Grand Slam * Stats & News
Updated: 18 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar; Foto's: Robert Meijboom)

Olympia Haarlem wint oefendubbel bij Roef!
English

MOERGESTEL - Olympia Haarlem opende hun oefenseizoen op zaterdag (17 april) met twee overwinningen bij Roef!. Na afloop van het tweede duel van de double-heade op het complex van Roef! organiseerden de twee teams samen een online-fundraiser om geld in te zamelen voor hun deelname later dit jaar aan een Europees Beker-toernooi. Als regerend landskampioen neem Roef! deel aan de European Premiere Cup en Olympia Haarlem speelt in het toernooi om de European Cup Winners Cup. Beide evenementen staan op de agenda voor augustus in Italië.

In de double-header van vandaag kwam Olympia Haarlem tot een grote 9-run rally in de derde inning in het eerste duel en won met 10-3. In de tweede wedstrijd won Olympia nipt van Roef! met 2-1. Olympia werd vandaag gecoached door Ingeborg Berk-Cleeren, want Hoofd Coach Stanley Doney is nog niet in het land. De Nieuw-Zeelander keert dit seizoen terug als Hoofd Coach.

Vorig weekeinde had Roef! een double-header moeten spelen bij Hoofddorp Pioniers, maar die werd afgelast vanwege de weersomstandigheden. Olympia Haarlem zou tweemaal spelen tegen Onze Gezellen. Vanwege de koude temperaturen speelden de twee teams maar één wedstrijd en die eindigde met een 7-7 stand.

Aanstaande zaterdag speelt Olympia Haarlem thuis een double-header tegen Amsterdam Pirates. Roef! reist dan naar Amersfoort voor een ontmoeting met Quick Amersfoort.

(17 april)Game 1
Roef! scoorde het eerste punt vandaag toen Isa Los de tweede helft van de eerste inning opende met een homerun op starter Mariëlle Vleugels, die daarna de volgende drie slagvrouwen uitschakelde.

...Mariëlle Vleugels...
...winning pitcher...
...2-run double...
(© Foto: Robert Meijboom)
Olympia Haarlem kwam langszij in de 1e2 op starter Shomayra Franka nadat Jessie van Aalst (double) was achtergebleven in de eerste slagbeurt. Voormalig Roef!-speelster Cindy van der Zanden (zij kwam na vorig seizoen naar Olympia) begon de tweede met een honkslag, maar werd uitgeschakeld op een grounder van Rachel van Veen. Hierna kreeg de Haarlemse ploeg de kans de leiding te nemen, maar scoorde slechts eenmaal hoewel de honken volraakten. Nadat Van Veen was opgeschoven op een doorgeschoten bal kregen Lisa Hop en Anna Prins vier wijd. Van Veen scoorde de gelijkmaker toen Quilen Dirksz het honk bereikte na een fout. Een dubbelspel eindigde de slagbeurt.

Roef! hernam de leiding in de 2e2. Met één uit sloeg Eva Therou-van Knegsel een tweehonkslag. De honken raakten vol na vier wijd voor Lisa de Vries en iedereen safe was op een velderskeus-klap van Ilse van Kerkoerle. Dit keer was het Roef! dat maar eenmaal scoorde. Met twee uit scoorde Therou toen Isa Los vier wijd kreeg.

Olympia Haarlem besliste het resultaat daarna in de 1e3 met een 9-run rally op zeven honkslagen. Drie van de punten waren onverdiend vanwege twee veldfouten. Brenda Beers en Machteld Rector begonnen met honkslagen. Hierna nam Marjolein Merkx de pitching over, maar zij kreeg de honken vol na vier wijd voor Jessie van Aalst. Mariëlle Vleugels volgde met een 2-run double, waarna Cindy van der Zanden een puntscorende honkslag toevoegde. De honken raakten weer vol doordat Rachel van Veen via een fout op het honk kwam. Een punt werd daarna toegevoegd na vier wijd voor Lisa Hop en nog eens twee punten werden gescoord op een honkslag van Anna Prins. Met loopsters op het tweede en derde honk scoorde Hop het volgende punt op een opofferingsstootslag van Quilen Dirksz. Met twee uit scoorde Prins het achtste punt in de lange slagbeurt op een doorgeschoten bal. In haar tweede slagbeurt in deze inning kreeg Brenda Beers vier wijd, schoof op na een doorgeschoten bal en scoorde op een fout, wat de stand opvoerde naar 10-2.

