Grand Slam * Stats & News
Updated: 22 augustus 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Eerste verlies voor Terrasvogels; Ruime winst voor Olympia Haarlem
English

BOLLATE (ItaliŽ) / PRAAG (TsjechiŽ) - Terrasvogels leed donderdag (22 augustus) de eerste nederlaag op Dag 4 van het European Cup Winners Cup-toernooi. FysioExpert Olympia Haarlem boekte een ruime overwinning in hun toernooi om de European Premiere Cup.

In Bollate (ItaliŽ) speelde Olympia Haarlem donderdag ťťn wedstrijd en won met 13-0 van Žraloci Ledenice (TsjechiŽ) op dertien honkslagen. De vierde dag van het toernooi eindigde met een 4-2 overwinning van Bollate tegen Bekerhouder Bussolengo en dat was de eerste nederlaag voor de Italiaanse ploeg.

Door deze resultaten kan er gelijke stand van drie teams ontstaan als Olympia Haarlem vrijdag de Finaleronde afsluit met een overwinning tegen het ongeslagen Bollate, waarbij de twee gezelschap krijgen van Bussolengo. De uitslag van die wedstrijd wordt dan beslissend. Echter, om tot een gelijke stand van drie teams te komen moeten Olympia Haarlem en Bussolengo op vrijdag eerst winnen van Barracudas ZŁrich. Wanneer de Zwitserse ploeg zou verrassen met twee overwinningen dan plaatst het zich voor de Finale en speelt dan tegen Bollate.

Terrasvogels speelde donderdag twee wedstrijden in Praag (TsjechiŽ). In de eerste wedstrijd won de ploeg met 4-2 van het organiserende Eagles Praha en won daarmee de zesde wedstrijd op rij. 's Avonds speelde Terrasvogels tegen Forlž (ItaliŽ), dat eveneens nog ongeslagen was. Terrasvogels verloor met 12-0 in 3½ inning. Met de winst plaatste Forlž zich als eerste voor de Finale.

Op vrijdag sluit Terrasvogels de Finaleronde af tegen Rivas (Spanje). Bij winst is Terrasvogels de tweede finalist.

(22 augustus)
FysioExpert Olympia Haarlem vs. Žraloci Ledenice

In hun enige wedstrijd op donderdag kwam Olympia Haarlem tot een 13-0 shutout tegen Žraloci Ledenice in vijf innings. De ploeg kwam tot 13 honkslagen, terwijl de Tsjechische tegenstander er slechts ťťn sloeg op Ilona Andringa, die het hele duel gooide voor Olympia en tot acht strikeouts kwam.

...Jessie van Aalst...
...single, double,...
...1 run, 2 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Dinet Oosting, Jessie van Aalst, Cindy van der Zanden en MariŽlle Vleugels sloegen allemaal twee honkslagen voor Olympia. De laatste drie hadden ook allemaal een tweehonkslag. Vleugels scoorde tweemaal en sloeg drie punten binnen, terwijl Van der Zanden tweemaal scoorde en Van Aalst twee punten binnensloeg.

Olympia Haarlem opende de score met ťťn punt in de eerste helft van de eerste inning op Veronika PeckovŠ, die de pitching-troef was van de Tsjechische Nationale Ploeg tijdens het Europa/Afrika Olympisch Kwalificatie Toernooi vorige maand in Vleuten. De rechtshander begon met vier wijd voor lead-off hitter Eva Voortman, die opschoof na een wilde worp. Ze bereikte het derde honk toen een opofferingsstootslag van Brenda Beers in een fout eindigde. Nadat Beers het tweede honk had gestolen stelde een wilde worp Voortman in staat te scoren. Beers kwam op het derde honk terecht, waarna ze even later werd uitgeschakeld bij een poging te scoren op een grounder van Dinet Oosting. De laatste kwam daarna in scoringspositie op de derde wilde worp van PechkovŠ, die de volgende twee slagvrouwen met drie slag uitschakelde.

