Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels wint tweemaal van Twins Oosterhout
English

SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels won tweemaal van Twins Oosterhout op zaterdag (20 april) in de eerste van twee double-headers tijdens dit Paasweekeinde.

In de opener won Terrasvogels met 6-1. De tweede wedstrijd was een stuk spannender. Twins opende de score met drie punten in de eerste inning, maar wist de voorsprong niet vast te houden. Uiteindelijk won Terrasvogels nipt van Twins met 8-7 in een aantrekkelijk duel dat veel actie had.

(20 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

Terrasvogels opende de score in de tweede helft van de eerste inning op startende pitcher Romy van der Ham. Met één uit bereikte Katharina Szalay het tweede honk na een fout, waarna ze scoorde toen volgende slagvrouw Lizzie Clarijs een honkslag sloeg. Maar de ploeg liet ook twee loopsters achter.

In de 1e2 was het Twins dat twee loopsters achterliet op Roos-Marijn Kramer, die het hele duel gooide voor Terrasvogels. Maar net als Terrasvogels scoorde de ploeg eenmaal om er een 1-1 stand van te maken. Sterre den Duijn begon met een sterke slagbeurt, want ze sloeg tien foutballen, waarna ze een honkslag sloeg op de 15e pitch die ze zag. Nadat ze in scoringspositie was gebracht via een opofferingsstootslag van Machteld Rector kreeg Daniëlle ten Donkelaar vier wijd. De twee loopsters schoven op na een wilde worp en de honken kwamen vol te staan toen ook Corine Ammerlaan een vrije loop kreeg. Een grounder van Sara Riou bracht de gelijkmaker binnen, maar een strikeout sloot daarna de inning af.

Terrasvogels kreeg een kans de leiding te hernemen in de 2e2, maar slaagde daar niet in. Bobbi Scheurkogel begon met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag van Gabi Obia. Hierna kreeg Kelsy Pieneman vier wijd en de twee loopsters schoven op naar het tweede en derde honk na een foul-out, maar bleven daarna achter.

...Sterre den Duijn...
...Sterke slagbeurt...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Maar in de derde inning scoorde de thuisploeg tweemaal. Met één uit sloeg Karin Tuk een tweehonkslag en Jessica Waasdorp een honkslag. Een punt werd gescoord toen Ella Krommendijk's opofferingsstootslag in een fout eindigde. Met loopsters op het tweede en derde honk werd het volgende punt gescoord op een honkslag van Bobbi Scheurkogel. Krommendijk probeerde ook te scoren, maar zij werd uitgeschakeld op de plaat.

Vanaf de vierde inning werd Twins op rij uitgeschakeld door Roos-Marijn Kramer, terwijl Terrasvogels nog driemaal tot scoren kwam.

In de vijfde scoorde Terrasvogels met twee uit, maar liet ook de honken vol achter. Jessica Waasdorp sloeg toen een tweehonkslag en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Ella Krommendijk. Toen volgende slagvrouw Bobbi Scheurkogel ook tot een honkslag kwam volgde een werpsterswissel. Carling Hare nam het over, maar zij kreeg de honken vol toen ze Gabi Obia met een worp raakte. Een strikeout sloot daarna de slagbeurt af.

Gabi Obia werd op haar hand geraakt, maar bleef in de wedstrijd en ze was de catcher in de volgende ontmoeting. Na afloop mag worden geconstateerd dat haar catching een zekere prestatie is geweest. Doordat haar hand pijnlijk bleef ging ze an de tweede wedstrijd voor onderzoek toch maar even naar het ziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat ze een gebroken vinger had!

Terrasvogels voegde twee punten toe in de zesde, maar wederom bleven ook drie loopsters achter. Pinch-hitter Desiree Adriaansz (die haar vinger had gebroken in het oefenseizoen) begon met vier wijd. Haar pinch-runner Yindi Beekveldt (re-entry) schoof op na een grounder van Katharina Szalay en scoorde op een hiernavolgende honkslag van Lizzie Clarijs. Na vier wijd voor Karin Tuk sloeg Jessica Waasdorp een harde grounder richting kort. Daar werd loopster Lizzie Clarijs geraakt door de geslagen bal en dus uitgegeven, wat betekende dat Waasdorp op het honk kwam met een infield-hit. Hierna kreeg Ella Krommendijk vier wijd, maar tegelijkertijd maakte catcher Corine Ammerlaan een foute aangooi richting derde honk en dat stelde Temporary Runner Lizzie Clarijs (zij liep voor Tuk) in staat te scoren. De honken kwamen vol te staan toen Bobbi Scheurkogel na een fout op het honk, maar de inning eindigde met een strikeout.Terrasvogels - Twins Oosterhout 6-1
RHE
Twins Oosterhout0100000-124
Terrasvogels102012X-6100
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Romy van der Ham, L (1-1)4.212842

Carling Hare1.123221

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, W (3-0)762211
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Mariana Prins.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-None.
Scoreboard Operator-None.
Aanvangstijd-13:30 uur.
Speeltijd-1:38 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Wedstrijd begon 30 minuten later vanwege verkeersvertraging van Umpire Mariana Prins.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,2° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 32%.
Game 2

Twins nam een snelle 3-0 voorsprong in de eerste helft van de eerste inning op starter Bobbi Scheurkogel, maar de ploeg wist de voorsprong niet vast te houden en stond uiteindelijk met lege handen.

