Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 december 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


World Baseball Classic vervangt Wereldkampioenschap
English
DALLAS, Texas (USA) - De World Baseball Classic zal in de toekomst bepalen welk land de nieuwe wereldkampioen is. Op het XXVI Congres van de International BAseball Federation (IBAF), dat afgelopen weekeinde plaatsvond in Dallas (USA), is het plan gepresenteerd, waarin de World Baseball Classic van maart 2013 de eerste zal zijn, waarvan de winnaar wordt uitgeroepen tot wereldkampioen.

In de herft van komend jaar (data nog niet bekend, locaties worden in januari bekend gemaakt) worden voor het eerste Kwalificatietoernooien gespeeld voor de WBC. Er zijn vier Kwalificatie-toernooien (double elimination) van elk vier teams. De winnaars van deze groepen kwalificeren zich voor de WBC. De zestien landen die aan de Qualifiers deelnemen zijn BraziliŽ, Canada, Colombia, Duitsland, Filippijnen, Frankrijk, Groot-BrittanniŽ, IsraŽl, Nicaragua, Nieuw-Zeeland, Panama, Spanje, Taiwan, Thailand, TsjechiŽ en Zuid-Afrika.

MLB Senior Vice President International Business Operations Paul Archey maakte de updates bekend bij de opening van het Congres. Hij stelde dat er tijdens de eerste twee edities van de WBC veel is bereikt, zoals het feit dat er 13 miljoen dollar kon worden uitgereikt aan de IBAF en de deelnemende bonden voor ontwikkeling.

De afgevaardigden van 63 bonden stemden later over de nieuwe opzet van de internationale toernooien. Dat resulteerde er in dat de WBC de vervanger wordt van het Wereldkampioenschap, dat sinds 1938 werd gehouden en in oktober werd gewonnen door Nederland.

Verder wordt het AAA Wereldkampioenschap (18 en jonger) in 2013 omgezet in de 18 en jonger World Baseball Classic, terwijl het AA Wereldkampioenschap (16 en jonger) in het vervolge een AA Wk voor 15 en jonger zal worden. Ook zal het WK Vrouwen Honkbal gehandhaafd blijven.

Twee nieuwe toernooien werden ook geÔntroduceerd. In 2014 zal voor het eerst een Wereldkampioenschap 21 en jonger (elke twee jaar) worden gehouden en 2015 ziet de eerste editie van de IBAF Premier 12, een toernooi waaraan om de vier jaar wordt deelgenomen door de 12 beste ploegen van de wereld (eh, werd dat in het verleden niet het Wereldkampioenschap genoemd.....?).

(3 december)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.