Grand Slam * Stats & News
Updated: 26 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Oefenwinst Oranje in Panama
English

...Het Nederlands team arriveert op...
...Tocumen Airport in Panama City...
LA CHORRERA (Panama) - Het Nederlands Honkbal Team won op maandag 26 september de eerste van een reeks van oefeninterlands ter voorbereiding op het komende 39ste Wereldkampioenschap, dat zal plaatsvinden in Panama en opent op 1 oktober.

Maandagochtend speelde Oranje een oefenduel tegen Venezuela en won die ontmoeting met 10-6. Hoogtepunten in deze wedstrijd waren vijf Nederlandse homeruns, die werden geslagen door Curt Smith, Sharlon Schoop en Bryan Engelhardt. Smith en Schoop sloegen beiden twee homeruns. Er waren ook twee Venezolaanse homeruns in de wedstrijd, die werd gespeeld in Estadio Justino Salínas in La Chorrera, 30 km ten zuidwesten van hoofdstad Panama City.

De wedstrijd begon een half uur later dan gepland, omdat de bus die Oranje moest ophalen een uur te laat arriveerde bij het hotel. Het duel moest om 10 uur ´s morgens beginnen, maar de bus arriveerde niet eerder dan 9:12 uur voor de rit van drie kwartier naar het stadion. En zo begon het Nederlands team dus zonder een goede voorbereiding aan de wedstrijd. Tot nu toe loopt het organisatorisch niet allemaal gesmeerd. Niet alleen arriveerde de bus te laat, de ploeg kreeg ook het speelschema met de details voor de oefenwedstrijden (waar, wanneer, hoe laat) pas de voorgaande nacht, dus een paar uur voordat de eerste wedstrijd gespeeld moest worden.

Shairon Martis startte het duel voor het Nederlands team en gooide vier innings. De profwerper kwam tot vier strikeouts in zijn zijn innings, maar kreeg ook acht honkslagen, terwijl hij eenmaal vier wijd gooide. Leon Boyd nam het werpen over in de vijfde inning, gooide drie innings en stond slechts één honkslag toe. Hij gooide tweemaal vier wijd en had één strikeout. Orlando Yntema en David Bergman gooiden hierna elk één inning. Yntema gaf één vrije loop weg en stond één hit toe, terwijl Bergman één honkslag moest incasseren en eenmaal drie slag in de boeken liet opnemen.

Het Nederlands Team had een uitstekende start en scoorde minimaal één punt in elk van de eerste vijf innings. Na tweemaal te hebben gescoord in de eerste slagbeurt werd een punt toegevoegd in de tweede en vervolgens weer twee in de derde en nog een punt in de vierde beurt om de stand op 6-0 te brengen in Oranje's voordeel. In de tweede helft van de vierde inning kreeg Oranje-starter Shairon Martis vijf punten tegen die de voorsprong verkleinde tot slechts 6-5. Maar in de vijfde voegde Oranje weer een punt toe en scoorde er weer twee in de zevende om meer afstand te nemen tot 9-5. Nadat Venezuela weer een punt had gescoord in de achtste op Orlando Yntema kwam Oranje weer tot scoren in de 1e9 om de stand op 10-6 te brengen.

Manager Brian Farley begon met de volgende spelers in deze eerste wedstrijd:
Danny Rombley (LF, 2-uit-4), Mariekson Gregorius (SS, 0-uit-4), Sidney de Jong (C, 2-uit-2), Curt Smith (1B, 2-uit-2), Bryan Engelhardt (DH, 1-uit-5), Vince Rooi (3B, 1-uit-4), Kalian Sams (RF, 1-uit-4), Sharlon Schoop (3-uit-4), Shaldimar Daantji (CF, 2-uit-5).
Tijdens het duel verving Michael Duursma Gregorius als korte stop en sloeg 0-uit-1. Shawn Zarraga nam de catching over van De Jong en sloeg 0-uit-2. Dwayne Kemp verving Smith in de slagvolgorde, werd de nieuwe tweede honkman en sloeg 2-uit-3. Met Kemp op het tweede honk schoof Schoop door naar het derde honk en nam Rooi het eerste honk over.

Oranje 'outhit' Venezuela met 16-11. Voor Venezuela was dit al de derde oefennederlaag, want de ploeg ging ook tweemaal onderuit tegen Panama, 6-2 en 9-4.

Het Nederlands team arriveerde afgelopen zaterdag in Panama City. De ploeg opent het Wereldkampioenschap op 2 oktober tegen Taiwan.

In de dagen voor aanvang van het evenement zal de nationale ploeg vier oefenwedstrijden spelen. Dinsdag wordt de volgende wedstrijd gespeeld vs. Panama, gevolgd door wedstrijden tegen Taiwan (woensdag) en opnieuw Venezuela (donderdag).

...Sharlon Schoop, Curt Smith, Bryan Engelhardt - 5 homeruns...
(© Foto's: Henk Seppen)

(26 september)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.