Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto: Marco Stoovelaar)

Olympia Haarlem wint tweemaal en klimt naar gedeelde eerste plaats
English

OOSTERHOUT - FysioExpert Olympia Haarlem won tweemaal van Twins Oosterhout op maandag (22 april) om naar een gedeelde eerste plaats te klimmen in de Golden League.

Olympia Haarlem stond slechts met 3-2 voor na de eerste inning in de openingswedstrijd, maar won met 7-2. In de tweede wedstrijd boekte Olympia een 7-0 shutout-winst in een 6-inning mercy-regel winst.

Afgelopen zaterdag won Olympia Haarlem tweemaal van Hoofddorp Pioniers, terwijl Twins tweemaal verloor van Terrasvogels.

Met de dubbele overwinning van vandaag kwam Olympia Haarlem naast Terrasvogels en Sparks Haarlem. Deze twee ploegen stonden vandaag tegenover elkaar en deelden hun double-header.

(22 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

Olympia Haarlem scoorde drie punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Romy van der Ham. Echter de ploeg stond even later slechts met 3-2 voor. Hierna werd twins zowel puntloos als hitloos gehouden in het restant van de wedstrijd.

In de eerste helft van de eerste inning begon Eva Voortman voor Olympia met vier wijd en schoof op na een grounder. Ze scoorde toen Jessie van Aalst een inside-the-park-homerun langs de rechtsveld-lijn sloeg. Hierna kreeg Mariëlle Vleugels vier wijd en scoorde toen volgende slagvrouw Rosanne de Vries na een fout op het honk kwam.

Met een 3-0 achterstand scoorde Twins Oosterhout tweemaal in hun eerste slagbeurt op starter Rosanne de Vries. De linkshander gooide vier wijd op lead-off hitter Sara Riou, waarna de honken vol kwamen toen Tess Remmers een honkslag sloeg en Minke Blok werd geraakt door een worp. Nadat een binnenhoog voor de eerste nul had gezorgd stelde een wilde worp Riou in staat te scoren. Een grounder van Machteld Rector zorgde voor het volgende punt, maar een strikeout sloot de slagbeurt daarna af.

Voor Twins stopte het scoren op dat moment. De ploeg werd ook hitloos gehouden en wist vanaf de tweede inning zelfs de honken niet meer te bereiken.

Olympia Haarlem voegde twee runs toe in de tweede inning. Met één uit sloeg Brenda Beers een honkslag en stal het tweede honk. Eva Voortman volgde met een stootslag-honkslag en stal ook het tweede honk. De twee scoorden op een tweehonkslag van Dinet Oosting.

...Jessie van Aalst...
...inside-the-park-HR...
(© F: Marco Stoovelaar)
In de derde inning scoorde Olympia weer een punt, maar liet toen ook drie loopsters achter. Met één uit sloeg Stephanie Pearce een honkslag en Chelsea Robison een tweehonkslag. De honken kwamen vol te staan toen Shareday Christina vier wijd kreeg. Het punt werd vervolgens gescoord op een honkslag van Brenda Beers. Pearce scoorde, maar Robison werd op de plaat uitgeschakeld toen ze ook probeerde te scoren. De honken raakten weer vol na vier wijd voor Eva Voortman, maar de drie loopsters strandden toen een vangbal een einde aan de slagbeurt maakte.

Olympia liet opnieuw drie loopsters achter in de vijfde inning. Maar de ploeg scoorde het volgende punt in de zesde op Sterre den Duijn, die de pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Ze kreeg een lead-off stootslag-honkslag tegen van Jessie van Aalst, die door kon lopen na een foute aangooi. Van Aalst schoof op na een grounder van Amber Krijgsman en scoorde op een tweehonkslag van Rosanne de Vries. Dit keer liet Olympia twee loopsters achter. In totaal liet de ploeg elf loopsters achter.

Ilona Andringa gooide de tweede inning voor Olympia Haarlem. De rechtshander maakte haar eerste optreden van het seizoen na een blessure. Andringa kreeg drie nullen op rij in haar enige inning in de cirkel.

Eva Voortman gooide de laatste vijf innings. Ze schakelde alle 15 slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg op rij uit, waarvan 12 met een strikeout. De linkshander gooide drie slag op de eerste acht slagvrouwen.

