Grand Slam * Stats & News
Updated: 24 april 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Eerste zege HCAW; ruime nederlaag Neptunus
English
DEN HAAG / ROTTERDAM / BUSSUM / UTRECHT - Landskampioen DOOR Neptunus sloeg slechts één honkslag en leed een grote 8-0 shutout-nederlaag vs. Corendon Kinheim op een zonnige zaterdagmiddag, terwijl Mr. Cocker HCAW voor het eerst dit seizoen tot winst kwam, nadat de eerste drie waren verloren. De Bussumers wonnen nipt met 2-1 van Vaessen Pioniers. Koploper L&D Amsterdam Pirates won met 5-2 vs. ADO, dat nu op 0-4 staat, net als Sparta-Feyenoord, dat met 4-0 verloor van UVV.ADO vs. L&D Amsterdam Pirates
In Den Haag scoorde L&D Amsterdam Pirates tweemaal in de eerste inning om de toon te zetten in het duel vs. ADO. De Amsterdammers wonnen slechts met 5-2, want er bleven 12 lopers achter op de honken, waaronder acht in scoringspositie en de honken vol in de vijfde slagbeurt.

In de eerste inning, met één uit sloeg Roelie Henrique een honkslag op starter Jurandi Girigori en schoof op naar het derde honk toen volgende slagman Sidney de Jong het tweede honk bereikte na een fout in het outfield. Een wilde worp en een 2-out double van Bas de Jong leverde Amsterdam hierna een 2-0 voorsprong op.

In de derde inning voegde Amsterdam weer een punt toe. Met één uit sloeg Sidney de Jong een honkslag, schoof op na een wilde worp en scoorde daarna na een honkslag van Percy Isenia.

Amsterdam-starter Rob Cordemans schakelde 11 van de eerste 13 slagmensen die hij zag uit, waarvan vijf met drie slag. In de vijfde kreeg de ervaren rechtshander een lead-off single tegen van Bas Mol, maar die werd even later uitgeschakeld in een dubbelspel toen Patrick Wabbijn werd uitgevangen. Calvin Martinus volgde met een honkslag, maar die ging daarna gedwongen uit.

In de 1e5 kreeg Amsterdam de honken vol. Met één uit sloeg Sidney de Jong een honkslag (en schoof op na schijn en een doorgeschoten bal), waarna Percy Isenia vier wijd kreeg (en opschoof na een grounder). Hierna kreeg Vince Rooi opzettelijk vier wijd en de opzet voor een gedwongen loop werkte, want Isenia ging gedwongen uit op het derde honk na een grounder van Bas Nooij.

In de zesde inning nam Rik Geestman de pitching over van Cordemans, maar gooide vier wijd op de eerste slagman die hij zag, Jan Baldee, die daarna het tweede honk stal en scoorde na foute aangooi met twee uit.

Amsterdam strandde nog eens twee lopers in de zesde en achtste inning, maar daarna werd de stand verhoogd naar 5-1 in de negende inning. Carlos Tabares Castro, die de pitching in de zesde inning had overgenomen, gooide toen vier wijd op lead-off hitter Sidney de Jong en kreeg vervolgens een one-out single te verwerken van Bas de Jong. De twee scoorden even later na een tweehonkslag van Vince Rooi.

ADO scoorde het tweede punt in het duel in de negende op reliever Al Morales Gomes. Sidney Ensermo opende met een honkslag, bereikte het derde honk na een one-out double van Jaïr Rosenburg en scoorde op een opofferingsslag van Irving Redan.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaDOOR Neptunus vs. Corendon Kinheim
In Rotterdam diende Corendon Kinheim DOOR Neptunus een 8-0 shutout-nederlaag toe in de eerste wedstrijd van hun 3-game series. Hiermee registreerde de Haarlemse ploeg opnieuw een opmerkelijke zege tegen de Rotterdammers. Vorig jaar, op 1 juli, won Kinheim met 10-9 om de recordzettende '24-game consecutive win streak' van Neptunus te stoppen.

