Grand Slam * Stats & News
Updated: 11 mei 2010
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2010
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2010 by Marco Stoovelaar


Kinheim zet winning streak voort
English
HOOFDDORP / BUSSUM / ROTTERDAM / ALMERE - Op een bewolkte en regenachtige zaterdagmiddag verlengde Corendon Kinheim hun winning streak naar negen wedstrijden door met 5-4 te winnen van Mr. Cocker HCAW, maar verzuimde een 4-1 voorsprong vast te houden en scoorde het winnende punt in de negende slagbeurt. Konica Minolta Pioniers had opnieuw de handen vol aan ADO, maar won dit keer met 3-2 in een door regen ingekorte wedstrijd. DOOR Neptunus herstelde zich van de eerste nederlaag van het seizoen afgelopen donderdag vs. L&D Amsterdam Pirates en won dit keer met 4-1. In de avond kwam Sparta-Feyenoord tot 19 honkslagen en diende Almere Magpies een ruime 14-3 nederlaag toe.

Stand & Programma


Konica Minolta Pioniers vs. ADO, 3-2 (7)

...Matt Ryan...
...derde homerun...
(© Foto: www.reni-foto.nl)
HOOFDDORP - Konica Minolta Pioniers had opnieuw de handen vol aan ADO, maar won dit keer met 3-2 in een door regen ingekorte wedstrijd. Pioniers stond met 1-0 achter toen het twee punten scoorde in de derde inning na een honkslag van Jefferson Muzo en een OS van Michael Duursma, maar ADO bracht de stand in evenwicht in de vierde slagbeurt toen Matt Ryan zijn 'league-leading' derde homerun sloeg, zijn tweede in drie dagen. In de eigen vierde slagbeurt reageerde Pioniers met een punt via een tweehonkslag van Linoy Croes, liet drie lopers achter, maar wist de voorsprong vast te houden. Na de eerste helft van de achtste inning werd het duel onderbroken vanwege regen en uiteindelijk definitief gestaakt. Arshwin Asjes debuteerde in een Pionier-uniform en in de Nederlandse Hoofdklasse, gooide de zevende inning en verdiende een save. Afgelopen donderdag voegde Asjes zich bij het team als vervanger van de Venezolaan Nelson Miguel Santander Olajo.

De wedstrijd werd een paar keer onderbroken vanwege regen. Na afloop van de zevende inning zorgde de regen voor een nieuwe onderbreking in de actie en resulteerde uiteindelijk in het definitief staken van het duel. Dit leidde tot een discussie tussen ADO's Hoofd Coach Leo Voogd en Home Plate Umpire Fred Groenewegen. Vanwege het gebruik van onwelvoeglijk taalgebruik, zoals dat heet, werd Voogd weggestuurd.

ADO nam een snelle 1-0 voorsprong in de eerste inning toen Anthony Vrolijk begon met een honkslag, opschoof na een grounder en scoorde op een 2-out single van Michel Korzeniewski. Twee innings later scoorde Pioniers tweemaal om een 2-1 voorsprong te nemen. Shurty Tremus begon met een honkslag en Mervin Gario werd geraakt door een worp, waarna Jefferson Muzo met een honkslag de gelijkmaker binnenbracht en Michael Duursma volgde met een opofferingsslag om de stand op 2-1 te brengen. Nadat Matt Ryan voor de gelijkmaker zorgde met zijn homerun in de vierde inning hernam Pioniers weer de leiding in de 2e4. Norbert Lokhorst kreeg vier wijd met één uit en scoorde toen Linoy Croes volgde met een tweehonkslag. Hierna zorgden een fout en geraakt werper nog voor volle honken, maar een gedwongen nul op thuis en een grounder sloten de slagbeurt af.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Home Plate Umpire Fred Groenewegen bespreekt...
...de regen met Hoofd Coaches Bernie Beckman...
...en Leo Voogd tijdens één van de onderbrekingen...
(© Foto: www.reni-foto.nl)

...Als de wedstrijd wordt gestaakt na de 7e inning...
...gaat ADO's Hoofd Coach Leo Voogd in discussie met...
...HP Umpire Fred Groenewegen en wordt weggestuurd...
(© Foto: www.reni-foto.nl)


