Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers verrast Roef! en boekt eerste winst
English

MOERGESTEL - Hoofddorp Pioniers boekte de eerste overwinning van het seizoen op maandag (22 april) in een double-header puntendeling tegen Roef! in Moergestel.

Roef! kwam tot een 9-0 shutout tegen Pioniers in de opener en sloot de wedstrijd af via de mercy-regel.

In de tweede wedstrijd stond Pioniers achter, maar kwam tot een rally van vier punten in de vijfde inning om met 5-3 te winnen.

Een week geleden maakte Pioniers een comeback in de hoogste afdeling na afwezigheid van 25 jaar. Vanaf dat moment verloor de ploeg vijf wedstrijden op rij, maar daar kwam vandaag een einde aan.

Dat betekent dat DSS nu de enige ploeg is zonder winst.

(22 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

Hoofddorp Pioniers kreeg twee loopsters op het honk in de eerste helft van de eerste inning op Rachael Knapp. Met één uit kreeg Nina Oomes vier wijd en met twee uit kreeg ook Shari van Heyningen een vrije loop, maar een gedwongen nul sloot de inning af. De ploeg kwam niet meer in scoringspositie in het restant van de wedstrijd.

Roef! opende daarna de score met twee uit in de tweede helft van de eerste inning op Sheila van der Tang. Wies Ligtvoet begon met een tweehonkslag en Kim Donkers zorgde met een honkslag voor loopsters 'op de hoeken'. Een opofferingsslag van Cindy van der Zanden zorgde vervolgens voor het eerste punt. Hierna kwamen de honken vol te staan na een honkslag van Elizabeth Snow en vier wijd voor Isa Los. Het tweede punt kwam tot stand na een volgende opofferingsslag, dit keer geslagen door Noa Armirotto.

Roef! besliste de wedstrijd toen het tot een rally van zes punten kwam in de tweede slagbeurt. Lead-off hitter Sophie Verdaasdonk kreeg drie slag, maar bereikte het eerste honk na een wilde worp. Céline Janssens volgde met een stootslag-honkslag. Na een double-steal werd een punt gescoord op een honkslag van Wies Ligtvoet, wat voor een werpsterswissel zorgde. Iris Strookman nam het over en kreeg een opofferingsslag tegen van Kim Donkers. De honken kwamen weer vol te staan na vier wijd voor zowel Cindy van der Zanden als Elizabeth Snow. Met twee uit werd het volgende punt gescoord op een infield-hit van Noa Armirotto. Even later werden de honken schoongeveegd toen Eva van Knegsel een 3-run double afleverde en de stand opvoerde naar 8-0.

Na een loopster op het derde honk te hebben achtergelaten in de derde inning scoorde Roef! het negende punt in de wedstrijd in de vierde inning. Elizabeth Snow begon met een honkslag, waarna haar pinch-runner Kim Horsten ging scoren op een 2-out single van Sophie Verdaasdonk.

Pioniers sloeg slechts twee honkslagen in dit duel. De eerste van deze hits kwam met één uit in de derde inning toen Quilen Dirksz via een infield-hit het honk bereikte. Maar ze ging gedwongen uit.

In de 1e5, met één uit, sloeg Iris Dweelaard de tweede honkslag voor Pioniers. Ze strandde op het eerste honk, want een strikeout en vangbal maakten daarna een einde aan de wedstrijd.Roef! - Hoofddorp Pioniers 9-0 (4½ inn.)
RHE
Hoofddorp Pioniers00000 -020
Roef!2601X -990
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Iris Strookman- (*)-----

Sheila van der Tang, L (0-2)1 (**)11555

Iris Strookman314444
(*) - Strookman was aangekondigd als starter, maar werd vervangen toen 2e1 begon
(**) - Van der Tang gooide op drie slagvrouwen in de tweede inning
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Rachael Knapp, W (2-1)5922--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Frits Budding.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-Hannie Mulders.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-1:16 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,1° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 26 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 20%.
Game 2

In de tweede wedstrijd lukte het Roef! niet om vroeg tot scoren te komen. De ploeg liet loopsters achter in scoringspositie in de eerste twee innings, waarna het de score opende in de derde slagbeurt, maar daarna drie loopsters achterliet in de vierde. Hoofddorp Pioniers, dat ook loopsters in scoringspositie achterliet in de eerste drie innings, sloeg daarna toe met vier punten in de vijfde inning en hield de voorsprong daarna vast.

In de eerste helft van de eerste inning, op starter Kim Horsten, kwam Nina Oomes voor Pioniers op het honk na een fout. Ze schoof op na een wilde worp, maar bleef achter.

In de tweede helft van de eerste inning was het Roef! dat voor het eerst in scoringspositie kwam op starter Serena Kersten. Met één uit kreeg Cindy van der Zanden vier wijd en sloeg Elizabeth Snow een honkslag. Maar de eerste ging gedwongen uit op het derde honk en twee loopsters bleven achter.

