Grand Slam * Stats & News
Updated: 28 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Derde oefenzege voor Oranje
English
LA CHORRERA (Panama) - Woensdagmiddag 28 september, met temperaturen oplopend naar zo'n 37 graden, boekte het Nederlands Honkbal Team de derde oefen-overwinning in drie dagen tijdens hun voorbereidingen op het komende Wereldkampioenschap in Panama. Na een 10-6 overwinning vs. Venezuela en 6-5 vs. Panama, won de Nederlandse ploeg vandaag met 6-2 vs. Taiwan, dat aanstaande zondag de eerste tegenstander zal zijn op het WK.

Rob Cordemans, Diegomar Markwell, Leon Boyd en Orlando Yntema gooiden voor de ploeg van Manager Brian Farley. Cordemans schakelde twee slagmensen met drie slag uit, gaf geen vrije lopen weg en stond geen honkslagen toe in de twee innings die hij gooide. De ervaren rechsthander kreeg genoeg 'run-support', want Oranje scoorde vijf punten in de eerste twee slagbeurten. Hierdoor werd Cordemans winnende werper in dit duel. Nee, de regel dat een startende werper minimaal vijf innings moet gooien om winnende werper te worden, wordt niet gehanteerd in oefenwedstrijden. In dat soort wedstrijden (net als in All Star Games) gooien werpers namelijk een vooraf vastgesteld aantal innings (of soms zelfs aantal pitches) en dat betekent dat een starter de winst krijgt als hij uit de wedstrijd komt met een voorsprong voor zijn ploeg (die uiteraard wel behouden moet blijven) ongeacht het aantal innings dat hij gooit.


...Dwayne Kemp - Homerun...
(© Foto: Henk Seppen)
In de derde inning nam Markwell het werpen over. De linkshander gooide vijf innings, waarin hij zes honkslagen moest incasseren, eenmaal vier wijd gooide en geen strikeouts. In de zevende inning kreeg Markwell het eerste Taiwanese punt tegen. In de achtste inning werd Boyd de nieuwe werper en kreeg twee hits en één punt tegen. Yntema gooide de negende inning, had één strikeout en kreeg twee honkslagen tegen.

Curt Smith en Dwayne Kemp homerden in het duel van vandaag, waarin Oranje tweemaal scoorde in de eerste inning (dankzij de homerun van Smith), waarna drie runs werden toegevoegd in de tweede slagbeurt. Hierna hield de Taiwanese pitching Nederland in de volgende vier innings van scoren af, maar daarna werd weer een punt toegevoegd in de zevende inning toen Kemp homerde en de stand op 6-0 bracht. Taiwan pakte hierna een punt terug in de zevende en achtste inning. Ondanks het verlies 'outhit' Taiwan Oranje met 8-7 in dit duel, dat werd bijgewoond door zo'n 100 toeschouwers in het Estadio Justino Salínas in La Chorrera.

Jonathan Schoop, die maandag werd geëerd als Minor League Player of the Year in de organisatie van de Baltimore Orioles, debuteerde in Oranje en was de derde honkman.

In het duel van vandaag zag de startende line-up er als volgt uit:
Dwayne Kemp (LF, 2-uit-5), Mariekson Gregorius (SS, 2-uit-3), Sidney de Jong (DH, 0-uit-3), Curt Smith (1B, 1-uit-3), Jonathan Schoop (3B, 0-uit-3), Sharlon Schoop (2B, 0-uit-1), Bryan Engelhardt (RF, 1-uit-3), Shawn Zarraga (C, 0-uit-2) en Shaldimar Daantji (CF, 1-uit-2).
Tijdens de wedstrijd verving Xander Bogaerts (die 0-uit-2 sloeg) Gregorius als korte stop, kwam Vince Rooi (die 0-uit-0 sloeg) in het duel als nieuwe derde honkman voor Jonathan Schoop, werd Michael Duursma (0-uit-1) ingezet voor Sharlon Schoop op het tweede honk, verving Danny Rombley (0-uit-0) Engelhardt als rechtsvelder, nam Bas Nooij (0-uit-0) de catching over van Zarraga en werd Kalian Sams (0-uit-2) ingebracht voor Daantji in het midveld.

Farley gebruikte in deze wedstrijd alle 15 positiespelers op zijn roster. Tot nu toe zijn werpers Arshwin Asjes, Berry van Driel en Nick Stuifbergen de enige spelers die nog niet zijn ingezet. Het Nederlands team speelt donderdag weer een nieuwe oefenwedstrijd tegen Venezuela. Na afloop van het duel op donderdag en voordat vrijdag de definitieve selectie voor het Wereldkampioenschap moet worden ingeleverd zullen nog twee spelers moeten afvallen om de ploeg terug te brengen naar 24.

(28 september)

...De werpers van vandaag: Rob Cordemans (2 innings), Diegomar Markwell (5), Leon Boyd (1) en Orlando Yntema (1)...
(© Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.