Een 4-run rally op vijf honkslagen volgde in de tweede inning. Cindy van der Zanden opende met een tweehonkslag, waarna MariŽlle Vleugels volgde met een infield-hit. Nadat de twee waren opgeschoven na een opofferingsstootslag van Shareday Christina kwamen de honken vol te staan toen Rachel van Veen werd geraakt door een worp. Veronika PeckovŠ haar zeker niet haar beste optreden, want ze volgde met een nieuwe wilde worp die Van der Zanden in staat stelde te scoren. Eva Voortman volgde met een puntscorende honkslag en Brenda Beers voegde een 2-run single toe om de stand op te voeren naar 5-0.

Olympia werd op rij uitgeschakeld in de derde en liet een loopster achter op het eerste honk in de vierde. Maar in de 1e5 kwam de Haarlemse ploeg toe een rally van acht punten op zeven honkslagen op nieuwe pitcher Tereza KlempŪřovŠ. De honken kwamen vol te staan dankzij Jessie van Aalst (honkslag), Virginie Anneveld (vier wijd) en Cindy van der Zanden (honkslag). Alledrie scoorden toen MariŽlle Vleugels een 'baseclearing double' sloeg. Nadat Shareday Christina een honkslag had geslagen zorgde een wilde worp voor het volgende punt. Hierna kreeg pinch-hitter Masha Meloni vier wijd. Christina en Meloni schoven op na weer een wilde worp, waarna ze respectievelijk scoorden op een grounder van pinch-hitter Chelsie Robison en een honkslag van pinch-hitter Amber Krijgsman. Stephanie Pearce, de vierde pinch-hitter in deze slagbeurt, sloeg daarna ook een honkslag. Even later zorgde een wilde worp voor loopsters op het tweede en derde honk, waarna beiden scoorden op een tweehonkslag van Jessie van Aalst wat de voorsprong opvoerde naar 13-0.

Ilona Andringa schakelde de eerste negen slagvrouwen op rij uit. Ze kreeg daarna een lead-off double tegen van de Venezolaanse Yuruby Alicart in de vierde inning, maar schakelde de volgende drire slagvrouwen met drie slag uit. Alicart zou de enige loopster blijven, want Andringa kreeg drie opeenvolgende nullen in de vijfde om de wedstrijd af te sluiten.Žraloci Ledenice - FysioExpert Olympia Haarlem 0-13 (5 inn.)
RHE
FysioExpert Olympia Haarlem14008-13130
Žraloci Ledenice00000-011
pitcher Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Ilona Andringa, W (2-0)58-1--

pitchers Ledeniceinn.SOBBHRER
Veronika PeckovŠ, L (2-3)452655

Tereza KlempŪřovŠ1-2788

Umpires: HP-Franck Lautier (Frankrijk), 1B-Luis Ignacio Pardo (Spanje), 3B-Giuseppe Laudani (ItaliŽ).
Official Scorers-Vincenzo Amoruso (ItaliŽ), Stefano Burlini (ItaliŽ).
Technical Commissioner-Wout Isbouts (Nederland).
Aanvangstijd-18:15 uur.
Speeltijd-1:45 uur.
Locatie-Veld #1, Centro Sportivo, Bollate (ItaliŽ).

Game Notes:
European Premiere Cup 2019.
Terrasvogels vs. Eagles Praha

Terrasvogels keek tegen een snelle 2-0 achterstand aan in de eerste helft van de eerste inning, maar kwam onmiddellijk langszij. De Tsjechen werden daarna puntloos gehouden in het restant van de wedstrijd, want Terrasvogels nam de leiding in de derde op weg naar een 4-2 overwinning in eerste wedstrijd van de Finaleronde.

...Lizzie Clarijs...
...go-ahead run...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Eagles Praha scoorde tweemaal in de eerste inning op Jacquelyn Sertic, die het hele duel gooide voor Terrasvogels. De rechtshander kreeg honkslagen tegen van Natalie TvrznŪkovŠ en VladimŪra MalovŪkovŠ. Ze volgde met een strikeout, maar kreeg daarna een puntscorende honkslag tegen van Eliška ThompsonovŠ. Hierna zorgde een doorgeschoten bal voor loopsters op het tweede en derde honk, waarna de Tsjechen de honken vol kregen toen de Spaanse gastspeelster Meritxell Blesa vier wijd kreeg. Vorige maand, met de Nationale Ploeg van Spanje, nam Blese deel aan het Europa/Afrika Olympisch Kwalificatie Toernooi in Vleuten. Nadat een binnenhoog voor de tweede nul had gezorgd werd een punt gescoord op een volgende doorgeschoten bal, maar Sertic sloot daarna af met haar tweede strikeout.

