Grand Slam * Stats & News
Updated: 19 juni 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Team North wint All Star Game
English
VLEUTEN - Op een regenachtige zondagmiddag/avond versloeg Team North Team South met 8-5 om de tweede All Star Game in de Nederlandse Hoofdklasse te winnen. Vorig jaar won Team South met 7-4 in de inaugurele editie in Den Haag.

Ondanks de ongustige weersomstandigheden reisden honderden liefhebbers naar het fraaie complex van UVV om eerst de finale te bekijken van de Nederlandse Little League-competitie. In dat duel versloeg Rotterdam Midden-Nederland, waardoor het zich plaatste voor het Europees Little League Kampioenschap volgende maand in Kutno (Polen). Het volgende onderdeel op het programma was de Homerun Contest, gevolgd door de All Star Game.


...Hind zingt het Volkslied...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de Homerun Contest ging de finale tussen Bryan Engelhardt (Corendon Kinheim, Team North) en Enrique Tromp (ADO, Team South). Engelhardt sloeg uiteindelijk de meeste homeruns en werd zo de opvolger van Percy Isenia, die vorig winnaar was van de Homerun Contest. In the Contest van dit jaar wist Isenia geen homeruns te slaan. Engelhardt won de eerste ronde met het slaan van vier homeruns en kreeg in de tweede ronde gezelschap van Enrique Tromp, Fausto Álvarez Rizo (UVV, Team South) en Jeffrey Arends (DOOR Neptunus, Team South), die allen één homerun sloegen. In de tweede ronde sloeg Engelhardt vijf homeruns, terwijl Tromp er twee sloeg en Álvarez één. In de finale voegde Engelhardt twee homeruns toe en won the contest, want Tromp sloeg er één. Met zijn elf homeruns brak Engelhardt Isenia's record, want die sloeg er 10 in de eerste editie van vorig jaar.

Voor aanvang van het duel zong zangeres en Edison-winnares Hind het Volkslied, waarna de spelers werden voorgesteld. Hierna gooide voormalig international Hamilton Richardson, die tijdens het Wereldkampioenschap van 1970 in Colombia werd uitgeroepen tot Beste Outfielder, de ceremoniële eerste bal.

In de All Star Game was Team North (net als vorig jaar) de bezoekende ploeg en opende de score gelijk in de eerste inning op starter Diegomar Markwell (DOOR Neptunus). De linkshander kreeg een lead-off single tegen van korte stop Michael Duursma (Vaessen Pioniers). Vorig jaar was Duursma ook de startende korte stop, maar toen voor Team South, omdat zijn ploeg Pioniers toen daarvan deel uitmaakte. Maar met de komst van UVV in de Hoofdklasse van dit jaar verhuisde Pioniers naar Team North, terwijl UVV werd opgenomen in Team South. Na Duursma's honkslag volgde Roelie Henrique (L&D Amsterdam Pirates) met een stootslag-honkslag. Henrique speelde eveneens in zijn tweede All Star Game, maar kwam vorig jaar in het duel als pinch-hitter, terwijl hij vandaag de startende tweede honkman was. Hierna bracht Dirk van 't Klooster (Corendon Kinheim) zowel Duursma als Henrique binnen met een tweehonkslag en zette Team North op een snelle 2-0 voorsprong.


...Hamilton Richardson gooit de eerste bal...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
North-starter Rob Cordemans (L&D Amsterdam Pirates) zorgde voor drie nullen (waaronder twee strikeouts) in zijn eerste inning, maar kreeg toen drie punten tegen in de tweede slagbeurt. Met één uit sloeg de 50-jarige Fausto Álvarez Rizo (UVV) een honkslag in zijn eerste All Star-slagbeurt. De honken kwamen daarna vol toen Dwayne Kemp (DOOR Neptunus) en Giovanni Samboe (UVV) eveneens een honkslag sloegen. Na een vangbal scoorde Team South het eerste punt na een wilde worp. Hierna volgde Jeff Delfina (UVV) met een 2-run single om de stand op 3-2 te brengen. Delfina begon in het outfield, waarin hij de plaats innam van de geblesseerde Shaldimar Daantji (die de meeste stemmen had gekregen als midvelder). Delfina speelde in het rechtsveld, waardoor Danny Rombley (UVV) in het midveld begon in plaats van in het rechtsveld.

In de tweede inning, met twee uit, op nieuwe werper Derek Tarapacki (UVV), sloeg Michael Duursma opnieuw een honkslag in zijn tweede slagbeurt, maar ging daarna gedwongen uit.

In de derde inning werd linkshander Craig Anderson (DOOR Neptunus) de derde werper voor Team South en kreeg twee snelle nullen, maar moest toen een homerun incasseren van Bryan Engelhardt die de stand in evenwicht bracht. Hierna sloeg Lennart Koster (Mr. Cocker HCAW) nog een driehonkslag, maar daarna maakte een strikeout een einde aan de inning. Koster speelde ook in zijn tweede All Star Game, hoewel hij beide keren aanvankelijk niet was gekozen. Vorig jaar werd hij toegevoegd als vervanger van DH Dè Flanegin en dit jaar werd hij als extra outfielder in de ploeg opgenomen, omdat Wesley Connor en Bas de Jong (both L&D Amsterdam Pirates) beiden niet konden spelen.


