Grand Slam * Stats & News
Updated: 10 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Kinheim, Pioniers sluiten oefenseizoen af met winst
English
BUSSUM / HAARLEM - Vaessen Pioniers en Corendon Kinheim sloten het oefenseizoen zondag af met een overwinning. Pioniers won ruim vs. Mr. Cocker HCAW met 14-4, terwijl Kinheim UVV met 7-2 versloeg. In totaal werden er 53 oefenwedstrijden gespeeld door de acht Hoofdklasse-ploegen. Aanstaande donderdag gaat de competitie in de Hoofdklasse volledig van start. Dit weekeinde speelden DOOR Neptunus en L&D Amsterdam Pirates al een 3-game series, maar op donderdag komen alle ploegen in actie.

Donderdag opent UVV, dat het oefenseizoen op de eerste plaats afsloot met een 9-2 'record', tegen Pioniers. Kinheim begint ook op eigen veld en ontmoet ADO, dat de laatste plaats innam in het oefenseizoen met een 1-7 resultaat. Amsterdam, dat twee van de drie openingswedstridej won vs. Neptunus, zal afreizen naar HCAW. Neptunus speelt donderdag bij Sparta-Feyenoord.Mr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers
In Bussum herstelde Pioniers, dat zaterdag ruim verloor (12-6), zich vandaag en won comfortabel met 14-4. Net als gisteren besloten beide ploegen een 10-inning duel te spelen en gebruikten dit keer alleen de tiende slagbeurt om de tie-break uit te proberen.

...Juan Miguel Gonzalez slaat raak...
...Bart Sabel op het moment van contact maken...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)
Pioniers besliste het duel vroeg en scoorde acht punten in de eerste twee innings op HCAW-starter Joey Eijpe. In de eerste slagbeurt gooide de linkshander vier wijd op de eerste twee slagmensen die hij zag, Michael Duursma en Jason Orman, en kreeg vervolgens een RBI-single tegen van Mark Duursma. Na een OSS kwamen de honken vol toen ook Norbert Lokhorst vier wijd kreeg. Eijpe gooide daarna drire slag, maar hierna volgde Kevin Dirksen met een 2-run single om de stand op 3-0 te maken, terwijl Lokhorst werd uitgeschakeld in een rundown.

In de tweede inning werden vier punten toegevoegd. Eijpe begon opnieuw met vier wijd, dit keer voor rookie-catcher Skip Visser, waarna de honken vol kwamen na een fout op een grounder van Zerzinho Croes en een honkslag van Jefferson Muzo. Een honkslag van Michael Duursma en geraakt werper voor Jason Orman brachten daarna twee runs binnen. Nadat HCAW een dubbelspel had gedraaid verhoogde Pioniers de stand naar 8-0 toen nieuwkomer Nik Gumeson homerde.

In de volgende vier innings werd Pioniers in bedwang gehouden door Eijpe en zijn opvolger Dennis BurgersdijK, die samen 13 van de volgende 15 slagmensen uitschakelden na Gumeson's homerun. In de 2e4 scoorde HCAW het eerste punt toen Juan Miguel Gonzalez een tweehonkslag sloeg met twee uit en daarna scoorde na een honkslag van Lennart Koster.

Pioniers pakte het punt weer terug in de zevende. Michael Duursma sloeg toen een honkslag en scoorde na een honkslag van Jason Orman. Met een 9-1 achterstand scoorde HCAW tweemaal in de 2e7. Met twee uit kreeg Shane Gnade (die het werpen in de zesde overnam van starter Eddie Aucoin) een honkslag tegen van Lennart Koster, die opschoof na een double van Adrian Anthony. De twee scoorden daarna toen Randy Daal volgde met een honkslag.

Pioniers verhoogde de stand met he scoren van vijf punten in de volgende twee slagbeurten. In de achtste werd driemaal gescoord. Norbert Lokhorst opende met een honkslag en de honken kwamen vol toen Linoy Croes vier wijd kreeg en Kevin Dirksen werd geraakt door een worp. Een grounder van Skip Visser en OS van Zerzinho Croes resulteerden daarna in twee punten en brachten ook nieuwe werper Kyle Ward naar de heuvel, maar die werd begroet met een RBI-single van Jefferson Muzo, die 4-uit-4 sloeg. In de negende voegde Lokhorst een RBI-single toe, terwijl een fout Pioniers nog een punt opleverde.

