Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Onze Gezellen en Olympia Haarlem openen oefenseizoen met gelijkspel
English

HAARLEM - De eerste oefenwedstrijd door teams uit de Softbal Hoofdklasse is vandaag (zaterdag 10 april) gespeeld. Er stonden drie double-headers op het programma, maar uiteindelijk werd er maar één wedstrijd gespeeld. Onze Gezellen en Olympia Haarlem speelden een 4-inning wedstrijd en die eindigde met een 7-7 stand.

Op 25 maart werd bekend gemaakt (en bevestigd) dat de reguliere competitie in de hoogste afdeling zal beginnen op zaterdag 1 mei. Aanvankelijk stond Opening Day op de agenda voor zaterdag 17 april. Maar vanwege de maatregelen tegen het coronavirus (COVID-19) werd de aanvang van het seizoen uitgesteld. Ook een aantal wedstrijden plus (internationale) toernooien die deel uitmaakten van het oefenseizoen werden geschrapt.

De Eerste Klasse zou ook met het seizoen beginnen op 17 april. Dat werd eveneens uitgesteld naar 1 mei, maar eind maart stonden de eerste wedstrijden in deze afdeling op het programma voor maandag 24 mei. Echter, het begin van het Eerste Klasse-seizoen is nog niet bevestigd.

Voor zaterdag 10 april waren er drie double-headers gepland. Hoofddorp Pioniers zou regerend kampioen Roef! ontvangen en Quick Amersfoort zou op eigen veld spelen tegen Sparks Haarlem. Maar beide double-headers werden afgelast vanwege regenachtige weersomstandigheden.

In Haarlem zouden Onze Gezellen en Olympia Haarlem ook twee wedstrijden tegen elkaar spelen. Maar doordat de weersomstandigheden niet gunstig waren werd slechts eenmaal gespeeld. Met een temperatuur van rond de zes graden en onder regenachtige omstandigheden speelden de teams een wedstrijd van vier innings die met een 7-7 stand eindigde. Na afloop van vorig seizoen fuseerde Onze Gezellen met Terrasvogels, de meeste succevolle Nederlandse softbalploeg uit de historie.

Op het thuisveld van Onze Gezellen stond de thuisploeg na twee complete innings met 7-1 voor. Olympia scoorde daarna een punt in de derde en kwam langszij in de vierde slagbeurt. Beide teams hadden een ruime rally in het duel.

In het eerste oefenduel van het jaar liet Olympia Haarlem twee loopsters achter in hun eerste inning op Onze Gezellen-starter Roos-Marijn Kramer. Het thuisspelende Onze Gezellen opende vervolgens de score in de eigen eerste slagbeurt op starter Lisa Hop. OG kreeg de honken snel vol toen nieuwkomer Noa Armirotto en Ella Krommendijk begonnen met vier wijd en Kelsy Pieneman een honkslag sloeg. Armirotto scoorde het eerste punt na een fout, maar met loopsters op het twee en derde honk schakelde Lisa Hop de volgende drie slagvrouwen met drie slag uit.

Olympia Haarlem scoorde het eerste punt in de eerste helft van de tweede inning. Nieuwkomer Quilen Dirksz begon met een stootslag-honkslag, waarna Cindy van der Zanden, ook een nieuwkomer, vier wijd kreeg. Jessie van Aalst volgde met een tweehonkslag, waarop Dirksz scoorde. Hierna werd Van Aalst uitgegeven voor 'hinderen-honkloopster' op een klap richting kort van Machteld Rector, waarop Van der Zanden op het derde honk bleef. Met loopsters op het eerste en derde honk sloot ook Kramer daarna af met een strikeout.

In de tweede helft van de tweede inning kwam Onze Gezellen tot een rally van zes punten. Lisa Meyering en Amy Udink (na een paar seizoenen weer terug bij OG) begonnen de slagbeurt met vier wijd. De eerste scoorde daarna toen Desiree Adriaansz het honk bereikte op een fout, maar de tweede werd in dezelfde situatie uitgeschakeld. Onze Gezellen kreeg de honken vol toen ook Noa Armirotto en Ella Krommendijk een vrije loop kreeg. Kelsy Pieneman en Babs de Jonge volgden met twee 'force play-grounders'. Echter, de eerste eindigde in een fout en de tweede leverde geen uit op. In plaats daarvan werd op beide grounders een punt gescoord en bleven de honken vol staan. Het volgende punt werd hierna gescoord door Krommendijk in een gestolen honk-situatie. Met twee uit leverde Jessica Waasdorp een 2-run single af om de stand op te voeren naar 7-1.

Olympia Haarlem pakte een punt terug in de derde. Met twee uit kreeg Rachel van Veen vier wijd en sloeg Anna Prins een honkslag. Nadat de twee waren opgeschoven op een wilde worp scoorde Van Veen na een honkslag van Quilen Dirksz, die zelf op het tweede honk werd uitgeschakeld bij een poging van haar klap een tweehonkslag te maken.

Nadat Onze Gezellen twee loopsters had achtergelaten in de 2e3 kwam Olympia Haarlem tot een rally van vijf punten in de 1e4 om de achterstand uit te wissen en langszij te komen. Rookie-pitcher Jelyna Rutte kreeg een lead-off stootslag-honkslag tegen van Julia van der Meer. Met één uit kreeg Jessie van Aalst vier wijd en een double-steal situatie leidde tot een punt. Hierna kreeg Machteld Rector vier wijd en Lisa Hop volgde met een 2-run triple die de achterstand terugbracht naar 7-5. Ze scoorde later zelf na een wilde worp. Met de honken leeg sloeg Brenda Beers een honkslag en kreeg Marielle Vleugels vier wijd. De eerste scoorde even later de gelijkmaker toen Rachel van Veen op het honk kwam na een fout. Toen volgende slagvrouw Anna Prins vier wijd kreeg had Olympia de honken vol, maar de inning eindigde toen Vleugels gedwongen werd uitgeschakeld op de plaat na een aangooi van korte stop Cheska Ham op een grounder van Quilen Dirksz.

In hun vierde slagbeurt kreeg Onze Gezellen een kans de leiding te hernemen op nieuwe pitcher Asmara de Greef. Ze begon met vier wijd voor lead-off hitter Mascha Meloni, die daarna opschoof naar het derde honk via een doorgeschoten bal en (met één uit) een wilde worp. Met twee uit kreeg Amy Udink vier wijd, maar die werd vervolgens gedwongen uitgeschakeld op een grounder van Desiree Adriaansz. En dat sloot niet alleen de inning, maar ook de wedstrijd af.

Ondanks de koude en regenachtigde omstandigheden kregen de speelsters de eerste mogelijkheden om in actie te komen in wedstrijdsituaties ter voorbereiding op het komende seizoen.

(10 april)


Onze Gezellen - Olympia Haarlem 7-7 (4 inn.)
1234567RHE
Olympia Haarlem0115 -794
Onze Gezellen1600 -741
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lisa Hop377471

Asmara de Greef1-2---

pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer322622

Jelyna Rutte1-4354
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Tommasita Pavan, 1B-Gerrit-Jan van der Hoeven.
Scorers-Jopie Meloni, Karin Pieneman (Onze Gezellen).
Aanvangstijd-15:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Van der Aart Sportpark, Haarlem.

Game Notes:
Oefenwedstrijd.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Bewolkt, regen, 6,8° C, windrichting noordoost; windsnelheid 32 kmh; windkracht 4 Bft; luchtvochtigheid 77%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.