De twaalf strikeouts horen tot het hoogste aantal in één wedstrijd voor Eva Voortman. Haar 'career-high' is 16, dat ze tweemaal realiseerde, de eerste keer in 2016, de tweede keer vorig jaar.Twins Oosterhout - FysioExpert Olympia Haarlem 2-7
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem3210010-7110
Twins Oosterhout2000000-212
pitchers Olympiainn.SOBBHRER
Rosanne de Vries111122

Ilona Andringa11----

Eva Voortman, W (1-1)512----

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Romy van der Ham, L (1-2)4.217865

Sterre den Duijn2.1-1311

Homerun: Olympia: Jessie van Aalst (1)(1e,2-run,1 uit,inside-the-park,op Van der Ham).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Bob Gieskens, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Joost Arnold.
Scoreboard Operator-Joost Arnold.
Aanvangstijd-13:55 uur.
Speeltijd-1:46 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,1° C; windrichting zuidoost;
windsnelheid 24 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 22%.
Game 2

Net als in de eerste wedstrijd opende Olympia Haarlem de score in de eerste helft van de eerste inning. Dit keer stond de ploeg geen tegenpunten toe en eindigde het duel via de mercy-regel.

Met één uit in de eerste inning sloeg Dinet Oosting een driehonkslag en wist te scoren toen daar een fout op volgde. Jessie van Aalst sloeg daarna een honkslag, stal het tweede honk, schoof op na een wilde worp en scoorde op een 2-out single van Stephanie Pearce.

Na een loopster op het tweede honk te hebben achtergelaten in de tweede inning scoorde de Haarlemse ploeg het volgende punt in de derde slagbeurt. Dinet Oosting opende met een tweehonkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een opofferingsslag van Mariëlle Vleugels.

Nog eens twee punten werden toegevoegd in de 1e4. Dit keer begon Brenda Beers met een stootslag-honkslag en scoorde op een hiernavolgende tweehonkslag van Emma Wójcik. De Poolse speelster bereikte daarna het derde honk na een doorgeschoten bal en met één uit scoorde ze op een grounder van Amber Krijgsman.

Met een 5-0 voorsprong bereikte Olympia Haarlem het mercy-regel 7-punten verschil met twee uit in de 1e6. Brenda Beers kreeg vier wijd en stal het tweede honk. Met twee uit scoorde ze op een driehonkslag van Amber Krijgsman, die daarna zelf scoorde op een outfield-fout.

Twins kwam tot drie honkslagen op twee pitchers. Met een 2-0 achterstand kwam de ploeg in scoringspositie in hun eerste slagbeurt. Sara Riou begon met een infield-hit en stal het tweede honk, maar starter Ilona Andringa schakelde de volgende drie slagvrouwen uit, waarvan twee met drie slag.

Mariëlle Vleugels nam de pitching over in de tweede inning. Zij zag Twins nog tweemaal in scoringspositie komen.

In de vierde, met één uit, werd Minke Blok geraakt door een worp en kreeg Sterre den Duijn vier wijd. Maar een 'strikeout-caught-stealing-double-play' eindigde de slagbeurt.

In de zesde begon Sara Riou met een infield-hit en kreeg Minke Blok vier wijd met één uit. De twee schoven op na een grounder, maar strandden, want Vleugels sloot de inning en de wedstrijd daarna af met een strikeout.Twins Oosterhout - FysioExpert Olympia Haarlem 0-7 (6 inn.)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem201202 -790
Twins Oosterhout000000 -032
pitchers Olympiainn.SOBBHRER
Ilona Andringa12-1--

Mariëlle Vleugels, W (3-0)5522--

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Daniëlle ten Donkelaar, L (0-1)4.13-854

Romy van der Ham1.2-1121
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Jeanette van Drunen.
Play-by-Play Scorer-Dieks Bannink.
Public Address Announcer-Joost Arnold.
Scoreboard Operator-Joost Arnold.
Aanvangstijd-16:10 uur.
Speeltijd-1:30 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zonnig, 25,6° C; windrichting oost-zuidost;
windsnelheid 23 kmu; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 20%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.