Grand Slam * Stats & News
Updated: 30 september 2011
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2011
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2011 by Marco Stoovelaar


Duursma en Stuifbergen vallen af voor WK-selectie
English
PANAMA CITY (Panama) - Infielder Michael Duursma en Werper Nick Stuifbergen zijn afgevallen voor de definitieve selectie van het Nederlands Honkbal Team voor het komende Wereldkampioenschap, dat op zaterdag van start gaat in Panama. Manager Brian Farley maakte zijn beslissing bekend op vrijdag, de dag dat alle ploegen hun rosters van 24 spelers moeten indienen bij de International BAseball Federation (IBAF).

Farley reisde naar Panama met 26 spelers op zijn roster en dat betekende dat er twee moesten afvallen na afloop van de oefenreeks van de afgelopen dagen. Ter voorbereiding op het evenement speelde Oranje vier oefenwedstrijden, die allen werden gewonnen.

Duursma speelde in alle vier de oefenwedstrijden, maar startte er geen daarvan. Hij werd in de eerste wedstrijd ingezet als nieuwe korte stop voor Mariekson Gregorius, waarna hij in de volgende drie wedstrijden tweede honkman was als vervanger van Sharlon Schoop. In de vierde wedstrijden sloeg Duursma 2-uit-6 (.333).

Stuifbergen was de startende werper in Game 4 tegen Venezuela. De rechtshander van Corendon Kinheim gooide 2 1/3 inning, waarin hij tot eenmaal drie slag kwam, drie vrije lopen weggaf en twee honkslagen toestond.

(30 september)

...Pitcher Nick Stuifbergen & Infielder Michael Duursma...
(© Foto's: Henk Seppen)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2011 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.