Grand Slam * Stats & News
Updated: 20 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Opnieuw verlies voor Rick van den Hurk
English
NORFOLK, Virginia (USA) - Werper Rick van den Hurk had woensdagavond zijn langste optreden van het seizoen, maar leed zijn derde nederlaag, want de Norfolk Tides verloren met 8-4 van de Gwinnett Braves (Atlanta Braves).

Ook nu was er geen confrontatie tussen Van den Hurk en de Antilliaanse werper Jair Jurrjens, die het seizoen begon bij Gwinnett voor een herstelperiode. Op 11 april gooide Jurrjens zes innings (2 strikeouts, 4 hits) tegen Norfolk en was de winnende werper, maar Van den Hurk gooide toen niet. Een treffen tussen de twee was nu ook niet mogelijk, want Jurrjens werd afgelopen zaterdag weer geactiveerd vanaf de 15-day Disabled List door de Atlanta Braves en startte dezelfde avond tegen de New York Mets. Jurrjens deed het uitstekend, gooide zeven innings en stond daarin slechts twee honkslagen toe, terwijl hij viermaal drie slag gooide en de winnende werper werd in een 4-0 shutout. Voor Jurrjens was dit zijn eerste start sinds 14 september vorig jaar. Hij miste toen de laatste twee weken van het seizoen 2010, vanwege een gescheurde meniscus in zijn rechterknie. Dit seizoen miste hij de eerste twee weken met een verrekte rechterbuikspier en begon daardoor in het Triple-A team van de Braves.

In de eerste inning begon Van den Hurk met twee snelle nullen. Maar hierna kreeg hij de calls niet mee van Home Plate Umpire Jeff Gosney en dat resulteerde in vier wijd voor Ed Lucas. Hierna homerde Diory Hernandez om de Braves een 2-0 voorsprong te geven.

In de tweede helft van de eerste inning kwam Norfolk onmiddellijk langszij. Met één uit bereikte Ryan Adams het honk na een fout, waarna Brandon Snyder een tweehonkslag sloeg. Een grounder van Nolan Reimold en tweehonkslag van Josh Bell brachten de stand daarna in evenwicht op de Colombiaanse Braves-starter Julio Teheran die vorig seizoen op Single-A/Double-A niveau gooide.

Nadat hij de twee punten tegenkreeg in de eerste inning kwam Van den Hurk niet in de problemen in de tweede slagbeurt. Hij begon met twee strikeouts en sloot af met een grounder. In de derde inning zorgde Van den Hurk opnieuw voor drie nullen, waaronder een strikeout, maar moest toen weer twee punten toestaan in de vierde slagbeurt. Met één uit kreeg Van den Hurk honkslagen tegen van Diory Hernandez en Joe Mather. De twee schoven daarna op toen de volgende slagman werd uitgevangen op fout gebied en scoorden op een hiernavolgende honkslag van Wilkin Ramirez, waardoor het 4-2 werd.

Het vijfde Braves-punt volgde in de vijfde inning, opnieuw met twee uit. Van den Hurk gooide toen drie slag op Jordan Schafer, maar de derde slagbal eindigde in een wilde worp. Schafer stal hierna het tweede honk en scoorde na een tweehonkslag van Jose Constanza.

Nadat hij in de zesde inning weer voor drie nullen op rij had gezorgd moest Van den Hurk een lead-off homerun incasseren van Wilkin Ramirez in de zevende inning, gevolgd door een line drive single van Shawn Bowman. Nadat Pitching Coach Mike Griffin even met Van den Hurk had gesproken kreeg de rechtshander een honkslag tegen van J.C. Boscan. Dat betekende het einde voor Van den Hurk, want Manager Gary Allenson kwam uit de dug-out en bracht Mark Hendrickson in. Maar de inning was nog niet afgelopen. Na een groundout kreeg Hendrickson twee RBI-singles tegen, waardoor de lopers scoorden die waren achtergelaten door Van den Hurk en dat betekende dat hij dus acht verdiende punten op zijn naam kreeg.

Rick van den Hurk gooide drie innings in zijn eerste wedstrijd van het seizoen en vervolgens 5 1/3 in zijn volgende start, waarna hij vanavond met nul uit in de zevende inning werd gewisseld.

(20 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.