Mr. Cocker HCAW vs. Corendon Kinheim, 4-5
BUSSUM - Corendon Kinheim verlengde hun winning streak naar negen wedstrijden door met 5-4 te winnen van Mr. Cocker HCAW, maar verzuimde een 4-1 voorsprong vast te houden en scoorde het winnende punt in de negende slagbeurt. Kinheim brak een 1-1 stand in de vierde inning door driemaal te scoren, dankzij een RBI-single van Niels van Weert, een wilde worp en een OS van Remco Draijer. Echter, in de zevende inning kwam HCAW langszij na een tweehonkslag van Joep van Els en een '2-run throwing error' op een grounder van Adrian Anthony. In de eerste helft van de negende inning hernam Kinheim de leiding toen Draijer scoorde op een honkslag van Jason Halman. In de 2e9 zorgde closer Michiel van Kampen namens Kinheim voor drie nullen op rij en verdiende zijn vijfde save.

Kinheim scoorde het eerste punt in de tweede inning. Rafael Jozefa begon toen met een tweehonkslag en ging scoren toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Björn Henrichs. HCAW kwam langszij in de derde toen Mitchel Koot opende met een honkslag, opschoof na een OSS van Bart Sabel en scoorde op een 2-out triple van Adrian ANthony.


...Wuillians Martin Vasquez...
..twee singles in eerste twee slagbeurten...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Kinheim kwam vervolgens tot een rally van drie runs in de vierde slagbeurt op starter Kevin Miner om een 4-1 voorsprong te nemen. Met één uit kreeg Tjerk Smeets vier wijd en volgde met Rafael Jozefa met een honkslag, waardoor er lopers 'op de hoeken' kwamen. Een honkslag van Niels van Weert leverde Kinheim weer de leiding op, waarna een wilde worp de stand op 3-1 bracht en de lopers op het tweede en derde honk. De honken kwamen vol toen Björn Henrichs vier wijd kreeg en Kinheim voegde daarna nog een run toe na een OS van Remco Draijer. Met vier wijd voor volgende slagman René Cremer zorgde Miner opnieuw voor volle honken, waarna hij werd opgevolgd door Kyle Ward, die de inning afsloot met een comeback-grounder.

Ward legde Kinheim het zwijgen op in de volgende vier innings, maar kreeg uiteindelijk het verlies op zijn naam, nadat hij een punt moest toestaan in de negende inning. Intussen bracht HCAW de stand weer in evenwicht door zelf drie punten te scoren in de zevende inning. In de voorgaande slagbeurten had de Kinheim-verdediging drie dubbelspelen gedraaid, maar dit keer kon de verdediging niet voorkomen dat HCAW ging scoren. De Venezolaan Wuillians Martin Vasquez begon met vier wijd, waarna zijn landgenoot Dirimo Enrique Chavez volgde met een honkslag. Kinheim-starter Duko Jansen schakelde daarna de volgende twee slagmensen met drie slag uit, maar kreeg toen een RBI-double te verwerken van Joep van Els. Nick Stuifbergen werd ingebracht als vervanger voor Jansen, maar die zag de twee overige loper scoren toen er een foute aangooi werd gemaakt op een grounder van Adrian Anthony, waardoor de stand gelijk werd. In de negende inning nam Kinheim voor de derde keer de leiding toen Remco Draijer het honk bereikte na een fout, opschoof toen een nieuwe fout werd gemaakt op een OSS van René Cremer en scoorde op een one-out single van Jason Halman.

Wuillians Martin Vasquez debuteerde in een HCAW-uniform en in de Hoofdklasse. Dat deed hij met het slaan van een honkslag in zowel zijn eerste als tweede slagbeurt. De rechtsvelder bereikte in al zijn vier slagbeurten het honk, want hij kreeg ook tweemaal vier wijd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


DOOR Neptunus vs. L&D Amsterdam Pirates, 4-1
ROTTERDAM - DOOR Neptunus herstelde zich van de eerste nederlaag van het seizoen afgelopen donderdag vs. L&D Amsterdam Pirates en won dit keer met 4-1. Neptunus scoorde een punt in de derde tot en met zesde inning om een 4-0 voorsprong te nemen, voordat Amsterdam hun enige punt scoorde in de negende. Pirates kwam tot slechts drie honkslagen in het duel, waarvan twee op starter Leon Boyd, die zeven innings gooide en negen keer drie slag op zijn naam kreeg. Amsterdam-starter Rob Cordemans, nog steeds herstellende van een blessure, verliet na drie innings te hebben gegooid tegen zijn voormalige ploeg.

