Grand Slam * Stats & News
Updated: 25 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Internationaal Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Nationale ploeg Duitsland wint Midden-Nederland Cup
English

LOOSDRECHT - De Nationale Ploeg van Duitsland is de winnaar van de achtste edititie van het toernooi om de Midden-Nederland Cup, dat jaarlijks wordt georganiseerd door Hilversum Hurricanes op hun complex in Loosdrecht. In de Finale op zondag (24 maart) boekte Duitsland een 6-0 shutout-winst tegen UVV om ongeslagen te blijven in het internationale toernooi. Naast Duitsland nam ook het Nationale Team Ierland deel.

Twee weken geleden stond UVV in de Finale van het Pre-Season Tournament in Tilburg, maar verloor toen van het organiserende Roef!. De winnaar van vorig jaar, Amsterdam Pirates, eindigde nu op de vierde plaats in Poule A.

Van de 21 gespeelde wedstrijden in het toernooi eindigden er twaalf in een shutout.

Op Dag 1 van het toernooi waren er drie ongeslagen teams. Duitsland en UVV wonnen beide hun twee wedstrijden op de eerste speeldag, maar dat deed het organiserende Hilversum Hurricanes ook.

De eerste speeldag werd ook gebruikt voor de begeleiding van cursisten van de scheidsrechtsers-opleiding. In de ochtend kregen de cursisten een theorie-les van ervaren Bob Gieskens en Gerrit-Jan van der Hoeven. Gedurende de dag werden de cursisten als umpire ingezet in de wedstrijden. Daarbij werden ze geobsereerd en bijgestaan door Gieskens en Van der Hoeven, die hiervoor gezelschap kregen van nog twee ervaren umpires, Martin Lemstra en Arjan de Wever.

De Duitse ploeg boekte twee kleine overwinningen op de eerste dag. De ploeg opende met een nipte 2-1 winst tegen DVH, waarna met 3-1 werd gewonnen van Quick Amersfoort.

UVV, dat het evenement in 2016 had gewonnen, boekte twee overtuigende shutout-overwinningen en werd hierdoor een vroege favoriet voor de toernooi-titel. De ploeg begon met een 12-0 winst tegen Centrals, de toernooi-winnaar van 2017, waarna de dag werd afgesloten met een 5-0 overwinning tegen Ierland.

Hilversum Hurricanes opende het toernooi met een 5-3 overwinning tegen HCAW, waarna een 8-0 shutout volgde tegen Centrals. Op zondagochtend kwam de ploeg van Hoofd Coach Edwin Pieneman tot een 3-0 shutout tegen Ierland. Dat zorgde gelijk voor een aantal beslissingen, want door dit resultaat werden Ierland, Centrals en HCAW allemaal uitgeschakeld in Poule B. Hierdoor bleven alleen Hilversum en UVV over voor de eerste plaats.

Duitsland kwam even later tot hun derde zege na een 7-2 winst tegen Domstad Dodgers. Hierdoor werden ook de eerste ploegen in Poule A uitgeschakeld: Dodgers en Amsterdam Pirates. In de volgende ronde schakelde Quick Amersfoort DVH uit door met 3-0 te winnen en daardoor in de race te blijven voor de eerste plek in deze Poule.

Hierna stond de beslissende wedstrijd tussen UVV en Hilversum Hurricanes op het programma. UVV won met 4-0 en was de eerste finalist.

In de volgende wedstrijdronde werd Duitsland de tweede finalist door met 7-0 te winnen van Amsterdam Pirates. Hierdoor werd Duitsland onbereikbaar voor Quick Amersfoort, dat volgde met een ruime 11-0 winst tegen Domstad Dodgers.

In Poule B sloot UVV af met hun vierde overwinning en versloeg HCAW met 6-1, de eerste keer dat een tegenpunt werd toegestaan in vier wedstrijden.

In de Finale domineerde Duitsland, want de ploeg kwam tot een 6-0 shutout-winst tegen UVV om toernooi-winnaar te worden. De ploeg van Hoofd Coach Udo Dehmel werd een maand geleden samengesteld toen 19 speelsters een uitnodiging kregen voor een training in Wesseling. Onder de speelsters waren er vier die vorig seizoen in de Nederlandse Golden League uitkwamen. Lisa Marie Kovačevič-Köllner, Lee Lankhorst (beiden Tex Town Tigers), Katharina Szalay en Claudia Volkmann (beiden Terrasvogels). Kovačevič zal dit jaar weer voor Tex Town Tigers spelen, net zoals Szalay dat weer zal doen bij Terrasvogels. Volkmann speelt ook weer in de Nederlandse competitie, maar gooit dit keer voor Euro Stars in de Silver League.

Eindstand Poule A:
1. Duitsland, 2. Quick Amersfoort, 3. DVH, 4. Amsterdam Pirates, 5. Domstad Dodgers.

Eindstand Poule B:
1. UVV, 2. Hilversum Hurricanes, 3. Ierland, 4. Centrals, 5. HCAW.

(24 maart)

Uitslagen Midden-Nederland Cup
Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Golden League
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.