Grand Slam * Stats & News
Updated: 8 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Asjes vervangt Santander bij Pioniers; Almere en Graham uit elkaar
English
HOOFDDORP / ALMERE - Nederland Team-werper Arshwin Asjes is toegevoegd aan het roster van Konica Minolta Pioniers als vervanger van Venezolaan Nelson Miguel Santander Olajo, die overbodig is geworden bij de Hoofddorpse ploeg. In Almere verliet de Australische korte stop Mitch Graham Almere Magpies.

...Nelson Miguel Santander...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Aanvankelijk werd getracht Santander op te nemen in de selectie van Almere als buitenlandse vervanger voor Graham, maar die transfer werd niet goedgekeurd door de KNBSB, omdat de bepalingen stellen dat een buitenlandse spelers slechts voor één club mag komen in hetzelfde seizoen. In Nederland geboren spelers mogen echter wel voor een ander team uitkomen in hetzelfde seizoen in geval van een scheiding tussen beide partijen.

Nelson Miguel Santander Olajo nam dit seizoen deel aan vier wedstrijden voor Pioniers, waar hij ook speelde in de seizoenen 2007-2008. Aanvankelijk zou Santander al in 2006 gaan uitkomen voor Pioniers, maar tekende toen vlak voor aanvang van de competitie een profcontract bij de Pittsburgh Pirates. Hij kwam daarna in 2007 wel uit voor Pioniers en keerde in 2008 kort terug naar Hoofddorp. In zijn optredens van dit seizoen, allen als reliever, gooide Santander in 5 2/3 inning, waarin hij vier strikeouts had, driemaal vier wijd weggaf en acht honkslagen moest incasseren. De rechtshander stond op 0-1 en had een ERA van 6.35. Omdat het voor Almere niet mogelijk was hem toe te voegen keerde hij terug naar Venezuela.


...Arshwin Asjes...
(© Foto: Henk Seppen)
Arshwin Asjes tekende afgelopen winter een profcontract om uit te komen in de organisatie van de Cincinnati Reds, maar werd onlangs 'released'. Vorig jaar speelde de 24-jarige rechtshander voor de Midwest Sliders in de onafhankelijke Frontier League. Na zijn ontslag zou Asjes naar deze league terugkeren, want hij was al gecontracteerd door de Oakland County Cruiser, maar vanwege visum-problemen kon hij niet naar de USA afreizen, waarna de overeenkomst werd ontbonden. Vorig jaar debuteerde Asjes in het Nederlands Team tijdens het Wereldkampioenschap. Asjes voegde zich op donderdag (6 mei) bij Pioniers en debuteerde op zaterdag (8 mei).


...Mitch Graham...
(© Foto: Perth Heat)
De 24-jarige Australiër Mitch Graham besloot zelf te vertrekken bij Almere Magpies. Volgens publicaties in Almere Vandaag was Graham niet tevreden over zijn huisvesting in Almere. Op de website van de club staat te lezen dat het Stichtingsbestuur van Almere Magpies ''niet happy is met de publicaties'' met betrekking tot het vertrek van Graham, maar een reden voor het vertrek wordt niet gegeven. Echter, er wordt ook gezegd dat Graham last had van heimwee. De korte stop speelde professioneel in het Rookie League-team van de Philadelphia Phillies in 2004, waarna hij uitkwam voor Perth heat in Australië in het seizoen 2008-2009 en deelnam aan de Claxton Shield (toernooi om het Australisch kampioenschap) met Western Australia. Vorig jaar speelde Graham voor de Edmonton Capitals in de Golden Baseball League in Canada. Almere wil Graham vervangen met een andere buitenlandse korte stop en is in gesprek met twee kandidaten, die uitkwamen/uitkomen in de Italiaanse en Spaanse competitie. Een vervanger is echter nog niet bekend gemaakt. In negen wedstrijden dit seizoen sloeg Graham .235 (8-uit-34) en voerde de ploeg op dat moment aan in honkslagen (8), doubles (2), triples (1) en RBI's (4), maar ook in strikeouts (10). Verdedigend maakte hij slechts twee fouten in 62 kansen.

(6-8 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.