...Winnende werper Frank van Heijst...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
Halverwege de derde inning werd het duel kort onderbroken vanwege regen, maar toen nam David Bergman (Corendon Kinheim)(de starter vorig jaar voor Team North) het werpen over van Rob Cordemans. Hij kreeg een one-out single tegen van Raily Legito (DOOR Neptunus), maar die ging uit bij stelen in een dubbelspel toen Jeffrey Arends (DOOR Neptunus) drie slag kreeg.

In de eerste helft van de vierde inning kreeg Orlando Yntema (UVV) een lead-off single tegen van eerstejaars All Star Rashid Gerard (L&D Amsterdam Pirates), maar daarna sloeg Jefferson Muzo in een dubbelspel en werd de inning afgesloten met drie slag.

Met de stand nog steeds op 3-3 nam Frank van Heijst (L&D Amsterdam Pirates) de pitching over van David Bergman in de 2e4. Hij kreeg een lead-off double tegen van Fausto Álvarez Rizo. De Cubaan schoof even later op naar het derde honk toen Giovanni Samboe (UVV) werd uitgevangen, maar liep een lichte beenblessure op en werd vervangen door pinch-runner Enrique Tromp (ADO), die later was toegevoegd aan het roster. Maar Van Heijst sloot de inning daarna af met een strikeout.

De rechtshander werd vervolgens de pitcher-of-record toen Team North viermaal scoorde in de eerste helft van de vijfde inning op nieuwe werper José Ventura (Sparta-Feyenoord). De honken kwamen snel vol toen Roelie Henrique en Dirk van 't Klooster beiden een honkslag sloegen en Sidney de Jong (L&D Amsterdam Pirates) vier wijd kreeg. Hierna onderstreepte Bryan Engelhardt zijn slagkracht, want hij sloeg de eerste grand slam homerun in de Nederlandse All Star-historie die Team North een 7-3 voorsprong opleverde.


...MVP Bryan Engelhardt sloeg twee homeruns en had 5 RBI's...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
In de zesde inning pakte Team South een punt terug op nieuwe werper Kevin Miner (Mr. Cocker HCAW) toen Enrique Tromp een honkslag sloeg met twee uit, opschoof na een honkslag van Dwayne Kemp en scoorde na een honkslag van Ramiro Balentina (Sparta-Feyenoord).

Team South verkleinde de achterstand naar 7-5 in de zevende inning op linkshander Nick Veltkamp (Corendon Kinheim). Jeff Delfina opende met vier wijd en stal zowel het tweede als het derde honk, waarna hij scoorde op een opofferingsslag van Eugène Kingsale (DOOR Neptunus). Met twee uit sloeg Gyenuar Lopez (ADO) een tweehonkslag en Jourick Blanco (Sparta-Feyenoord) een honkslag, maar de twee bleven achter toen Veltkamp afsloot met een strikeout.

In de achtste inning verhoogde Team North hun voorsprong naar 8-5 op Bobby Carrington (Sparta-Feyenoord). De honken kwamen vol toen Roelie Henrique vier wijd kreeg, Dirk van 't Klooster een tweehonkslag sloeg en Mark Duursma (Vaessen Pioniers) werd geraakt door een worp. Henrique scoorde daarna toen Percy Isenia (L&D Amsterdam Pirates) in een dubbelspel sloeg. Van 't Klooster strandde op het derde honk, want een vangbal sloot de beurt af.

In de 2e8 sloeg Jaïr Roseburg (ADO) een honkslag met twee uit op Maarten Mulder (Mr. Cocker HCAW), maar hij bleef achter.

Nick Stuifbergen (Corendon Kinheim), die de meeste stemmen kreeg als reliever, sloot het duel af voor Team North, zorgde voor drie nullen en kreeg een save op zijn naam.

Tijdens het duel werd de opbrengst bekend gemaakt van de actie voor Pink Ribbon op 8 mei toen spelers in de Hoofdklasse met roze knuppels en roze zweetbandjes speeldenin de strijd tegen borstkanker. Aan een vertegenwoordigster van Pink Ribbon kon een cheque worden overhandigd van 3750 Euro.

Een groot compliment moet worden gemaakt aan UVV, dat een prima gastheer was van de tweede All Star Game. De club maakte er een grote happening van en organiseerde allerlei neven-activiteiten rondom het veld, waaronder het 'snelste bal'-spel, waarbij een helicopter ballen op het veld liet vallen.

In de twee All Star Game samen namen totaal 71 spelers actief deel. Zeventien spelers namen deel aan hun tweede All Star Game, namelijk Ramiro Balentina, David Bergman, Berry van Driel, Michael Duursma, Bryan Engelhardt, Roelie Henrique, Percy Isenia, Sidney de Jong, Dwayne Kemp, Eugène Kingsale, Dirk van 't Klooster, Lennart Koster, Raily Legito, Danny Rombley, Vince Rooi, Giovanni Samboe en Nick Veltkamp.

Umpires Johan Brandsma en Olav Steijger namen eveneens deel aan hun tweede All Star Game.

Meer foto's worden maandag toegevoegd.

Line Score, Box Score & Play-by-Play

(19 juni)


...Team North...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Team South...
(© Foto: Marco Stoovelaar)

...Umpires Fred Groenewegen, Johan Brandsma,...
...Olav Steijger & Roy van de Wateringen...

...Official Scorers...
...Dieks Bannink & Francis Speters...
(© Foto's: Marco Stoovelaar)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.