Grand Slam * Stats & News
Updated: 27 april 2021
Info, Uitslagen & Statistieken
Index Headlines
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2021
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Softbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2021 by Marco Stoovelaar
(Tekst: Marco Stoovelaar)

Tex Town Tigers en Onze Gezellen delen laatste oefendubbel
English

ENSCHEDE - Tex Town Tigers en Onze Gezellen speelden hun laatste oefenwedstrijden op zaterdag (24 april) in Enchede. Daar deelden de teams hun double-header.

In de eerste wedstrijd won Onze Gezellen nipt van Tex Town Tigers met 10-9. In de tweede wedstrijd won de thuisploeg met 8-1.

Aanstaande zaterdag (1 mei) gaat de reguliere competitie in de Hoofdklasse van start. Op die dag speelt Tex Town Tigers een double-header bij Quick Amersfoort. Onze Gezellen speelt eveneens twee uitwedstrijden, maar blijft wel in Haarlem, want de tegenstander is Sparks Haarlem. De eerste wedstrijd begint om 13:00 uur.

(24 april)Game 1
In de eerste wedstrijd stond Onze Gezellen halverwege de vierde inning met 9-4 voor, maar daarna kwam de spanning in het duel terug en uiteindelijk wonnen de bezoekers met slechts één punt verschil.

Onze Gezellen opende de score met twee punten in de eerste helft van de eerste inning op starter Daniëlle ten Donkelaar. Noa Armirotto begon met een tweehonkslag en schoof op na een grounder. Kelsy Pieneman werd daarna geraakt door een worp. Hierna stelde een prima opofferingsstootslag van Babs de Jonge Armirotto in staat het eerste punt te scoren. De honken raakten vol nadat Karin Tuk en Jessica Waasdorp beiden vier wijd kregen. Pieneman scoorde vervolgens het tweede punt op een doorgeschoten bal, maar de andere twee loopsters bleven achter op het derde en tweede honk.

Tex Town Tigers antwoordde met drie punten in hun eerste slagbeurt op starter Roos-Marijn Kramer. Britt Vonk begon met een honkslag, stal het tweede honk en scoorde op een honkslag van Annemiek Jansen. Die bereikte het derde honk na een opofferingsstootslag van Dinet Oosting en scoorde de gelijkmaker op een 2-out double van Lizzie Clarijs. Vandaag speelde Clarijs tegen veel van haar voormalige teamgenoten van vorig seizoen toen ze speelden voor Terrasvogels, dat fuseerde met Onze Gezellen. Clarijs scoorde het leidende punt op een honkslag van Nadine Marinus. Na vier wijd voor volgende slagvrouw Aafje van Baal kreeg TTT loopsters op het tweede en derde honk na een doorgeschoten bal, maar zij bleven achter.

Tex Town Tigers voegde een punt toe in de tweede. Britt Vonk bereikte het honk met een stootslag-honkslag en zou gaan scoren op een 'force play-grounder' van Dinet Oosting.

Onze Gezellen sloeg daarna toe in de 1e4 met een 7-run rally met twee uit op twee pitchers. Lisa Brink, die in de voorgaande inning in het duel was gekomen, gooide vier wijd op lead-off hitter Jessica Waasdorp. Zij schoof op na een opofferingsstootslag van Masha Meloni en een wilde worp, waarna ze scoorde op een 2-out triple van Lisa Meyering. Noa Armirotto kreeg vier wijd en Ella Krommendijk volgde met een puntscorende honkslag die de stand in evenwicht bracht. Nadat Armirotto had gescoord op een wilde worp scoorde Krommendijk het volgende punt op een honkslag van Amy Udink. Volgende slagvrouw Babs de Jonge sloeg ook een honkslag en dat zorgde voor een werpsterswissel. Shaneequa Kock nam het over, maar kreeg de honken vol toen ze Karin Tuk met een worp raakte. In hun tweede slagbeurt in deze inning sloegen Jessica Waasdorp, Masha Meloni en Desiree Adriaansz hierna allemaal puntscorende honkslagen om de stand op te voeren naar 9-4. Volgende slagvrouw Lisa Meyering sloeg een line drive, maar die werd gevangen door derde honkvrouw Dinet Oosting, zodat de lange slagbeurt eindigde en drie loopsters achterbleven.

In de 2e4, met een 9-4 achterstand, pakte TTT twee punten terug. Met twee uit sloegen Dinet Oosting en Lindsey Meadows allebei een honkslag en scoorden op een honkslag van Lizzie Clarijs.

TTT scoorde ook in de volgende twee slagbeurt om langszij te komen. In de vijfde kreeg Myrthe Smid vier wijd met één uit en scoorde op een 2-out single van Dinet Oosting. In de zesde, op nieuwe pitcher Yala Zwakman, scoorde TTT tweemaal om er een 9-9 stand van te maken. Lizzie Clarijs begon toen met vier wijd en scoorde op een tweehonkslag van Nadine Marinus. Die scoorde het gelijkmakende punt op een 'one-out single' van Tess Remmers.

