Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

DSS ook met lege handen tegen Tex Town Tigers
English

ENSCHEDE - Tex Town Tigers won tweemaal van DSS op maandag (22 april) en won daarmee hun tweede double-header van het seizoen. Aan de andere kant stond DSS in hun derde opeenvolgende double-header met lege handen en heeft nu zes wedstrijden op rij verloren. DSS is de enige ploeg die nog zonder winst is.

In de openingswedstrijd van vandaag wiste DSS tweemaal een achterstand uit, maar verloor uiteindelijk met 5-4 in negen innings.

In de tweede wedstrijd sloeg Tex Town Tigers vanaf de vierde inning toe en won met 7-0 in vijf innings.

(22 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

DSS stond tweemaal achter, maar kwam beide keren langszij. In de achtste inning nam de Haarlemse ploeg zelf de leiding, maar dit keer kwam tegenstander Tex Town Tigers langszij en scoorde het winnende punt in de negende op een wilde worp.

Tex Town Tigers opende de score in de tweede helft van de eerste inning op María Gómez Mendoza, die het hele duel gooide voor DSS. Met één uit kreeg de Venezolaanse rechtshander een driehonkslag tegen van Merel Oosterveld, die scoorde op een opofferingsslag van Laura Wissink.

De thuisploeg verdubbelde de voorsprong in de tweede inning. Met één uit sloeg Myrthe Smid een tweehonkslag, maar kon niet opschuiven op een infield-hit van Eloïse Tribolet. Met twee uit kwam ook Merel Oosterveld op het honk met een infield-hit en dat stelde Smid in staat te scoren en Tribolet bereikte het derde honk. Op de aangooi naar de plaat schoof Oosterveld op naar het tweede honk. Met het eerste honk open kreeg Laura Wissink opzettelijk vier wijd. De drie loopsters bleven achter, want Gómez sloot af met een strikeout.

Met een 2-0 achterstand kwam DSS voor het eerst in scoringspositie in de 1e4 en kwam toen ook langszij. Denice van Dijk begon met een tweehonkslag op Zoe Gillis en scoorde op een one-out double van María Gómez Mendoza. Ze scoorde daarna het gelijkmakende punt op een honkslag van Kim Scholtes, die haar rentree in de ploeg maakte. Ze speelde in haar eerste Hoofdklasse-wedstrijd sinds 2014 toen ze de beste slagvrouw was van DSS met een .321 slaggemiddelde (27-uit-84). Destijds voerde ze de ploeg ook aan in honkslagen (27) en binnengeslagen punten (20), maar ze stopte na het seizoen. Scholtes ging naar het tweede honk na een opofferingsstootslag van Esmee Ames, maar bleef daar achter.

Scholtes is een invalster, want de ploeg moet het momenteel doen zonder Morgan Sampson, die is uitgeschakeld met een armblessure. Vorig seizoen was zij de tweede beste slagvrouw van de ploeg met een .293 slaggemiddelde, nadat ze in 2017 beste slagvrouw van DSS was met een .405 gemiddelde.

Tex Town Tigers hernam onmiddellijk de leiding in de 2e4. Met één uit kwam Eloïse Tribolet op het honk met een infield-hit en stal het tweede honk. Ze bereikte vervolgens het derde honk op een comeback/velderskeus-grounder van Marije Oosting-ten Thij. Even later werd Oosting uitgeschakeld bij een steelpoging, terwijl Tribolet tot scoren kwam.

Met een 3-2 voorsprong nam Shaneequa Kock de TTT-pitching over in de 1e5. Ze kreeg twee honkloopsters met twee uit, maar die bleven achter. In de 2e5 was het TTT dat een loopster in scoringspositie achterliet.

Nadat beide teams op rij waren uitgegaan in de zesde inning bracht DSS de stand voor de tweede keer in balans in de 1e7. Met twee uit kreeg Anna-Bè Bartels vier wijd. Haar pinch-runner Sanne Wessel scoorde vervolgens de gelijkmaker op een tweehonkslag van Sophie Bugter. Hierna keerde Zoe Gillis terug als pitcher en sloot af met een strikeout.

De thuisploeg kreeg een kans de wedstrijd te beslissen in de 2e7, maar liet drie loopsters achter. Merel Oosterveld (die 4-uit-5 sloeg) begon met een driehonkslag, maar het winnende punt kwam niet. Met Oosterveld op het derde honk kregen volgende slagvrouwen Laura Wissink en Lisa Marie Kovačevič-Köllner beiden opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. Dat werkte, want er werd inderdaad twee loopsters op de plaat uitgeschakeld op hiernavolgende grounders. Met de honken nog altijd vol maakte een gedwongen nul op het tweede honk een einde aan de inning.

En dus volgde een verlenging.

In de 1e8 was het DSS dat de leiding nam. Tie-break loopster Denice van Dijk scoorde toen op een 2-out single van Kim Scholtes, maar de ploeg liet ook twee loopsters achter.

Dit keer was het TTT dat langszij kwam. Tie-break loopster Shaneequa Kock scoorde eveneens met twee uit en dat deed ze toen Marije Oosting-ten Thij via een fout op het honk kwam.

In de negende schoof Elise Ooms, de tie-break loopster voor DSS, op naar het derde honk na een fout, maar de volgende drie slagvrouwen werden uitgeschakeld.

