Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 maart 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


HCAW, Sparta-Feyenoord spelen tweede oefenduel
English
BUSSUM / CAPELLE a/d IJSSEL - Mr. Cocker HCAW en Sparta-Feyenoord speelden vandaag beide hun tweede oefenduel van het seizoen en kwamen daarin allebei tot winst. Net als gisteren besliste HCAW het duel pas laat en stond aanvankelijk achter tegen hun Rookie Team, maar won uiteindelijk met 6-3. Na gisteren de eerste wedstrijd te hebben verloren won Sparta-Feyenoord vadaag ruim met 14-4 vs. Euro Stars, maar stond na vijf innings slechts met 8-4 voor.

Voor vandaag stonden er eigenlijk nog twee wedstrijden op het programma, maar beide werden afgelast. Hoofddorp Pioniers had moeten spelen bij ADO, maar het speelveld was nog niet in goede conditie. In Utrecht had landskampioen DOOR Neptunus moeten aantreden bij UVV, dat dit seizoen een rentree maakt in de Hoofdklasse, na het innemen van de vrijgekomen plek toen Almere Magpies zich terugtrok. Neptunus zou het vandaag hebben moeten doen zonder 10 van hun spelers (waaronder vier werpers), omdat die allen in Florida waren met het Nederlands Honkbal Team. Desondanks was Neptunus van plan naar Utrecht te komen en had een aantal spelers meegenomen van het Rookie League-team Tridents, maar uiteraard ook de overige 'achtergebleven' spelers van de Hoofdklasse-ploeg. Neptunus had dan ook al een bus gehuurd voor de rit naar Utrecht, maar toen blies UVV (dat drie spelers, waarvan twee werpers, in Florida had) de wedstrijd af.


Mr. Cocker HCAW vs. Mr. Cocker HCAW Rookies
In Bussum keek HCAW tegen een 2-0 achterstand aan tegen hun Rookie Team na twee innings. In de eerste inning kreeg HCAW-starter Dennis Burgersdijk een 2-out single tegen van Jasper Keizer, die daarna scoorde na een tweehonkslag van Dylan de Mello. In de tweede inning volgde een nieuw punt met twee uit toen Jorin van Amstel een honkslag sloeg en scoorde in een 'double-steal' situatie.

HCAW liet acht lopers achter in de eerste vijf innings, waaronder volle honken in de tweede inning op starter Bob Klarenbeek en relievers Roel Bellinga en Marco Schel. In de eerste vijf innings sloeg de ploeg maar tweehonkslagen, een lead-off double van Randy Daal in de tweede inning en een one-out double van Adrian Anthony in de vijfde slagbeurt.

In de zesde pakte HCAW een punt terug toen Quensley Bazoer het honk bereikte na een fout en scoorde na een honkslag van Wesley Bernardus. HCAW kwam langszij in de zevende via een grounder met volle honken van Mitchel Koot en nam de leiding door tweemaal te scoren in de achtste inning. Joep van Els (infield-hit) en Wesley Bernardus (geraakt werper) scoorden toen na een opofferingsslag van Adrian Anthony en een honkslag van Bart Sabel.

In de achtste verkleinden de Rookies de achterstand naar 4-3 dankzij een fout, maar in de tweede helft van deze slagbeurt scoorde HCAW nog twee runs via een tweehonkslag van Bazoer en honkslag van Anthony, die 3-uit-4 sloeg. De Rookies kwamen tot negen honkslagen, waarvan vier op naam van Dylan de Mello.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma


Euro Stars vs. Sparta-Feyenoord
In Capelle a/d IJssel scoorde Sparta-Feyenoord acht punten in de drie middelste innings om ruim te winnen vs. Euro Stars.

Sparta-Feyenoord scoorde het eerste punt in de tweede inning op veteraan-werper Orlando Stewart (die op 17 maart 45 jaar wordt), die vele seizoenen voor de Rotterdamse ploeg gooide. Het enige punt op de oud-international was het gevolg van twee honkslagen en een groundout.

Met een 1-0 voorsprong werden twee runs toegevoegd in de vierde via twee werpers op nieuwe werper Giovanni van der Poel, die vervolgens een 5-run rally moest incasseren in de vijfde slagbeurt. In deze inning bereikten de eerste drie slagmensen de honken via geraakt werper en twee vrije lopen. Een 'force play-grounder' leverde vervolgens een punt op, gevolgd door een RBI-single van Ramiro Balentina. Een puntscorende fout leidde tot het volgende punt, net als een honkslag van Imco Rudolph. Het vijfde punt in deze inning werd gescoord toen Rubinet Koko drie slag kreeg, maar de derde slagbal eindigde in een doorgeschoten bal.

Met een 8-0 achterstand antwoordde Euro Stars met vier eigen punten op Laurens Valdez, die starter Rudy Seebus was opgevolgd. Na een openings-vier-wijd bezorgden honkslagen van Jeffrey Sprott en Guliano Benito (twee punten) plus tussendoor een fout, Euro Stars de vier punten.

Sparta-Feyenoord scoorde weer een punt na een fout in de zesde inning, waarna er vier werden toegevoegd in de zevende met als hoogtepunten 2-run doubles van Emeron Lourens en Brian Biezen.

Line Score & Box Score
Oefenstand en -programma

(14 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.