Rechtshander David Bergman had wederom een sterk optreden en kwam tot acht strikeouts. Hij stond slechts twee slagmensen tot de honken toe in de eerste zes innings en nam een No-Hitter mee de zevende slagbeurt in. Maar toen, met één uit, kreeg Bergman een honkslag tegen van Jeffrey Arends en dat bleek uiteindelijk de enige honkslag te zijn voor Neptunus op deze middag. In de achtste inning werd rookie Urving Kemp, die zijn Hoofdklasse-debuut maakte, de enige speler van Neptunus die in dit duel het tweede honk bereikte en dat gebeurde na een fout in het outfield.

Kinheim opende de score in de eerste inning op starter Diegomar Markwell. Met één uit kreeg de linkshander honkslagen tegen van René Cremer, Dirk van 't Klooster en Bryan Engelhardt, waardoor een punt werd gescoord. In de tweede slagbeurt opende Rafaël Jozefa met een honkslag en scoorde toen Rodney Michel volgde met zijn tweede homerun van het seizoen. Hierna schakelde Markwell de volgende negen slagmensen op rij uit, maar kreeg toen een lead-off single tegen van Niels van Weert in de vijfde, maar die ging even later gedwongen uit.

In de zesde kreeg Markwell (die zes strikeouts had) een 2-out double tegen van Bryan Engelhardt, die daarna scoorde toen Jason Halman volgde met een honkslag, maar die werd zelf uitgeschakeld bij een poging het tweede honk te bereiken op de aangooi richting thuis. Een volgende punt met twee uit werd toegevoegd in de zevende inning. Nadat Neptunus een dubbelspel had gedraaid kreeg Markwell een honkslag tegen van Niels van Weert, waarna vier wijd volgde voor Björn Henrichs. Remco Draijer sloeg hierna een RBI-double.

In de achtste inning nam Kinheim nog meer afstand. Met een 5-0 voorsprong sloeg René Cremer een honkslag, waarna Dirk van 't Klooster met een stootslag-honkslag volgde. Op deze stootslag kwam Markwell in botsing met derde honkman Urving Kemp. De laatste kwam in de zesde inning in het duel als vervanger van Rien Vernooij, die een enkelblessure opliep na een grounder. Na de botsing werd Markwell uit voorzorg gewisseld, omdat hij last had van zijn schouder. Jorian van Acker nam het over, maar werd begroet met een honkslag van pinch-hitter Onno Jansen, waardoor de honken vol kwamen te staan. Na een line out van Jason Halman bracht Rafaël Jozefa twee punten binnen met een honkslag, waarna een volgend punt werd gescoord na een grounder van Rodney Michel, waardoor de stand op 8-0 kwam.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & ProgrammaMr. Cocker HCAW vs. Vaessen Pioniers
In Bussum scoorde Mr. Cocker HCAW tweemaal halverwege het duel vs. Vaessen Pioniers en wist de voorsprong vast te houden op weg naar een 2-1 zege, goed voor de eerste winst van het seizoen, nadat een week eerder driemaal was verloren van L&D Amsterdam Pirates.

...Dirimo Enrique Chavez (HCAW) completeert een dubbelspel...
...na de uitschakeling van Michael Duursma...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Aanvankelijk werd HCAW in de eerste vier innings het zwijgen opgelegd door linkshander Conrad Orman, die slechts één slagman tot het honk toeliet. Met twee uit in de eerste inning sloeg Michael Plujmers een tweehonkslag, maar hierna schakelde Orman de volgende 10 slagmensen op rij uit.

Maar in de vijfde en zesde inning scoorde HCAW een punt om een 2-0 voorsprong te nemen. In de vijfde opende Julio Miguel Gonzalez met vier wijd, maar ging uit bij stelen. Hierna kreeg ook Adrian Anthony vier wijd, die even later werd succesvol het tweede honk stal en scoorde na een 2-out single van Bart Sabel. In de zesde werd lead-off hitter Wesley Bernardus geraakt door een worp en schoof op na een opofferingsstootslag van Dirimo Enrique Chavez en een honkslag van Michael Pluijmers. Een hiernavolgende honkslag van Lennart Koster bracht de stand daarna op 2-0 en dat betekende het einde voor Orman, die werd opgevolgd door Shane Gnade. Die zorgde voor volle honken via vier wijd voor Gonzalez, maar daarna volgden twee nullen, zodat de honken vol achterbleven.