Rob Cordemans, die 12 seizoenen (1994-2005) gooide voor Neptunus, schakelde de eerste zes slagmensen van zijn oude ploeg uit (waaronder twee strikeouts), maar kreeg toen een punt tegen in de derde slagbeurt. De rechtshander gooide eerst vier wijd op lead-off hitter Martijn Meeuwis, schakelde oud-teamgenoot Jeroen Sluijter daarna uit met drie slag, maar kreeg toen drie opeenvolgende honkslagen tegen van Shaldimar Daantji, Dwayne Kemp en Benjamin Dille, resulterend in een punt en volle honken. Hierna werd een gedwongen nul gemaakt op thuis en volgde een vangbal, waardooor er drie lopers achterbleven.

In de volgende inning nam Frank van Heijst de pitching over bij Amsterdam. Hij kreeg een one-out triple tegen van Eldrion Regina in de vierde inning, die daarna het tweede punt scoorde op een honklsag van Jeroen Sluijter. Dwayne Kemp tekende voor het derde punt in de vijfde inning toen hij vier wijd kreeg en ging scoren op een honkslag van Raily Legito. In de zesde slagbeurt bracht Neptunus de stand op 4-0 toen Regina vier wijd kreeg en scoorde op een OS van Daantji.

Amsterdam werd tot zwijgen gebracht door oud-prof Leon Boyd, die negen keer drie slag gooide in de zeven inning die hij op de heuvel stond. De in Canada geboren rechtshander stond slechts drie slagmensen tot de honken toe, waaronder Roelie Henrique tweemaal, want sloeg de enige twee honkslagen op Boyd. Na Henrique's tweede honkslag in de derde inning schakelde Boyd de volgende 13 slagmensen op rij uit, waarna hij werd opgevolgd door Kevin van Veen. De rookie zorgde aanvankelijk voor drie nullen in de achtste, maar gaf toen vier wijd aan openingsslagman Michael Kramer in de negende en werd vervangen door veteraan Richardn Orman. Een fout op een grounder van Henrique bracht Kramer naar het derde honk, waarna die scoorde op een honkslag van Kenny Berkenbosch.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Almere Magpies vs. Sparta-Feyenoord, 3-14
ALMERE - In de avond diende Sparta-Feyenoord Almere Magpies een ruime 14-3 nederlaag toe. Sparta-Feyenoord kwam tot 19 honkslagen, waaronder drie van Kevin van Nederpelt en Sape Wagenaar (die beiden ook driemaal scoorden), terwijl de Dominicaanse werper José Ventura vier RBI's had als de designated hitter. Almere produceerde zeven honkslagen op linkshander Gregory Gustina, die het gehele duel gooide voor Sparta-Feyenoord, dat vijf van de laatste zes wedstrijden had verloren. Met een 7-2 voorsprong kwam Sparta-Feyenoord nog tot een rally van zeven runs in de negende inning. In de 2e9 homerde Churandy la Cruz voor Almere.

Sparta-Feyenoord nam al vroeg bezit van het duel door viermaal te scoren in de tweede inning met als hoogtepunt een 2-run double van Kevin van Nederpelt. Nadat Almere een punt had teruggepakt in de eigen tweede beurt voegde Sparta-Feyenoord weer twee runs toe in de vierde. Kevin van Nederpelt sloeg een honkslag en Rubinet Koko, die weer herstelt is van zijn hamstring-blessure en weer in de line-up staat, bereikte het honk na velderskeus, waarna beiden scoorden op een honkslag van José Ventura.

Met een 6-1 voorsprong voor Sparta-Feyenoord scoorden beide ploegen een punt in de achtste inning. José Ventura droeg opnieuw bij met een RBI-single, waarna een opofferingsslag van Wesley Bernardus voor Almere's punt zorgde. Maar in de eerste helft van de negende inning produceerde Sparta-Feyenoord een 7-run rally om de stand op te voeren naar 14-2. In deze inning kwam Sparta-Feyenoord tot acht honkslagen, die allen werdn geslagen op Roy Beems, die de inning begon voor Almere en uiteindelijk ook uitgooide. De rechtshander kreeg zeven opeenvolgende honkslagen te verwerken, waaronder RBI-singles van Imco Rudolph (one-run), Sape Wagenaar (2-run) en pinch-hitter Calvin Martinus (one-run). Na een RBI-grounder kreeg Beems ook nog een 2-run double tegen van Percy Isenia, waardoor het 14-2 werd. In Almere's negende begon Churandy la Cruz met een homerun, maar daarna volgende drie nullen en sloten het duel af.

Line Score, Box Score & Play-by-Play


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2010 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.