede honk, want twee vangballen maakte een einde aan de slagbeurt.


...Links: De speelsters van Sparks Haarlem zijn klaar voor Game 2...
...Draagt pitcher Rebecca Soumeru het nieuwe uniform voor dit seizoen?...
...Rechts: Taisa Kirindongo slaat een 2-run triple voor Sparks Haarlem in de 1e inning...

...Links: Quincy Catsburg gooide de laatste twee innings voor Sparks Haarlem...
...Rechts: Ginger de Weert slaat een tweehonkslag voor Sparks Haarlem in de 4e inning...
(© Alle Foto's: Fred Versluis)Tex Town Tigers - Sparks Haarlem 0-10 (4 inn.)
RHE
Sparks Haarlem8200 -10120
Tex Town Tigers0000 -001
pitchers Sparksinn.SOBBHRER
Kirsten Scheele, W (2-0)21----

Quincy Catsburg232---
(Kirsten Scheele en Quincy Catsburg gooien een 'combined' No-Hitter)

pitchers TTTinn.SOBBHRER
Lee Lankhorst, L (0-1)0.112476

Shaneequa Kock0.2--211

Lee Lankhorst31-622
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Dieks Bannink.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:25 uur.
Speeltijd-1:03 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,9° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 29%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.