In de eerste inning kreeg Tess Remmers vier wijd met één uit, waarna Minke Blok een tweehonkslag sloeg. Met het eerste honk open werd een gedwongen opgezet via opzettelijk vier wijd voor Sterre den Duijn. Maar hierna werd een punt gescoord na een wilde worp en volgde Machteld Rector met een 2-run single.

Terrasvogels antwoordde onmiddellijk met twee punten in de eigen eerste slagbeurt op de Britse starter Carling Hare. De honken kwamen snel vol te staan. Yindi Beekveldt opende met een stootslag-honkslag, waarna Katharina Szalay een honkslag sloeg en Lizzie Clarijs vier wijd kreeg. Hierna werd Clarijs gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Karin Tuk, maar dat zorgde ook voor een punt. Jessica Waasdorp volgde met een stootslag richting derde honk. Szalay was sneller bij de plaat dan de aangooi en iedereen was safe op deze velderskeus/opofferingsstootslag. Er volgde nog een OSS, dit keer van Ella Krommendijk, maar de ploeg liet loopsters achter op het tweede en derde honk.

In de tweede inning voegde Terrasvogels nog twee punten toe. Met één uit kreeg Kelsy Pieneman vier wijd en scoorde de gelijkmaker na een driehonkslag van Yindi Beekveldt. Die scoorde vervolgens op een opofferingsstootslag/squeeze van Katharina Szalay om Terrasvogels op een 4-3 voorsprong te zetten.

...Yindi Beekveldt...
...3 honkslagen...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Ook deze voorsprong duurde maar kort, want Twins kwam langszij in de 1e3. Tess Remmers begon met een honkslag en Minke Blok sloeg een tweehonkslag. Dat leidde tot een werpsterswissel, want Roos-Marijn Kramer nam het over van Bobbi Scheurkogel. Kramer gaf opzettelijk vier wijd aan Sterre den Duijn om een gedwongen loop op te zetten, maar kreeg daarna een puntscorende honkslag tegen van Machteld Rector. Met de stand nu op 4-4, de honken vol en nog altijd nul uit had Twins de kans om nog wat meer tot scoren te komen. Maar dat gebeurde niet. Eerst werd Blok gedwongen uitgeschakeld op de plaat op een grounder van Daniëlle ten Donkelaar, waarna een strikeout en een vangbal volgden, zodat er drie loopsters achterbleven.

...Machteld Rector...
...3 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Maar in de 1e4 kwam Twins weer tot scoren om de leiding te hernemen. Met één uit kreeg Sara Riou vier wijd. Ze schoof op na een opofferingsstootslag van Tess Remmers, waarna Minke Blok werd geraakt door een worp. De twee schoven op na een wilde worp en scoorden even later beiden op een tweehonkslag van Sterre den Duijn.

Met een 6-4 achterstand besliste Terrasvogels de wedstrijd met een 4-run rally in de 2e4. Onbewust van het feit dat ze speelde met een gebroken vinger opende Gabi Obia met vier wijd, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Kelsy Pieneman. Yindi Beekveldt volgde met een honkslag en dat bracht Pieneman naar het derde honk. Die kon niet opschuiven op een stootslag-honkslag van Katharina Szalay, maar dat zorgde wel voor volle honken. Hierna zorgde Lizzie Clarijs met vier wijd voor de gelijkmaker. De honken werden even later schoongeveegd toen volgende slagvrouw Karin Tuk een tweehonkslag langs de rechtsveld-lijn sloeg om Terrasvogels op een 8-6 voorsprong te zetten.

Twins wist nog eenmaal tot scoren te komen in de 1e5 om de achterstand ter verkleinen naar 8-7. Daniëlle ten Donkelaar begon met een honkslag, waarna pinch-hitter Ellinor Keepers werd geraakt door een worp. Nadat de twee waren opgeschoven op een opofferingsstootslag van Imane Alou Issa werd een punt gescoord na een honkslag van Anne Ketelaar. De laatste kwam nog in scoringspositie na een OSS van Sara Riou, maar die hield Keepers op het derde honk. De inning eindigde toen Keepers op de plaat werd uitgeschakeld bij een poging te scoren op een wilde worp.

Lizzie Clarijs gooide de laatste twee innings voor Terrasvogels en deed dat prima. Ze gooide vier wijd met één uit in de zesde, maar schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit. Ze zorgde voor drie opeenvolgende nullen in de zevende om de winst te bezegelen en een save te verdienen.Terrasvogels - Twins Oosterhout 8-7
RHE
Twins Oosterhout3012100-782
Terrasvogels220400X-860
pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Carling Hare, L (1-3)3.124688

Romy van der Ham2.212---

pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer- (*)-----

Bobbi Scheurkogel2 (**)22444

Roos-Marijn Kramer, W (4-0)312433

Lizzie Clarijs, SV (1)221---
(*) - Kramer was aangekondigd als starter, maar werd vervangen toen 1e1 begon
(**) - Scheurkogel gooide op twee slagvrouwen in de derde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Mariana Prins, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Marco Stoovelaar.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-None.
Scoreboard Operator-None.
Aanvangstijd-15:40 uur.
Speeltijd-1:59 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 22,6° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 29%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.