Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 april 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Terrasvogels en Tex Town Tigers verslaan elkaar
English

SANTPOORT-ZUID - Terrasvogels en Tex Town Tigers deelden hun double-header op zondag (28 april). Beide teams scoorden negen punten in de wedstrijd die zij wonnen.

In de opener kwam Terrasvogels tot een 9-0 shutout tegen Tex Town Tigers in een 4½ inning, mercy-regel wedstrijd. In de tweede wedstrijd was het Tex Town Tigers dat negen punten scoorde, maar er ook vier moest toestaan. Hoogtepunt in de tweede ontmoeting was een bijzonder zeldzaam triple play dat door de Terrasvogels-verdediging werd gemaakt.

Dit weekeinde stonden alle double-headers op het programma voor zondag, in plaats van op zaterdag. In alle softbal- en honkbal-afdelingen waren op zaterdag geen wedstrijden vastgesteld, want dat was Koningsdag. Dit was gedaan om iedereen in de gelegenheid te stellen te genieten van of deel te nemen aan activiteiten of het bijwonen van festivals ter gelegenheid van de verjaardag van Koning Willem-Alexander. In een aantal voorgaande seizoen werd er wel gewoon gespeeld op Koningsdag (27 april) of in het verleden op Koninginnedag (30 april). Maar niet dit jaar.

(28 april)

Programma, Standen & Uitslagen
Game 1

De eerste helft van de eerste inning eindigde met een 'unassisted double play' van eerste honkvrouw Bobbi Scheurkogel, die een line drive ving van Lisa Marie Kovačevič-Köllner.

Even later opende Terrasvogels de score met één punt op Zoe Gillis. Met één uit kwam Katharina Szalay op het honk via een infield-hit, stal het tweede honk met twee uit, waarna ze scoorde op een honkslag van Karin Tuk.

Tex Town Tigers kreeg hun eerste loopster in scoringspositie op Roos-Marijn Kramer in de eerste helft van de tweede inning. Marije Oosting-ten Thij kreeg toen vier wijd en schoof op na een opofferingsstootslag van Lee Lankhorst, maar strandde op het tweede honk. Kramer gooide het hele duel en stond slechts twee honkslagen toe, die beide werden geslagen door Eloïse Tribolet.

In de 2e2 verzuimde Terrasvogels wat meer afstand te nemen en liet drie loopsters achter. Ella Krommendijk begon met een tweehonkslag en met twee uit kwamen de honken vol te staan toen Kelsy Pieneman en Yindi Beekveldt beiden vier wijd kregen. Een vangbal maakte een einde aan de inning.

...Jessica Waasdorp...
...double, triple, 2 punten gescoord 3 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de derde was het TTT dat een loopster achterliet op het derde honk. Eloïse Tribolet begon toen met een stootslag-honkslag, schoof op na een grounder en stal het derde honk met één uit, maar strandde daar.

Terrasvogels scoorde daarna tweemaal in de derde slagbeurt. Lizzie Clarijs opende met een honkslag en scoorde op een one-out triple van Jessica Waasdorp. Op een opofferingsstootslag/squeeze van Ella Krommendijk werd geprobeer Waasdorp op de plaat uit te schakelen, maar zij was te snel en bracht de stand op 3-0.

Nadat TTT weer een loopster had achtergelaten op het derde honk in de vierde sloeg Terrasvogels toe met zes punten in de thuishelft van de inning om een comfortabele voorsprong te nemen. Met één uit bereikten Yindi Beekveldt en Katharina Szalay (stootslag) beiden het honk met een infield-hit en gingen daarna scoren toen Lizzie Clarijs volgde met een tweehonkslag. Een werpsterswissel volgde en Shaneequa Kock nam het over. Zij gaf opzettelijk vier wijd aan Karin Tuk, maar stelde daarna de twee loopsters in staat op te schuiven via een wilde worp. Hierna scoorden beiden op een tweehonkslag Jessica Waasdorp. Volgende slagvrouw Ella Krommendijk kwam na een fout op het honk en met twee uit kwamen de honken vol te staan toen pinch-hitter Gabi Obia vier wijd kreeg. Twee punten werden daarna toegevoegd op een honkslag van Kelsy Pieneman langs de linksveld-lijn. Terwijl Waasdorp en Krommendijk scoorden werd de bal snel verwerkt en dat betekende dat Obia moest terugkeren naar het tweede honk. Echter, Pieneman wist niet meer op tijd terug te keren naar het eerste honk en werd uitgeschakeld wat voor het einde van de inning zogde.

In de 1e5 begon Eloïse Tribolet voor TTT met een infield-hit en stal het tweede honk. Met één uit probeerde ze ook het derde honk te stelen, maar werd dit keer uitgeschakeld. Een grounder maakte daarna een einde aan de inning en de wedstrijd.Terrasvogels - Tex Town Tigers 9-0 (4½ inn.)
RHE
Tex Town Tigers00000 -021
Terrasvogels1026X -9101
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lisa Marie Kovačevič-Köllner- (*)-----

Zoe Gillis, L (4-2)3.152866

Shaneequa Kock0.2-2231
(*) - Kovačevič was aangekondigd als starter, maar werd vervangen toen 2e1 begon)

pitcher Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer, W (6-0)5432--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Britt Nielandt, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Geen.
Scoreboard Operator-Wouter Hoos.
Aanvangstijd-13:00 uur.
Speeltijd-1:15 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,1° C; windrichting zuid;
windsnelheid 5 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 74%.
Game 2

In de tweede wedstrijd sloeg Tex Town Tigers struck toe met vijf punten op vier honkslagen in de eerste helft van de eerste inning om een snelle en beslissende voorsprong te nemen. Tex Town Tigers scoorde de eerste punten heel snel.