Vanaf de tweede inning kreeg Eagles Praha nog twee loopsters in scoringspositie. Maar de ploeg wist niet meer tot scoren te komen, dankzij sterke pitching van Jacquelyn Sertic en een solide verdediging.

Met een 2-0 achterstand antwoordde Terrasvogels onmiddellijk met twee punt in de eigen eerste punt op starter Petra CinkeovŠ. De ploeg kreeg de honken snel vol. Katharina Szalay en Nadine Marinus openden met een stootslag-honkslag, waarna Solange Starrenburg vier wijd kreeg. Het eerste punt werd daarna gescoord op een opofferingsslag van Lizzie Clarijs, terwijl Marinus op deze klap het derde honk bereikte. Even later stal Starrenburg het tweede honk en toen daar een foute aangooi op volgde scoorde Marinus de gelijkmaker. Hierna kreeg Karin Tuk vier wijd. Starrenburg en Tuk schoven op na een vangbal van Jessica Waasdorp, maar bleven achter.

Eagles kreeg een loopster op het derde honk in de 1e2. Met ťťn uit bereikte Alice ŠkardovŠ het tweede honk na een fout en schoof op na een grounder. Ze strandde op het derde honk, want Jacquelyn Sertic sloot weer af met een strikeout.

Nadat Bobbi Scheurkogel (foute aangooi) was achtergebleven op het tweede honk in de 2e2 nam Terrasvogels de leiding in de derde slagbeurt. Met ťťn uit kwam Lizzie Clarijs op het honk na een fout en scoorde helemaal vanaf het eerste honk toen Karin Tuk volgde met een tweehonkslag. Ze bereikte het derde honk op een grounder, maar strandde daar.

Terrasvogels voegde nog een punt toe in de vierde. Met twee uit kwam Katharina Szalay op het honk met een infield-hit, waarna ze opschoof na een foute aangooi. Dat leidde tot een werpsterwissel. Andrea MarkvartovŠ nam het over, maar zij gooide vier wijd op Nadine Marinus, waarna ze een puntscorende honkslag tegen kreeg van Solange Starrenburg die er een 4-2 stand van maakte.

Jacquelyn Sertic gooide driemaal drie slag in de vijfde inning, waarna ze twee loopsters van Eagles kreeg in de zesde. Eliška ThompsonovŠ begon met een honkslag en Meritxell Blesa volgde met een stootslag-honkslag. Sertic schakelde de volgende slagvrouw met drie slag uit en de scoringskans eindigde met een dubbelspel.

In de 2e7 gooide Jacquelyn Sertic voor de tweede keer driemaal drie slag en dat bracht haar totaal op 14 in deze wedstrijd.Terrasvogels - Eagles Praha 4-2
RHE
Eagles Praha2000000-264
Terrasvogels201100X-461
pitchers Eaglesinn.SOBBHRER
Petra CinkeovŠ, L (0-1)3.2-2442

Andrea MarkvartovŠ1.1-21--

Tereza KrbcovŠ1--1--

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Jacquelyn Sertic, W (2-0)7141621

Umpires: HP-Nicolas Roux (Frankrijk), 1B-Howie Litz (IsraŽl), 3B-Gregorio Carletti (ItaliŽ).
Official Scorers-Misa MalŠ (TsjechiŽ), Petra MalŠ (TsjechiŽ).
Technical Commissioner-Gabriele Hardinger (Oostenrijk).
Aanvangstijd-11:50 uur.
Speeltijd-1:55 uur.
Locatie-Veld #1, Eagles Park, Praag (TsjechiŽ).

Game Notes:
European Cup Winners Cup 2019.
Terrasvogels vs. Forlž

De wedstrijd tussen Terrasvogels en Forlž sloot de vierde speeldag af. Beide teams waren nog ongeslagen, maar de wedstrijd was niet echt enerverend. Forlž nam een snelle 2-0 voorsprong in de eerste inning. De ploeg begon de voorsprong uit te breiden in de derde slagbeurt en dat resulteerd in een 10-run rally. Met de winst werd de Italiaanse ploeg de eerste finalist van het toernooi.

