Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Rein Merkx)

Roef! wint eerste Noord-Brabantse double-header in zeven jaar
English

OOSTERHOUT - Roef! won zondag (28 april) hun double-header tegen Twins Oosterhout. In de opener won Roef! met 5-2, waarna de ploeg tot een 11-0 mercy-regel shutout kwam in de tweede wedstrijd.

De double-header was de eerste in de hoogste afdeling tussen twee teams uit de provincie Noord-Brabant sinds 2012. Destijds speelde Twins tegen Gryphons.

Dit weekeinde stonden alle double-headers op het programma voor zondag, in plaats van op zaterdag. In alle softbal- en honkbal-afdelingen waren op zaterdag geen wedstrijden vastgesteld, want dat was Koningsdag. Dit was gedaan om iedereen in de gelegenheid te stellen te genieten van of deel te nemen aan activiteiten of het bijwonen van festivals ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In een aantal voorgaande seizoen werd er wel gewoon gespeeld op Koningsdag (27 april) of in het verleden op Koninginnedag (30 april). Maar niet dit jaar.

(28 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

Roef! opende score onmiddellijk in de eerste helft van de eerste inning en hield vanaf dat moment de voorsprong vast.

In de eerste inning begon Wies Ligtvoet met een honkslag op starter Romy van der Ham, waarna ze het tweede en het derde honk stal. Hierna kreeg Kim Donkers vier wijd en schoof op na een doorgeschoten bal die Ligtvoet op het derde honk hield. Met één uit scoorde Ligtvoet op een honkslag van Elizabeth Snow.

Roef! voegde een punt toe in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg Sophie Verdaasdonk een honkslag en kwam in scoringspositie na een opofferingsstootslag van Céline Janssens. Na vier wijd voor Wies Ligtvoet leverde Kim Donkers een puntscorende honkslag af om er een 2-0 stand van te maken. Donkers bereikte hierna het derde honk op twee opeenvolgende doorgeschoten ballen, maar bleef vervolgens achter.

Nadat Twins een dubbelspel had gemaakt in de derde inning scoorde Roef! het derde punt in de volgende slagbeurt. Eva van Knegsel begon met een honkslag, schoof op na een opofferingsstootslag van Sophie Verdaasonk en scoorde op een 2-out triple van Wies Ligtvoet, die zelf op het derde honk strandde.

Twins Oosterhout kwam eveneens in scoringspositie in hun eerste inning op Marjolein Merkx, die het hele duel gooide voor Roef!, negenmaal drie slag had en slechts vier honkslagen toestond. Met twee uit in de eerste raakte de rechtshander Minke Blok met een worp. Zij stal het tweede honk, maar een vangbal sloot de inning af.

...Marjolein Merkx...
...9 strikeouts, 4 hits...
(© Foto: Rein Merkx)
In de derde inning opende Ellinor Keepers met een honkslag voor Twins, maar ook zij strandde op het tweede honk.

Met een 3-0 achterstand scoorde Twins tweemaal in de 2e4. Lead-of hitter Minke Blok werd opnieuw geraakt door een worp, waarna Sterre den Duijn een honkslag sloeg. De honken kwamen vol te staan na een stootslag-honkslag van Machteld Rector. Hierna scoorden twee loopsters op een honkslag van Danielle ten Donkelaar. Met loopsters op het tweede en derde honk en nog steeds nul uit sloeg Corine Ammerlaan een line drive, maar die werd gevangen door Marjolein Merkx. De pitcher schakelde de volgende twee slagvrouwen met drie slag uit om een einde aan de inning te maken.

Roef! reageerde met een punt in de 1e5. Cindy van der Zanden begon met een tweehonkslag en Elizabeth Snow volgde met een honkslag. Volgende slagvrouw Isa Los sloeg eveneens een honkslag en dat bracht Van der Zanden over de plaat. Op de honkslag liep de Snow te ver door over het derde honk en werd uitgeschakeld. Dat leidde ook tot een blessure bij derde honkvrouw Tess Remmers, die de wedstrijd verliet. Met twee uit sloeg Eva van Knegsel een tweehonkslag. Met loopsters op het tweede en derde honk nam Danielle ten Donkelaar de pitching over en zij kreeg een 'inning-ending flyout'.

Twins liet een loopster achter op het derde honk in de 2e6, waarna Roef! nog een 'insurance run' toevoegde in de 1e7. Elizabeth Snow begon met vier wijd, waarna haar pinch-runner Kim Horsten scoorde toen er een foute aangooi volgde op een stootslag-honkslag van Isa Los, die hierdoor op het derde honk terechtkwam.

