Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 maart 2019
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2019
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2019 by Marco Stoovelaar
(Tekst & Foto's: Marco Stoovelaar)

Winst voor Tex Town Tigers en Joudrs op Dag 1 Mastenbroek Toernooi
English

ENSCHEDE - Het organiserende Tex Town Tigers opende de 36e editie van het jaarlijkse internationale J.C.J. Mastenbroek Toernooi op hun complex in Enschede met een 6-0 shutout-winst tegen Carrousel uit Rusland. Later op de avond won Joudrs Praha slechts met 1-0 van Barracudas Zürich (Zwitserland) in wat een pitching-duel was. Monica Perry gooide een No-Hitter, maar stond met lege handen.

In de namiddag ging het honkbaltoernooi van start en won Tex Town Tigers met 5-3 van het Zwitserse Barracudas Zürich.

Het speelschema van het softbaltoernooi moest een paar dagen geleden worden aangepast nadat DSS en Sparks Haarlem beide hun team terugtrokken vanwege een aantal blessures. Aanvankelijk zouden er tien ploegen deelnemen aan het softbaltoernooi, waarvan vier uit het buitenland. Maar in de nieuwe situatie bestaat het deelnemersveld uit acht teams. Golden League-teams Tex Town Tigers (organisator), FysioExpert Olympia (landskampioen en winnaar vorig jaar), Roef! en Twins Oosterhout zijn in gezelschap van Barracudas Zürich (Zwitserland), Carrousel (Rusland), Joudrs Praha (Tsjechië) en de Nationale Ploeg van Duitsland.

In de lange historie van het toernooi was het slechts eenmaal mogelijk niet te speleb. Dat was in 2013 toen het evenement moest worden geschrapt wegens sneeuw.

Door de jaren heen was het complex van Tex Town Tigers het decor van een aantal internationale softbal-evenementen. In 2000 werd het Europees Kampioenschap Junioren voor zowel meisjes als jongens georganiseerd in Enschede. In 2007 was Tex Town Tigers de gastclub van het Wereldkampioenschap Softbal Junioren, de enige keer dat dit evenement in Europa plaatsvond. En in 2012 werd het toernooi om de Europa Cup gehouden op Sportpark 'De Kroedkotten'. Onlangs werd de organisatie van het Europees Kampioenschap Onder-15 Softbal van volgend jaar toegewezen aan Enschede.

(29 maart)

Uitzendschema Live Stream Softbal-wedstrijden door SoftbalDino Webstream TV!

Complete Programma's Oefenseizoen, Reguliere Competitie en Meer
Voorlopige Rosters Golden League
Tex Town Tigers vs. Carrousel

Tex Town Tigers opende de score in de tweede helft van de eerste inning op starter Yulia Maslova. Ze begon met tweemaal drie slag, maar daarna kwam Laura Wissink op het honk na een fout. Even later stal ze het tweede honk, waarna ze scoorde op een honkslag van Lisa-Marie Kovačević-Köllner.

De thuisploeg verdubbelde de voorsprong in de tweede slagbeurt. Nadine Marinus begon toen met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op na een wilde worp. Met één uit scoorde ze op een opofferingsslag van Myrthe Smid.

...Britt Vonk aan slag voor Tex Town Tigers...
(© Foto: Marco Stoovelaar
screenshot of SoftbalDino! Webstream)
Tex Town Tigers voegde twee punten toe in de vierde op Vera Kukharenko, die de Russische pitching in de voorgaande inning had overgenomen. Marije Oosting-ten Thij en Nadine Marinus begonnen met honkslagen. Een stootslag-honkslag van volgende slagvrouw Cheyenne Scheffer leidde tot 'veel verkeer' in het infield. Oosting scoorde, Marinus werd uitgeschakeld in een rundown en Scheffer bereikte het tweede honk. Even later stal Scheffer het derde honk en scoorde op een infield-hit van Myrthe Smid om de stand op 4-0 te brengen.

TTT nam meer afstand in de vijfde op Yulia Maslova, die terugkeerde als pitcher. Zij kreeg een lead-off infield-hit tegen van Britt Vonk, die als gast-speelster uitkwam voor Tex Town Tigers. Zij staat op het roster van Golden League-team Terrasvogels, maar zal dit seizoen in Italië uitkomen voor Bussolengo. Hierna kreeg Laura Wissink vier wijd. Vonk, die in de voorbije twee jaar professioneel actief was voor Scrap Yard Dawgs, scoorde vervolgens op een honkslag van rookie Vera Geurtsen. Dat werd gevolgd door een foute aangooi vanuit het outfield en dat stelde ook Wissink in staat te scoren.