Terrasvogels-starter Bobbi Scheurkogel gooide vier wijd op lead-off hitter Merel Oosterveld, die scoorde op een hiernavolgende driehonkslag van Nadine Marinus, die op haar beurt weer scoorde toen volgende slagvrouw Laura Wissink een honkslag sloeg. Vervolgens werd Lisa Marie Kovačevič-Köllner geraakt door een worp. Met één uit kwamen de honken vol te staan na vier wijd voor Lee Lankhorst. Het volgende punt werd toegevoegd op een honkslag van Shaneequa Kock. Dat bracht de stand niet alleen op 3-0, maar leidde ook tot een vroege werpsterswissel. Isanthe Rouwenhorst nam het over en debuteerde in een Terrasvogels-uniform. Zij zag het volgende punt worden gescoord na een wilde worp, waarna ze een opofferingsslag tegen kreeg van Myrthe Smid die de stand verhoogde naar 5-0. De inning eindigde toen Kock in een rundown terecht kwam nadat ze te ver was doorgelopen over het derde honk op een stootslag-honkslag van Eloïse Tribolet. In de rundown, waarbij zelfs de linksveldster betrokken was, werd Kock uitgeschakeld.

Tex Town Tigers voegde een punt toe in de tweede inning, die werd afgesloten met een zeldzaam triple play, waarin drie honkloopsters (en geen slagvrouw) werden uitgeschakeld! Lead-off hitter Merel Oosterveld bereikte het tweede honk na een fout, waarna Nadine Marinus vier wijd kreeg. Laura Wissink volgde met een puntscorende honkslag en daarna kwamen de honken vol te staan toen ook Lisa Marie Kovačevič-Köllner een honkslag sloeg. Hierna kwam iedereen in beweging na een pick-off richting eerste honk wat uiteindelijk leidde tot de uitschakeling van alledrie de honkloopsters en dus een uniek triple play! En dat maakte uiteraard ook een einde aan een grote scoringskans voor Tex Town Tigers.

...Laura Wissink...
...3 hits, 2 runs, 3 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Terrasvogels kwam terug in de wedstrijd in de 2e2 toen de ploeg driemaal scoorde op starter Lee Lankhorst en daarmee de achterstand halveerde. Met één uit sloeg Yindi Beekveldt een driehonkslag, waarna Jessica Waasdorp vier wijd kreeg. Een punt werd daarna gescoorde toen Gabi Obia via een fout op het honk kwam. Met twee uit leverde Kelsy Pieneman een 2-run double af om er een 6-3 stand van te maken, maar hierna eindigde de inning met een vangbal.

Tex Town Tigers nam meer afstand met het scoren van drie punten met twee uit in de vierde inning. Met één uit kreeg Eloïse Tribolet vier wijd en volgde een werperswissel. Roos-Marijn Kramer nam het over, maar zij stelde Tribolet in staat op te schuiven naar het derde honk op twee wilde worpen. Met twee uit scoorde ze op een infield-hit van Nadine Marinus, die zelf kon opschuiven na een outfield-fout. Nadat Marinus het derde honk had bereikt op een doorgeschoten bal scoorde ze op een honkslag van Laura Wissink en dat werd weer gevolgd door een RBI-double van Lisa Marie Kovačevič-Köllner. Dat verhoogde de stand naar 9-3. Wissink sloeg 3-uit-4, scoorde tweemaal en had drie binnengeslagen punten.

In de 1e5 kwam TTT weer in scoringspositie met twee uit. Myrthe Smid kwam toen met een stootslag (fout) op het honk en Eloïse Tribolet sloeg een tweehonkslag, maar Roos-Marijn Kramer sloot daarna af met een strikeout.

Terrasvogels scoorde het vierde punt in de 2e5 op Zoe Gillis, die de pitching had overgenomen in de derde inning. Met één uit bereikte Katharina Szalay het honk met een stootslag-honkslag, stal het tweede honk met twee uit en scoorde op een honkslag van Lizzie Clarijs.

In het restant van de wedstrijd kwamen geen loopsters meer in scoringspositie. Beide teams werden op rij uitgeschakeld in de zevende inning en dat maakte een einde aan de wedstrijd, waarin veel 'verkeer' en actie op de honken was. Naast het triple play van Terrasvogels maakten beide teams ook nog een dubbelspel.Terrasvogels - Tex Town Tigers 4-9
RHE
Tex Town Tigers5103000-9101
Terrasvogels0300100-473
pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Lee Lankhorst221231

Zoe Gillis, W (5-2)54-511

pitchers Terrasvogelsinn.SOBBHRER
Bobbi Scheurkogel, L (0-1)0.1-2355

Isanthe Rouwenhorst3-3321

Roos-Marijn Kramer3.231422
Box Score
Play-by-Play
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Britt Nielandt.
Official Scorer-Alex van den Berg.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Public Address Announcer-Geen.
Scoreboard Operator-Wouter Hoos.
Aanvangstijd-14:46 uur.
Speeltijd-1:54 uur.
Locatie-Sportpark 'De Elta', Santpoort-Zuid.

Game Notes:
Pia Siering (Tex Town Tigers) maakt haar debuut in de Golden League.
Weersomstandigheden bij aanvang: Bewolkt, 11,7° C; windrichting west-noordwest;
windsnelheid 6 kmu; windkracht 2 Bft; luchtvochtigheid 69%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.