Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 november 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Premier geeft Oranje-shirt aan President Obama
English

...Het Witte Huis in Washington...
(© Foto: Marco Stoovelaar)
WASHINGTON, DC (USA) - Op dinsdag 29 november, tijdens een officiŽel bezoek aan de Amerikaanse President Barack Obama in het Witte Huis in Washington, overhandigde Minister-President Mark Rutte de President een zeer persoonlijk shirt van het Nederlands Honkbal Team, dat vorige maand wereldkampioen werd.

Het was het eerste bezoek aan het Witte Huis van Minister-President Rutte, die sinds 14 oktober 2010 leider van het Nederlandse kabinet is. Voor zijn reis naar Amerika benaderde de Premier de KNBSB met het verzoek een shirt mee te kunnen nemen naar Washington.

Een oranje shirt van het Nederlands honkbalteam, met achterop de naam van President Obama en rugnummer 44 (verwijzend naar het feit dat hij de 44ste President van de USA is), werd toen ovehandigd aan Rutte, die het dinsdagmiddag tijdens zijn bezoek aan de Amerikaanse President uitreikte in de Oval Office in het Witte Huis. Obama is de eerste Afro-Amerikaan die President werd toen hij op 20 januari 2009 de eed aflegde.

Na de uitreiking van het kado spraken de twee politieke leiders met elkaar over verschillende zaken die de wereld momenteel bezighouden. De Minister-President werd naar Washington vergezeld door Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal.

Tjerk Smeets, Team Manager en Bullpen Coach van het Nederlands Honkbal Team: ,, Dit is natuurlijk een enorme eer als de Minister-President je vraagt om een honkbalshirt om te kunnen overhandigen aan de Amerikaanse President. We zijn hier enorm trots op.''

(29 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.