Na negen innings speelden de twee teams nog een tie-break inning, die werd gespeeld alsof de stand gelijk was. Pioniers kreeg de honken vol met één uit, maar scoorde niet. Met Kevin Dirksen en Skip Visser op de honken liet Zerzinho Croes de honken opschuiven na een OSS, waarna volgende slagman Jefferson Muzo opzettelijk vier wijd kreeg om een gedwongen loop te creëren. Dat werkte, want volgende slagman Michael Duursma sloeg daarna in een 5-2-3 dubbelspel om de inning af te sluiten. In de 2e10 had HCAW Wesley Bernardus en Dirimo Enrique Chavez op de honken, want Hoofd Coach Bill Froberg koos ervoor de inning te beginnen met Juan Miguel Gonzalez als slagman. De Venezolaan zorgde met een honkslag voor volle honken, waarna Lennart Koster (die 3-uit-5 sloeg) een 'walk-off single' sloeg, waardoor Bernardus scoorde en zowel de inning als de wedstrijd werd afgesloten.

Alle spelers in de 10-man slagvolgorde van Pioniers scoorden minimaal eenmaal, terwijl negen van hen minimaal één RBI had. En HCAW begon vandaag voor de verandering met een 9-man slagvolgorde, maar ja hoor, dat wijzigde alweer in de tweede inning toen een extra slagman werd tussengevoegd. In de vijfde werden twee extra slagmensen in de slagvolgorde ingebracht.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

Competitiestand en -programmaCorendon Kinheim vs. UVV
In Haarlem won Kinheim met 7-2 van UVV, dat op zaterdag het eerste duel tussen beide teams met 2-1 had gewonnen. Maar het duel van vandaag werd pas laat beslist, want de stand was 2-2 na zes innings.

Kinheim, dat drie lopers in scoringspositie achterliet in de eerste twee slagbeurten, opende de score in de vierde inning. UVV-starter Jurjen van Zijl kreeg toen een lead-off double tegen van Bryan Engelhardt en een honkslag van Jason Halman. Hierna sloeg ook Rafaël Jozefa een honkslag en bracht hiermee het eerste punt binnen. Na een strikeout en een gedwongen nul zorgde Björn Henrichs met een honkslag voor 2-0.


...Nick Veltkamp...
...vier 'perfect innings'...
(© Foto: Henk Seppen)
UVV kwam langszij in de zesde inning op Kinheim-reliever David Bergman, die het werpen net had overgenomen van starter Nick Veltkamp. De linkshander was het duel sterk begonnen en schakelde de eerste 13 slagmensen op rij uit, maar zijn Perfect Game kwam ten einde in de vijfde inning toen hij met één uit een honkslag moest incasseren van Giovanni Samboe en vier wijd gooide op Glenn Romney, maar daarna volgden twee nullen. In de zesde opende Jirka Bliek met vier wijd en sloeg Jeff Delfina een tweehonkslag. De eerste scoorde daarna op een grounder van Rutger Veugelers, terwijl Delfina scoorde na een honkslag van Danny Rombley om de stand in evenwicht te brengen.

Kinheim hernam de leiding in de zevende inning op nieuwe werper Sedley Karel. Met één uit bereikte René Cremer het honk na een fout, net als Bryan Engelhardt met twee uit. De laatste leverde het leidende punt op, waarna Engelhardt even later scoorde na een driehonkslag van Jason Halman.

Drie runs werden toegevoegd in de achtste beurt op Glenn Romney, die vanaf het eerste honk naar de heuvel was gekomen. Met één uit sloegen Niels van Weert en Björn Henrichs een honkslag. Punten werden daarna gescoord na een honkslag van Remco Draijer en OS van René Cremer. Later in de slagbeurt zorgde Engelhardt met een honkslag voor Kinheim's zevende punt.

In de negende inning kreeg UVV nog twee lopers op de honken toen Danny Rombley en Fausto Álvarez Rizo beiden vier wijd kregen, maar de ploeg kwam niet meer tot scoren. En zo kwam er een einde aan de 8-game winning streak van UVV.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

Competitiestand en -programma

(10 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.