De twee ploegen kwamen weer op het tweede honk in de tweede inning.

Voor Pioniers kwamen de eerste vier slagvrouwen op het honk, maar niemand scoorde. Manon Marie begon met een honkslag, maar werd gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Sheila van der Tang, die op haar beurt werd uitgeschakeld op een grounder van Dionne Cooper. Volgende slagvrouw Iris Dweelaard kwam op het honk via een infield-hit, maar twee loopsters bleven achter.

Met één uit in de 2e2 bereikte Amy Udink het tweede honk na een fout, maar strandde.

Nadat Pioniers weer een loopster had achtergelaten op het tweede honk opende Roef! de score in hun derde beurt. Wies Ligtvoet begon met een driehonkslag en scoorde op een opofferingsslag van Cindy van der Zanden. Volgende slagvrouw Elizabeth Snow sloeg ook een driehonkslag, maar zij strandde op het derde honk.

...Winnende werpster Serena Kersten...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Pioniers werd op rij uitgeschakeld in de 1e4, waarna Roef! verzuimde wat meer afstand te nemen en drie loopsters achterliet. Met één uit sloeg Amy Udink een tweehonkslag en kwam Charlotte Drijvers op het honk met een stootslag-honklsag, wat zorgde voor loopsters op het tweede en derde honk. Met twee uit werd een gedwongen loop opgezet via opzettelijk vier wijd voor Wies Ligtvoet. De drie loopsters bleven achter toen een grounder een einde aan de inning maakte.

In de 1e5 kwam de Roef!-pitching in de problemen en kwam Pioniers tot een rally van vier punten. De slagbeurt begon met een aantal wijzigingen in de Roef!-verdediging. Met één uit bereikte Femke Nuijten het honk met een stootslag-honkslag en scoorde de gelijkmaker op een tweehonkslag van Quilen Dirksz, die het derde honk bereikte op een outfield-fout. Dat leidde tot een werpsterswissel, want Marjolein Merkx nam het over van Kim Horsten. Ze werd begroet met een puntscorende honkslag van Nina Oomes die Pioniers op voorsprong zette. Hierna kreeg de Hoofddorpse ploeg de honken vol toen Kelsey Huijzers vier wijd kreeg en Shari van Heyningen werd geraakt door een worp. Nog eens twee punten werden toegevoegd zonder het slaan van een honkslag. Met de honken vol werd Manon Marie geraakt door een worp en kreeg Sheila van der Tang vier wijd om de stand op te voeren naar 4-1. Een gedwongen loop op de plaat volgde op een grounder van Dionne Cooper waarna een strikeout de inning afsloot, maar de wedstrijd was omgedraaid.

Nadat Roef! een loopster had achtergelaten op het eerste honk in de 2e5 voegde Pioniers een punt toe in de zesde. Met één uit sloeg Quilen Dirksz een honkslag en met twee uit kreeg Kelsey Huijzers vier wijd. Er volgde weer een werpsterswissel, want Rachael Knapp keerde terug in de cirkel. Maar zij kreeg een puntscorende honkslag tegen van Shari van Heyningen die de stand op 5-1 bracht.

Roef! ging op rij uit in de 2e6, maar kreeg weer een grote scoringskans in de volgende slagbeurt. Wies Ligtvoet begon met vier wijd. Ze stal het tweede honk en bereikte het derde na een hiernavolgende foute aangooi. Volgende slagvrouw Cindy van der Zanden kreeg vier wijd. Hierna bracht een wilde worp de twee loopsters in beweging. Ligtvoet wist niet te scoren en werd uitgeschakeld op de plaat. Maar Roef! kreeg weer een loopster op het derde honk, want Van der Zanden schoof eerst op na de wilde worp en vervolgens op de aangooi naar de plaat. Elizabeth Snow volgde met een puntscorende tweehonkslag. De honken kwamen daarna vol te staan na vier wijd voor Kim Donkers en een honkslag van Eva van Knegsel. Met de stand op 5-2 en de honken vol (en dus de gelijkmaker op het eerste honk) maakte ook Pioniers een werpsterswissel. Iris Strookman nam het over, maar zij gooide vier wijd op Sophie Verdaasdonk, wat de stand op 5-3 bracht. Maar de inning en de wedstrijd eindigden toen Amy Udink in een dubbelspel sloeg.Roef! - Hoofddorp Pioniers 3-5
RHE
Hoofddorp Pioniers0000410-582
Roef!0010002-372
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Serena Kersten, W (1-1)6.126733

Iris Strookman, SV (1)0.2-1---

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Kim Horsten, L (0-1)4.14-522

Marjolein Merkx1.113233

Rachael Knapp1.13-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Frits Budding, 1B-Wout van der Horst.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Rieke Dirks.
Scoreboard Operator-Hannie Mulders.
Aanvangstijd-15:45 uur.
Speeltijd-2:05 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,6° C; windrichting oost-zuidoost;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 18%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.