Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Hoofddorp Pioniers en Roef! delen oefen double-header
English

HOOFDDORP - Golden League-teams Hoofddorp Pioniers en Roef! speelden op zaterdag (23 maart) een double-header in Hoofddorp. Aanvankelijk zou dit een driekamp zijn, want beide teams zouden ook in actie komen tegen Terrasvogels. Echter, een paar dagen eerder liet Terrasvogels weten niet te kunnen spelen vanwege een aantal blessures in hun smalle selectie. Terrasvogels speelt nu komend weekeinde hun eerste wedstrijden in het oefenseizoen in de Haarlem Series op het complex van Onze Gezellen.

Zodoende besloten Pioniers en Roef! een double-header tegen elkaar te spelen. Die werd gedeeld, want Roef! won de opener, waarna Pioniers de tweede wedstrijd won. Dit jaar maakt Pioniers een rentree in de hoogste afdeling. Vorig jaar was Pioniers één van de twee teams die promoveerde naar de Golden League, die dit seizoen werd uitgebreid van zes naar acht teams. De andere ploeg die terugkeert is Twins Oosterhout.

Voor beide teams waren dit de eerste wedstrijden die buiten werden gespeeld. Twee weken geleden speelde Roef! wel vijf indoor-wedstrijden tijdens hun jaarlijkse Pre-Season Tournament. De double-header werd dan ook gebruikt om het nodige speelritme op te doen. Hoofd Coaches Glennsig Polonius (Pioniers) en Jeroen Swers (Roef!) bekeken de mogelijkheden van hun speelsters en zette een aantal van hen op verschillende posities in. Het was ook een moment voor het duo om te zien waar en hoe nieuwe speelsters ingezet konden worden. En zo werden ook alle beschikbare werpsters ingezet in beide wedstrijden.

Bericht werd dat het een vrij koude middag was op het complex van Pioniers in Hoofddorp. Maar aan de andere kant werd ook gezegd dat het weliswaar fris, maar niet koud was tijdens een honkbalwedstrijd die tegelijkertijd in het honkbalstadion werd gespeeld. Het verschil zit hem in de locatie van de twee speelvelden. Het honkbalveld wordt omringd door tribunes. Het softbalveld ligt aan de linksveld-kant van het stadion in een open veld en dat kan voor koude weersomstandigheden zorgen. Dat gebeurde in september vorig jaar tijdens de eerste editie van de Super 6 Baseball Softball. Toen was het ook een stuk kouder en winderiger op het softbalveld dan in het honkbalstadion.

In de openingswedstrijd gooiden Sheila van der Tang (overgekomen van Twins) en Serena Kersten voor Pioniers. Roef! zette verschillende werpsters in, waaronder Suzanne van Brakel, die debuteerde in de hoofdmacht. Roef! boekte een comfortabele 9-1 overwinning.

In de tweede wedstrijd gooiden Kelsey Huijzers en Iris Strookman voor Pioniers. Voor Roef! gooiden weer alle beschikbare werpsters en dat waren naast Suzanne van Brakel ook Marjolein Merkx en Kim Horsten. Roef! leek ook dit duel te gaan winnen, stond de gehele wedstrijd voor, maar uiteindelijk was het Pioniers dat het veld met een goed gevoel verliet, want de ploeg kwam tot een 4-3 winst.

(23 maart)

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Golden League
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.