In de zevende inning liet HCAW een loper op het derde honk achter en daarna nog een andere op het tweede honk in de achtste.

HCAW-starter Kevin Miner stond slechts vier honkslagen toe in de acht innings die hij gooide. De rechtshander kreeg de steun van een dubbelspel in de derde inning en een aantal fraaide acties van korte stop Chavez. Pioniers bereikte viermaal het tweede honk, maar wist niet te scoren op Miner. In de negende slagbeurt scoorde de Hoofddorpse ploeg wel op reliever Maarten Mulder, die een lead-off homerun moest incasseren van de Amerikaan Nik Gumeson, maar daarna twee van de volgende drie slagmensen met drie slag uitschakelde. Tussen sloeg Norbert Lokhorst een honkslag en bereikte toen voor de vierde keer het honk, maar bleef achter op het tweede honk. Een grounder maakte een einde aan het duel en leverde Mulder een save op.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

...Kevin Miner (8 innings, winnende werper) en Maarten Mulder (één inning, save)...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)UVV vs. Sparta-Feyenoord
In Utrecht kwam UVV tot een 4-0 shutout tegen Sparta-Feyenoord en nam een vroege 2-0 voorsprong in de eerste slagbeurt op starter Bobby Carrington. De Amerikaanse rechtshander startte het duel in plaats van de aangekondigde linkshander Gregory Gustina. Omdat Gustina vanwege werkzaamheden niet beschikbaar is om aanstaande donderdag te starten in de opener van de volgende 3-game series werd besloten de Game 1 en Game 2 starters voor deze reeks vs. UVV om te draaien. Doordat Carrington vandaag startte heeft hij een extra dag rust, omdat hij nu vrijwel zeker de starter op donderdag zal zijn.

In de eerste slagbeurt opende Jeff Delfina voor UVV met een tweehonkslag en bereikte daara het derde honk na een honkslag van Danny Rombley. Even later stal Delfina de thuisplaat om de stand op 1-0 te brengen en volgde Fausto Álvarez Rizo met een tweehonkslag die voor 2-0 zorgde.

In de tweede inning kreeg UVV de honken vol. Shurty Tremus en Jirka Bliek sloegen een honkslag, waarna Delfina werd geraakt door een worp met één uit. Maar daarna ging Tremus gedwongen uit op thuis na een grounder van Rutger Veugelers en sloot een strikeout de beurt af.

Vanaf de strikeout schakelde Carrington 10 van de volgende 12 slagmensen uit. In de zevende inning voegde UVV het derde punt toe. Met twee uit sloegen Rutger Veugelers en Danny Rombley honkslagen en stelde een foute aangooi beiden in staat een honk op te schuiven. Een gedwongen loop werd toen gecreëerd door Fausto Álvarez Rizo opzettelijk vier wijd te geven, maar hierna maakte Carrington schijn en dat stelde Veugelers in staat te scoren.

In de achtste bracht UVV de stand op 4-0. Met één uit kreeg Shurty Tremus vier wijd, schoof op na een grounder van Jirka Bliek en stal het derde honk. Terwijl Bliek kort daarna uitging bij een steelpoging wist Tremus te scoren en maakte er 4-0 van.

Net als Carrington gooide ook UVV-starter Orlando Yntema het gehele duel. De rechtshander stond slechts vijf honkslagen toe en zag maar één speler het derde honk bereiken. In de derde sloeg Jesus Castillo een honkslag met één uit, stal het tweede honk en schoof op na een OSS van Rubinet Koko, maar bleef achter. Van de vijfde tot en met negende inning schakelde Yntema 14 van de laatste 15 slagmensen uit.

Line Score, Box Score & Play-by-Play
Stand & Programma

(23 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.