...Solange Starrenburg...
...enige honkslag...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Wanneer Terrasvogels had gewonnen zou het de eerste finalist zijn geweest. Aan de andere kant hield de ploeg hun twee Amerikaanse pitchers aan de kant, die duidelijk werden gespaard voor de Finale. Om de tweede finalist te worden moet Terrasvogels vrijdag winnen van het Spaanse Rivas.

Roos-Marijn Kramer gooide de wedstrijd voor Terrasvogels en moet elf honkslagen toestaan. In de tweede helft van de eerste inning begon de rechtshander met vier wijd voor lead-off hitter Lisa Maulden, waarna ze een homerun tegen kreeg van Emily Vincent, haar derde van het toernooi. De Italiaanse international Erika Piancastelli volgde met een honkslag. Met twee uit probeerde ze het derde honk te bereiken van een andere international Ilaria Cacciamani, maar werd uitgeschakeld.

In de tweede inning kreeg Kramer twee snelle nullen, waarna ze een honkslag tegen kreeg van Elisa Grifagno, maar die ging even later uit bij een steelpoging.

Forlž sloeg daarna toe met een 10-run rally (allemaal verdiend) in de 2e3. De ploeg liet zeven honkslagen noteren. Lisa Maulden, die vorig jaar in de Golden League speelde voor Sparks Haarlem, opende met een homerun. Hierna kreeg de Amerikaanse Emily Vincent vier wijd en sloeg Erika Piancastelli een honkslag, waarna Courtney Jane Gano volgde met een puntscorende honkslag. In 2016 waren Vincent en Piancastelli ook teamgenoot van elkaar toen beiden speelden in de ploeg van McNeese State University. Gano speelde vorig jaar voor de Amerikaanse Nationale Ploeg. Vervolgens kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Beatrice Ricchi. Nadat Piancastelli gedwongen was uitgeschakeld op de plaat op een grounder van Ilaria Cacciamani werden nog eens acht punten gescoord. Emily Vincent en Beatrice Ricchi droegen beiden bij met 2-run singles.

Terrasvogels, dat zeer productief was in de voorgaande zes wedstrijden, bereikte slechts eenmaal het honk op Sarah Pauly. De 36-jarige Amerikaanse rechtshander speelde elf seizoenen professioneel in de National Pro Fastpitch voor Connecticut Brakettes (2006), Washington Glory (2007-2008), USSSA Pride (2009-2013), Pennsylvania Rebellion (2014) en Akron Racers (2015-2016). In de NPF is Pauly de all-time recordhoudster wat betreft het aantal gegooide innings. Ze gooide voor Bolatte in het het seizoen 2017 in de Italiaanse competitie.

In de eerste helft van de eerste inning kreeg de rechtshander een honkslag tegen van Solange Starrenburg, maar sloot af met een strikeout. Starrenburg zou de enige Terrasvogels-loopster blijven, want Pauly kreeg drie opeenvolgende nullen in de volgende drie innings. Ze gooide driemaal drie slag in de tweede inning.Forlž - Terrasvogels 12-0 (3½ inn.)
RHE
Terrasvogels0000-011
Forlž20(10)X-12110
pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, L (2-1)316111212

pitcher Forlžinn.SOBBHRER
Sarah Pauly, W (3-0)47-1--

Homeruns: Forlž: Emily Vincent (3)(1e,2-run,0 uit,op Kramer), Lisa Maulden (1)(3e,solo,0 uit,op Kramer).
Umpires: HP-Beate Utzig (Oostenrijk), 1B-Richard Silva (USA), 3B-Vojtěch Machovskż (TsjechiŽ).
Official Scorers-Jarka DuffkovŠ (TsjechiŽ), Jakub Hauser (TsjechiŽ), Daniel KrejčiřŪk (TsjechiŽ).
Technical Commissioner-Gabriele Hardinger (Oostenrijk).
Aanvangstijd-20:30 uur.
Speeltijd-1:15 uur.
Locatie-Veld #1, Eagles Park, Praag (TsjechiŽ).

Game Notes:
European Cup Winners Cup 2019.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.