Grand Slam * Stats & News
Updated: 21 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


L&D Amsterdam Pirates opent Final Four met nipt verlies
English
BRNO (Tsjechië) - Landskampioen L&D Amsterdam Pirates verloor woensdagmiddag in het Tsjechische Brno met slechts 1-0 van T&A San Marino, dat onlangs Italiaans landskampioen werd. Het enige punt in het openingsduel van de Europa Cup Final Four werd in de tiende inning gescoord.

Amsterdam was de betere ploeg in het duel, 'outhit' San Marino met 5-4, maar liet ook de meeste lopers achter. Het verlies was vooral zuur voor Amsterdam-starter Rob Cordemans, die slechts drie honkslagen tegen kreeg in negen innings. De 36-jarige rechtshander domineerde opnieuw op de heuvel voor Amsterdam en stond slechts één slagman tot de honken toe in de eerste zeven innings. Na de eerste 14 slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld kreeg Cordemans een 2-out single tegen van Francesco Imperiali in de vijfde inning, maar toen volgde een vangbal. Cordemans zorgde hierna opnieuw voor drie nullen op rij in de zesde en zevende inning, voordat San Marino de eerste loper in scoringspositie kreeg in de achtste slagbeurt. Nadat Cordemans begon met drie slag op lead-off hitter Loidel Chapelli (een voormalige Cubaanse internationaal die tegenwoordig uitkomt voor het Italiaanse Team), maar toen sloeg Francesco Imperiali opnieuw een honkslag, net als volgende slagman Lorenzo Avagnina. Na een vangbal schakelde Cordemans pinch-hitter Mattia Reginato met drie slag uit om de inning af te sluiten. In de negende deelde Cordemans zijn eerste (en enige) vrije loop uit, maar ook die loper bleef achter.

In de eerste acht innings was Cordemans (die negen keer drie slag gooide) in een pitchingduel verwikkeld met Vincente Bonilla, die zesmaal drie slag gooide en vijf honkslagen moest incasseren. Amsterdam werd door Bonilla op rij uitgeschakeld in de eerste en tweede inning, maar kreeg toen twee honklopers in de derde slagbeurt. Met één uit kreeg Bas Nooij vier wijd en nadat Rashid Gerard drie slag had gekregen sloeg Wesley Connor een honkslag, maar toen werd Roelie Henrique na een grounder uitgeschakeld.

In de vierde inning begon Bonilla met drie slag voor Sidney de Jong en Bas de Jong, maar kreeg toen een honkslag tegen van Vince Rooi, maar een vangbal op fout gebied maakte een einde aan deze slagbeurt.

In de vijfde liet Amsterdam wederom een loper achter. Met één uit sloeg Bas Nooij een honkslag, maar die ging gedwongen uit op een grounder van Rashid Gerard en die strandde, want een groundout volgde.

Na op rij te zijn uitgeschakeld in de zesde kreeg Amsterdam de openingsslagman op het honk in de zevende toen Vince Rooi een honkslag sloeg, maar toen sloeg Kenny Berkenbosch in een dubbelspel.

In de negende inning verzuimde Amsterdam de score te openen en liet de honken vol achter. Lead-off hitter Roelie Henrique bereikte het honk na een fout en Sidney de Jong volgde met een honkslag, waardoor Henrique het derde honk bereikte. Dit leidde tot een werperswissel, want Bonilla werd opgevolgd door Darwin Cubillan en die begon met drie slag voor Bas de Jong. Nadat Sidney de Jong het tweede honk had gestolen kreeg Vince Rooi opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. En dat gebeurde ook op de hierna volgende grounder van Kenny Berkenbosch, want Henrique ging gedwongen uit op thuis. De inning kwam daarna ten einde toen Cubillan Percy Isenia met drie slag uitschakelde.

Omdat San Marino niet in staat was te scoren op Cordemans in hun negende beurt volgde een verlenging.

In de 1e10 kreeg Amsterdam opnieuw twee lopers. Tie-break lopers Rashid Gerard en Wesley Connor schoven op na een opofferingsstootslag van Roelie Henrique, maar hierna kreeg Sidney de Jong opzettelijk vier wijd om ook nu weer een gedwongen loop te creëren. En dat deed de Sammarinese ploeg ook nu weer, want Bas de Jong sloeg in een dubbelspel en dus kwam de inning ten einde.

In de 2e10 besliste San Marino het duel op nieuwe werper Al Morales, die het overnam van Cordemans. Tie-break lopers Mattia Reginato en Anthony Granato schoven op toen Giovanni Pantaleoni een honkslag sloeg terug naar Morales en kwamen de honken vol te staan. Hierna werd Wuillians Martin Vasquez (die vorig seizoen in de Hoofdklasse uitkwam voor Mr. Cocker HCAW) uitgevangen door midvelder Wesley Connor en dat werd een opofferingsslag, want Reginato scoorde en kwam de wedstrijd ten einde.

Door het verlies werd Amsterdam uitgeschakeld voor de finale en zal nu om de derde en vierde plaats spelen op donderdagmiddag, terwijl San Marino 's avonds in de finale staat.

Woensdagavond won Parma Angels met 3-2 vs. Unipol Bologna om de tweede finalist te worden. Bologna zal daardoor Amsterdam ontmoeten. In juni stonden de twee ploegen ook tegenover elkaar in de laatste wedstrijd van het Europa Cup-toernooi in Amsterdam.

Parma besliste het duel met een 3-run rally in de vijfde inning, nadat het twee lopers had achtergelaten in de tweede en vierde inning. In de vijfde kreeg Parma de honken vol na een honkslag, tweehonkslag en opzettelijk vier wijd met één uit, waarna een wilde worp tot het eerste punt leidde. Het volgende punt werd gescoord op een velderskeus-grounder die geen nul opleverde, waarna het derde punt werd toegevoegd na een honkslag van Rodney Medina.

Bologna reageerde met twee punten in de zevende inning, maar liet toen ook de honken vol achter. Een vrije loop en een one-out single leidden tot een werperswissel, waarna de honken vol kwamen toen de volgende slagman werd geraakt door een worp. Een 'force play-grounder' resulteerde hierna in het eerste punt, maar een nieuwe geraakt werper zorgde opnieuw voor volle honken. Hierna kreeg Gabrielle Ermini vier wijd om de stand op 3-2 te brengen en de honken vol te houden. Maar een foul-out maakte een einde aan de inning.

In de achtste en negende inning verzuimde Bologna toe te slaan en liet in beide slagbeurten twee lopers achter. In de negende, met een loper op het tweede honk en één uit bracht Parma Mihai Burlea naar de heuvel. De Roemeen, die een paar jaar geleden in de Hoofdklasse voor RCH-Pinguïns gooide, zag de loper het derde honk stelen, maar schakelde toen de volgende slagman met drie slag uit. Na een vrije loop eindigde het duel met een vangbal.

(21 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.