Grand Slam * Stats & News
Updated: 9 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Tjerk Smeets stopt als Hoofd Coach RCH-Pingu´ns
English
HEEMSTEDE - Tjerk Smeets heeft het bestuur van RCH-Pingu´ns ge´nformeerd dat hij niet zal terugkeren bij de club als hun Hoofd Coach in 2012.


...Tjerk Smeets in zijn laatste wedstrijd...
...als Hoofd Coach van RCH-Pingu´ns...
(© Foto: Marjolein de Bonte)
In een brief aan het bestuur stelde Smeets dat gebrek aan tijd de reden was om zich terug te trekken. Voordat hij coach werd speelde Smeets zelf verscheidene jaren als catcher (en eerste honk in zijn laatste seizoen) in de Hoofdklasse voor Kinheim (2006-2010) en Amsterdam Pirates (1999-2005) en maakte ook deel uit van het Nederlands Honkbal Team. Nadat hij begin 2009 stopte met Oranje werd Smeets in 2010 de Bullpen Coach van de nationale ploeg, een positie die hij ook dit jaar vervulde. Vorig jaar combineerde hij coachen bij Oranje met het zelf spelen voor Kinheim, maar nam na het seizoen (vanwege een blessure) afscheid als speler. Bovendien kreeg hij een fulltime baan als marketing manager bij de KNBSB, trouwde en werd voor het eerst vader. Smeets stelde dat zijn nieuwe gezinssituatie nu het belangrijkste is en dat het coachen van een clubteam simpelweg niet meet te combineren is met een fulltime baan en coachen bij Oranje. Hij zal in 2012 dan ook niet actief zijn als clubcoach.

Op 30 september vorig jaar werd Smeets benoemd tot Hoofd Coach van RCH-Pingu´ns als opvolger van Peter van 't Klooster. In zijn eerste jaar bij de ploeg leidde Smeets RCH-Pingu´ns naar een 17-5 'record' in het eerste deel van het seizoen in de Overgangsklasse en eindigde op de tweede plaats achter Euro Stars. Na het eerste deel werd de Overgangsklasse gesplitst, waarbij de top-6 verder ging spelen om het kampioenschap en promotie naar de Hoofdklasse en de onderste zes ploegen gingen spelen om handhaving. In het tweede deel begonnen de ploegen met behoud van behaalde punten in de onderlinge wedstrijden tegen de overige vijf ploegen die de nieuwe poules vormden. Als gevolg daarvan begon RCH-Pingu´ns het tweede deel met een 5-5 record. In de tweede helft was de ploeg 10-5 en sloot daardoor af met een gecombineerd 'record' van 15-10. Hiermee eindigde RCH-Pingu´ns op de derde plaats, slechts twee punten (30) achter Euro Stars en PSV (die de eerste plaats deelden met 32 punten). Euro Stars won hierna een beslissingswestrijd vs. PSV om de titel te pakken en nam het vervolgens op tegen ADO in een best-of-five voor promotie naar de Hoofdklasse. Euro Stars verloor die reeks met 3-1 en zal daardoor volgend seizoen opnieuw uitkomen in de Overgangsklasse.

Over het hele seizoen was RCH-Pingu´ns 27-10 in het eerste jaar onder Smeets. Een opvolger is nog niet bekend.

Op zaterdag 4 september leidde Smeets zijn laatste wedstrijd van de ploeg. Op die dag werd een inhaalwedstrijd op eigen veld gespeeld vs. The Hawks en werd met 4-3 gewonnen dankzij een pinch-hit honkslag in de negende inning van Jeroen Seggelink.

(9 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.