Olympia kreeg weer een scoringskans in de 1e5. De honken kwamen vol doordat Michelle van der Meer en Quilen Dirksz werden geraakt door een worp en Brenda Beers vier wijd kreeg. Maar Van der Meer werd gedwongen uitgeschakeld op de plaat op een grounder van Machteld Rector en Marjolein Merkx sloot af met een strikeout.

Met een 10-2 achterstand scoorde Roef! het derde punt in de vierde inning op reliever Isis Kistemaker. Met één uit kwam Maudy Bezems via een fout op het honk en schoof op na een infield-hit van Isa Los. De twee schoven op na een grounder van Onaisha Franka, waarna Bezems scoorde op een wilde worp. Even later probeerde ook Los te scoren na een wilde worp, maar zij werd op de plaat uitgeschakeld.


Roef! - Olympia Haarlem 3-10 (5 inn.)
1234567RHE
Olympia Haarlem01900 -10102
Roef!11010 -343
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Mariëlle Vleugels, W (1-0)321322

Isis Kistemaker22211-

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Shomayra Franka, L (0-1)2 (*)12432

Marjolein Merkx, BS (1)344674

(*) - Franka gooide op twee slagvrouwen in de derde inning

Homerun: Roef!: Isa Los (1)(1e,solo,0 uit,op Vleugels).
Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Mariana Prins-Atanasova, 1B-Louis Rohan.
Scorer-Colinda de Vries (Olympia Haarlem).
Aanvangstijd-13:30 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Oefenwedstrijd; Game 1 double-header.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 13° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luctvochtigheid 39%.Game 2
...Lisa Hop...
...one-hitter, 9 SO...
(© Foto: Robert Meijboom)
In de tweede wedstrijd opende Roef! aanvankelijk ook de score in de eerste inning. Ook dit keer werd het punt gescoord door lead-off hitter Isa Los. Dit keer bereikte ze het honk na een fout. Met één uit schoof Los op naar het derde honk in een situatie waarin Wies Ligtvoet vier wijd kreeg en zelf op het tweede honk terecht kwam. Los scoorde daarna op een honkslag van Kim Donkers en dat zou Roef!'s enige honkslag in dit duel blijven. Met twee uit kreeg Roef! de honken vol na vier wijd voor Eva Therou-van Knegsel. Echter, de loopsters bleven achter, want een grounder eindigde de slagbeurt. En het door Los gescoorde punt zou ook het enige blijven.

Olympia-pitcher Lisa Hop had een sterk optreden en gooide het hele duel. Zoals gezegd stond ze maar één honkslag toe in de vier innings die ze gooide, waarin ze negen slagvrouwen met drie slag uitschakelde.

Roef! kreeg driemaal drie slag in de tweede inning, waarna loopsters achterbleven in de derde en vierde inning. In de derde kwam Onaisha Franka na een fout op een honk, maar ging gedwongen uit op een klap van Kim Donkers, die achterbleef op het eerste honk. In de vierde bereikte ook Eva Therou eveneens het honk na een fout en stal het tweede honk. Maar ook zij bleef achter.

Olympia Haarlem, dat vier veldfouten maakte, werd in de eerste twee innings puntloos gehouden door Marjolein Merkx, die in dit duel maar twee hits toestond. Olympia scoorde tweemaal in de derde beurt zonder een honkslag. Met één uit kreeg Cindy van der Zanden vier wijd en werd Jessie van Aalst geraakt door een worp. Nadat de twee waren opgeschoven op een wilde worp volgde Merkx met een strikeout, maar kreeg de honken vol toen ze ook Rachel van Veen met een worp raakte. Even later scoorde Van der Zanden de gelijkmaker na vier wijd voor Lisa Hop. Hierna scoorde Van Aalst het leidende punt op een wilde worp.


Roef! - Olympia Haarlem 1-2 (4 inn.)
1234567RHE
Olympia Haarlem0020 -224
Roef!1000 -110
pitchers Olympia Haarleminn.SOBBHRER
Lisa Hop, W (1-0)491111

pitchers Roef!inn.SOBBHRER
Marjolein Merkx, L (0-1)3.264222

Shomayra Franka0.1-----

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Louis Rohan, 1B-Mariana Prins-Atanasova.
Scorer-Colinda de Vries (Olympia Haarlem).
Aanvangstijd-0:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'Stokeind', Moergestel.

Game Notes:
Oefenwedstrijd; Game 2 double-header.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 14° C; windrichting noord-noordoost; windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 41%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.