Onze Gezellen hernam de leiding in de 1e7. Pinch-hitter Amber Krijgsman begon met een honkslag, stal het tweede honk, bereikte het derde op een hiernavolgende fout en scoorde op een opofferingsslag van Desiree Adriaansz.

In de 2e7 kreeg Dinet Oosting vier wijd voor TTT met één uit. Zij kwam in scoringspositie via een opofferingsstootslag van Lindsey Meadows, maar een vangbal eindigde het aantrekkelijke duel.


Tex Town Tigers - Onze Gezellen 9-10 (7 inn.)
1234567RHE
Onze Gezellen2007001-10100
Tex Town Tigers3102120-9121
pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Roos-Marijn Kramer5651077

Yala Zwakman, BS (1), W (2-0)212222

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Daniëlle ten Donkelaar2.112121

Lisa Brink, BS (1)1.1-2566

Shaneequa Kock, L (0-0)3.1-1422

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan Mens, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Aanvangstijd-14:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Oefenwedstrijd; Game 1 double-header.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 13° C; windrichting noord; windsnelheid 16 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 43%.Game 2
De tweede wedstrijd eindigde in de vijfde inning toen Tex Town Tigers een verschil van zeven punten bereikte.

Na twee puntloze innings opende Tex Town Tigers de score met een 5-run rally in de 2e3 op starter Lisa Meyering. Alle punten werden gescoord met twee uit. Met één uit sloeg Myrthe Smid een honkslag en met twee uit deed Dinet Oosting hetzelfde. Annemiek Jansen volgde met een puntscorende honkslag om de score te openen, want beide loopsters passeerden de plaat. Volgende slagvrouw Lindsey Meadows kreeg vier wijd, waarna Lizzie Clarijs een 2-run double sloeg. Even later scoorde Clarijs het vijfde punt op een driehonkslag van Nadine Marinus, die zelf op het derde honk achterbleef.

Onze Gezellen liet een loopster achter op het tweede honk in de eerste inning op starter Ginger de Weert. De ploeg kreeg weer een scoringskans in de derde slagbeurt. Met één uit sloeg Noa Armirotto een honkslag. Daniëlle ten Donkelaar nam daarna de pitching over en kreeg een 'force play-grounder' van Ella Krommendijk. De laatste stal vervolgens het tweede honk en Masha Meloni kreeg vier wijd, maar de inning eindigde toen die gedwongen uitging.

In de 1e4 scoorde Onze Gezellen wat hun enige punt zou blijven. Karin Tuk en Jessica Waasdorp begonnen met honkslagen. Met één uit ging Tuk gedwongen uit, maar Waasdorp scoorde later op een honkslag van Desiree Adriaansz.

TTT voegde twee onverdiende punten toe in de 2e4. Tess Remmers begon met vier wijd en schoof op na een wilde worp. Met twee uit scoorde ze toen Dinet Oosting na een fout het honk bereikte. Hierna kreeg Annemiek Jansen vier wijd. Amber Krijgsman nam daarna de pitching over voor Onze Gezellen, maar moest een puntscorende honkslag toestaan van Lindsey Meadows, die er een 7-1 stand van maakte.

TTT bereikte het verschil van zeven punten in de 2e5. Nadine Marinus begon met een honkslag, waarna pinch-hitter Pia Siering vier wijd kreeg. De twee schoven op via een opofferingsstootslag van Tess Remmers. Even later scoorde Marinus het achtste punt na een doorgeschoten bal.


Tex Town Tigers - Onze Gezellen 8-1 (5 inn.)
1234567RHE
Onze Gezellen00010 -161
Tex Town Tigers00521 -870
(één uit toen een verschil van zeven punten werd bereikt in de 2e5)
pitchers Onze Gezelleninn.SOBBHRER
Lisa Meyering, L (1-1)3.243575

Amber Krijgsman0.2-121-

pitchers Tex Town Tigersinn.SOBBHRER
Ginger de Weert2.13-3--

Daniëlle ten Donkelaar, W (0-0)1.2-1311

Lindsey Meadows1-----

Stand
Uitslagen
Programma
Team Rosters
Umpires: HP-Arjan Mens, 1B-Louis Rohan.
Official Scorer-Karin Pieneman.
Aanvangstijd-0:00 uur.
Speeltijd-0:00 uur.
Locatie-Sportpark 'De Kroedkotten', Enschede.

Game Notes:
Oefenwedstrijd; Game 2 double-header.
Weersomstandigheden bij aanvang:
Halfbewolkt, 14° C; windrichting noord; windsnelheid 18 kmu; windkracht 3 Bft; luchtvochtigheid 36%.Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2021 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.