Carrousel kreeg verschillende loopsters in scoringspositie, maar werd puntloos gehouden. In de eerste helft van de eerste inning, op starter Zoe Gillis, begon Tatiana Zhuchkova met een honkslag en schoof op na een opofferingsstootslag, maar strandde. In de tweede, met één uit, sloeg Yulia Maslova een driehonkslag, maar bleef achter. In de derde inning liet Carrousel loopsters achter op het tweede en derde honk.

Met één uit in de vierde sloeg Vera Kukharenko een tweehonkslag op nieuwe pitcher Cheyenne Scheffer. Maar ook zij bleef achter in scoringspositie. In de vijfde opende Yana Islamova met een honkslag, maar hierna schakelde Scheffer de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit.


...Een overzicht tijdens de openingswedstrijd...
(© Foto: Marco Stoovelaar, screenshot van SoftbalDino! Webstream)


Tex Town Tigers - Carrousel 6-0 (5 inn.)
RHE
Carrousel00000 -042
Tex Town Tigers11022 -690
pitchers Carrouselinn.SOBBHRER
Yulia Maslova, L (0-1)22-321

Vera Kukharenko2--422

Yulia Maslova132222

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Zoe Gillis, W (1-0)3-12--

Cheyenne Scheffer, SV (1)23-2--
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Michael Renngli (Zwitserland), 1B-Bob Gieskens.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play Scorer-Jeanette van Drunen.
Aanvangstijd-19:00 uur.
Speeltijd-1:25 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 1 - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Halfbewolkt, 13,8° C; windrichting oost-noordoost;
windsnelheid 6 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 63%.
Joudrs Praha vs. Barracudas Zürich

In een pitching-duel won Joudrs Praha nipt met 1-0 van Barracudas Zürich en scoorde het enige punt na een fout. Monica Perry (Barracudas) en Adéla Linková (Joudrs) schakelden beiden 12 slagvrouwen met drie slag uit op een frisse avond, want de temperatuur was inmiddels gezakt naar zes graden.

Perry goide een 'complete game' No-Hitter en gaf geen vrije lopen weg, maar zag Joudrs een onverdiend punt scoren in de vijfde inning. Een aantal seizoenen geleden gooide de Amerikaanse rechtshander in de Nederlandse Hoofdklasse voor Terrasvogels en Sparks Haarlem. Ze gooide ook in Italië en Australië.

Het was een snelle wedstrijd, want het was mogelijk zeven innings te spelen in de toernooi-speeltijd van anderhalf uur.

Beide werpsters waren bezig met het gooien van een Perfect Game na de eerste vier innings, maar dat eindigde in de vijfde slagbeurt.

Adéla Linková gooide zevenmaal drie slag op de eerste twaalf slagvrouwen die ze tegenover zich kreeg. Monica Perry deed het nog beter, want zij schakelde tien van de eerste twaalf slagvrouwen met drie slag uit. Ze gooide drie slag op de eerste acht slagvrouwen.

Met één uit in de 1e5 sloeg Corina Grass een honkslag voor Barracudas. Dit zou de enige honkslag in de wedstrijd blijven. Ze schoof op naar het tweede honk via een opofferingsstootslag van Ines Dübendorfer, maar Linková sloot weer af met een strikeout.

In de 2e5 opende Jana Fůrková aan slag voor Joudrs en kwam na een fout op het honk. Ze stal het tweede honk, bereikte het derde honk na een doorgeschoten bal en scoorde op een opofferingsstootslag/squeeze van Adéla Šimůnková.

Barracudas kreeg een kans langszij te komen in de 1e7. Met twee uit kregen Luisa Bär en Corina Grass vier wijd, maar de inning en de wedstrijd eindigde daarna met een strikeout.Joudrs Praha - Barracudas Zürich 1-0 (6½ inn.)
RHE
Barracudas Zürich0000000-011
Joudrs Praha000010X-100
pitcher Barracudasinn.SOBBHRER
Monica Perry, L (0-1)612--1-
(Monica Perry throws a No-Hitter)

pitcher Joudrsinn.SOBBHRER
Adéla Linková, W (1-0)71221--
Stand Oefenseizoen
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan de Wever, 1B-Martin Lemstra.
Official Scorer-Stefan Slinger.
Play-by-Play Scorer-Karin Pieneman.
Aanvangstijd-21:00 uur.
Speeltijd-1:33 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede (veld Tex Town Tigers).

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Game 2 - 36e J.C.J. Mastenbroek Toernooi.
Weersomstandigheden bij aanvang: Onbewolkt, 5,9° C; windrichting zuid-zuidoost;
windsnelheid 8 kmu; windkracht 1 Bft; luchtvochtigheid 92%.
Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2019 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.