In de 2e7 schakelde Marjolein Merkx drie slagvrouwen op rij uit om een einde aan de wedstrijd te maken.Twins Oosterhout - Roef! 2-5
RHE
Roef!1101101-5111
Twins Oosterhout0002000-241
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, W (3-0)79-422

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Romy van der Ham, L (1-3)4.2-31044

Danielle ten Donkelaar2.1-211-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Wout van der Horst, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Joost Arnold.
Scoreboard Operator-Joost Arnold.
Aanvangstijd-13:53 uur.
Speeltijd-1:53 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Zwaarbewolkt, 10,7° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 77%.
Game 2

Roef! besliste de tweede wedstrijd snel door vier punten te scoren in de eerste inning en voegde er nog eens vier aan toe in de derde slagbeurt. De ploeg kwam tot negen honkslagen, waaronder homeruns van Cindy van der Zanden en Isa Los, die beiden drie punten binnensloegen. Van der Zanden scoorde tweemaal, Los scoorde driemaal. Samen waren ze verantwoordelijk voor negen van de elf punten die Roef! in deze wedstrijd scoorde.

In de eerste helft van de eerste inning opende Wies Ligtvoet met vier wijd en stal het tweede honk. Ze schoof op na een grounder, waarna ze scoorde op een honkslag van Cindy van der Zanden. Elizabeth Snow volgde met een tweehonkslag. Dat bracht Van der Zanden naar het derde honk en zij scoorde even later na een doorgeschoten bal. Hierna leverde Isa Los een RBI-triple af en scoorde zelf op een opofferingsslag van Noa Armirotto.

...Isa Los...
...triple, homerun,...
...3 runs, 3 RBI's...
(© Foto: Rein Merkx)
Roef! had weer een productieve slagbeurt in de derde inning en scoorde toen wederom vier punten. Met één uit homerde Cindy van der Zanden om er een 5-0 stand van te maken. Nadat volgende slagvrouw Elizabeth Snow een honkslag sloeg volgde een werpsterswissel. Danielle ten Donkelaar nam het over, maar zij werd begroet met een 2-run homerun van Isa Los. Noa Armirotto bereikte daarna het honk na een fout en scoorde het volgende punt op een tweehonkslag van Amy Udink.

Roef! scoorde wederom in de vierde, maar dit keer slechts eenmaal. Sophie Verdaasdonk begon met vier wijd, schoof op na een grounder en een doorgeschoten bal en scoorde vervolgens op een grounder van Cindy van der Zanden.

De bezoekende ploeg verhoogde de stand naar 11-0 in de 1e5 door tweemaal te scoren met twee uit. Isa Los begon met vier wijd en Amy Udink sloeg haar tweede tweehonkslag in de wedstrijd met één uit. Met twee uit scoorden beide loopsters toen ook Eva van Knegsel een tweehonkslag sloeg.

Twins Oosterhout wist slechts drie honkslagen te slaan op Rachael Knapp, die begon met driemaal drie slag in de eerste inning.

Twins kreeg hun eerste loopster in scoringspositie in de derde inning. Met twee uit stond Anne Ketelaar (velderskeus) op het eerste honk en zij schoof op na een infield-hit van Imane Alou Issa, maar een strikeout maakte een einde aan de inning.

In de 2e5 opende Emma de Brouwer met een tweehonkslag in haar eerste Golden League-slagbeurt. Ze was in de voorgaande inning verdedigend in de wedstrijd gekomen als derde honkvrouw. De Brouwer bereikte het derde honk na een honkslag van Ellinor Keepers, maar een pop-fly volgde. De inning en de wedstrijd eindigden daarna toen Anne Ketelaar in een dubbelspel sloeg.Twins Oosterhout - Roef! 0-11 (5 inn.)
RHE
Roef!40412 -1190
Twins Oosterhout00000 -031
pitcher Roef!inn.SOBBHRER
Rachael Knapp, W (3-1)5823--

pitchers Twinsinn.SOBBHRER
Sterre den Duijn, L (0-1)2.112566

Danielle ten Donkelaar2.223453

Homeruns: Roef!: Cindy van der Zanden (1)(3e,solo,1 uit,op Den Duijn), Isa Los (1)(3e,2-run,1 uit,op Ten Donkelaar).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Martin Lemstra, 1B-Wout van der Horst.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Ben Goorts.
Public Address Announcer-Joost Arnold.
Scoreboard Operator-Joost Arnold.
Aanvangstijd-16:15 uur.
Speeltijd-1:21 uur.
Locatie-Sportpark 'De Slotbosse Toren', Oosterhout.

Game Notes:
Emma de Brouwer (Twins) maakt haar debuut in de Golden League.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 12° C; windrichting zuidwest;
windsnelheid 10 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 74%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.