Tex Town Tigers scoorde even later het winnende punt. Tie-break loopster Merel Oosterveld bereikte het derde honk na een infield-hit van Laura Wissink. Hierna kreeg Lisa Marie Kovačevič-Köllner opzettelijk vier wijd om de honken vol te zetten. Echter, de wedstrijd eindigde toen Oosterveld scoorde op een 'walk-off wild pitch'.Tex Town Tigers - DSS 5-4 (9 inn.)
RHE
DSS000200110-4101
Tex Town Tigers110100011-5101
(nul uit toen het winnende punt werd gescoord in de negende inning)
pitcher DSSinn.SOBBHRER
María Gómez Mendoza, L (0-4)8 (*)751053
(*) - Gómez gooide op twee slagvrouwen in de negende inning
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Zoe Gillis42-622

Shaneequa Kock, BS (1)2.212211

Zoe Gillis, W (3-1)2.12-21-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Geert Gruppelaar, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-2:18 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Geert Gruppelaar maakt zijn debuut als Umpire in de Golden League.
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,6° C; windrichting oost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 26%.
Game 2

De tweede wedstrijd bleef drie innings puntloos. DSS werd daarna ook puntloos gehouden in de volgende twee innings, terwijl Tex Town Tigers zeven punten scoorde.

Tex Town Tigers sloeg slechts twee honkslagen meer dan DSS (8-6). Echter, de ploeg sloeg al deze honkslagen in de vierde en vijfde inning samen en dat resulteerde in zeven punten!

DSS kwam op het honk in zowel de eerste als de tweede inning. Maar in de eerste werd een loopster gedwongen uitgeschakeld op het tweede honk en in de tweede maakte de TTT-verdediging een dubbelspel.

Tex Town Tigers kreeg de eerste kans de score te openen in de 2e2 op María Gómez Mendoza. Zij gooide vier wijd op Lisa Marie Kovačevič-Köllner en Nadine Marinus, die opschoven na een opofferingsstootslag van Mieke Smit-van der Zwaan. Maar daarna bleven ze achter.

Tex Town Tigers kreeg weer een loopster in scoringspositie in de derde. Met één uit kreeg Marije Oosting-ten Thij vier wijd en bereikte het tweede honk na een wilde worp, maar strandde.

...Myrthe Smid...
...walk-off single...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de 1e4 was het DSS dat de score kon openenen. Sophie Bugter en Denice van Dijk begonnen met honkslagen en dat zorgde voor een werpsterswissel. Startende pitcher Shaneequa Kock werd opgevolgd door Zoe Gillis, die de loopsters zag opschuiven na een opofferingsstootslag van Lorrraine Kieft. Een gedwongen loop werd gecreëerd via opzettelijk vier wijd voor María Gómez Mendoza. Er volgde niet alleen een gedwongen loop, maar de grounder van Kim Scholtes zorgde zelfs voor een 'inning-ending double play' (1-2-3).

In de 2e4 noteerde TTT hun eerste honkslag van de wedstrijd en scoorde ook het eerste punt. Lead-off hitter Lisa Marie Kovačevič-Köllner kwam na een fout op het honk, waarna Nadine Marinus volgde met een tweehonkslag. Hierna werd Zoe Gillis ingezet als pinch-hitter en zij leverde een puntscorende tweehonkslag af die TTT op een 1-0 voorsprong zette. Hiermee sloeg Gillis een honkslag in haar eerste Golden League-slagbeurt. Na het bereiken van het eerste honk re-enterde Mieke Smit-van der Zwaan als pinch-runner voor Gillis. Zij en Marinus scoorden toen volgende slagvrouw Shaneequa Kock ook een tweehonkslag sloeg. Hiermee tekenden beide pitchers voor de game-winning honkslagen in deze inning. Kock bereikte het derde honk na een stootslag-honkslag van Myrthe Smid. Even later werd Kock op de plaat uitgeschakeld in een double-steal situatie. Smid schoof op naar het tweede honk, maar bleef achter.

In de 1e5 liet DSS weer een loopster achter in scoringspositie. Met één uit sloeg rookie Elise Ooms een honkslag en stal het tweede honk, maar strandde daar.

Tex Town Tigers kwam weer tot een rally in de 2e4 om tot een mercy-regel punten-verschil te komen. Lead-off hitter Merel Oosterveld kwam na een fout op het honk en stal daarna het tweede honk en (met één uit) het derde honk. Hierna sloeg Lisa Marie Kovačevič-Köllner een RBI-double en scoorde zelf op een driehonkslag van Nadine Marinus. Anna-Bè Bartels nam de pitching over bij DSS en kreeg een puntscorende honkslag tegen van Mieke Smit-van der Zwaan, wat de stand op 6-0 bracht. Zij schoof op na een grounder en scoorde met twee uiit op een 'walk-off single' van Myrthe Smid, want het verschil van zeven punten was bereikt.Tex Town Tigers - DSS 7-0 (5 inn.)
RHE
DSS00000 -062
Tex Town Tigers00034 -781
(twee uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de vijfde inning)
pitchers DSSinn.SOBBHRER
María Gómez Mendoza, L (0-5)4.143664

Anna-Bè Bartels0.1--211

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Shaneequa Kock3 (*)--5--

Zoe Gillis, W (4-1)2-11--
(*) - Kock gooide op twee slagvrouwen in de vierde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Geert Gruppelaar.
Official Scorer-Feiko Drost.
Play-by-Play Scorer-Ingrid Oosterveld (Tex Town Tigers).
Public Address Announcer-Renate van Stigt.
Scoreboard Operator-.
Aanvangstijd-17:47 uur.
Speeltijd-1:12 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Zoe Gillis (Tex Town Tigers) sloeg een pinch-hit double in haar eerste Golden League-slagbeurt (4e inning).
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 23,4° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 21 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 23%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.