Grand Slam * Stats & News
Updated: 4 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Startende Werpers Opening Series
English
AMSTERDAM - Opening Day is in aantocht, net als Opening Weekend. De eerste wedstrijden van het Honkbal Seizoen 2012 staan op de agenda voor donderdagavond 5 april met als aanvangstijd 19:30 uur. Overigens zullen alle avondwedstrijden dit seizoen beginnen om 19:30 uur in plaats van 19:45 uur, zoals in de voorgaande jaren het geval was.

En met Opening Day op het programma is het voor de Hoofd Coaches (en hun staf) weer tijd om de nodige beslissingen te nemen. Welke spelers komen op het roster, maar ook hoe zien de werpersrotaties er uit? Grand Slam * Stats & News zal wekelijks weer met een overzicht komen van de startende werpers voor een komende series, maar uiteraard kan daar op een wedstrijddag altijd van worden afgeweken.

Sinds 10 maart zijn er 45 oefenwedstrijden gespeeld, waaraan werd deelgenomen door de acht Hoofdklasse-teams, maar nu begint 'het echte werk'. Een compleet verslag en overzicht van al deze oefenwedstrijden is in de maak, maar helaas is nog niet alle informatie beschikbaar en dat is ook de reden dat er niet eerder verslagen gepubliceerd zijn.L&D Amsterdam Pirates vs. UVV
Landskampioen L&D Amsterdam Pirates opent het seizoen met een 3-game series tegen UVV en begint donderdagavond met een uitwedstrijd in Vleuten. Afgelopen seizoen maakte UVV een rentree in de hoogste afdeling en eindigde toen op de vijfde plaats, waardoor men de Play-Offs misliep.

Dit seizoen staat UVV voor het eerst onder leiding van Hoofd Coach Frank Koene, terwijl Charles Urbanus de Amsterdammers leidt in zijn zesde seizoen en derde sinds zijn terugkeer in de hoofdstad in 2010.

Op zaterdag wordt in Amsterdam gespeeld en op zondag is Vleuten weer de speellocatie.

Koene heeft voor zondag nog geen startende werper aangewezen, want dat is afhankelijk van welke werpers in de eerste twee wedstrijden in relief nodig zijn.

Urbanus kan Frank van Heijst niet inzetten in deze series, want de rechtshander is herstellende van een blessure. Maar Urbanus heeft genoeg werpers op zijn roster staan die hij kan inzetten, indien nodig.

Waarschijnlijke Startende Werpers
RHP Orlando Yntema (0-0)
RHP Jurjen van Zijl (0-0)
nog niet bekend
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Rob Cordemans (0-0)
RHP Jos de Jong (0-0)
RHP Ben Grover (0-0)Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim
Vaessen Pioniers, dat vorig jaar de verliezende ploeg was in de Holland Series, opent het seizoen tegen Corendon Kinheim. De ploeg uit Hoofddorp speelt op donderdag en zondag op eigen veld, terwijl Kinheim zondag in Haarlem gastheer is.

Pioniers staat weer onder leiding van Robert Klaver, die begint aan zijn tweede seizoen sinds zijn terugkeer in Hoofddorp vorig jaar voor zijn tweede periode en zijn zesde seizoen 'overall'. Eelco Jansen begint aan zijn vierde seizoen als Hoofd Coach van Kinheim.

De Pioniers-starter voor zondag is de Amerikaanse rechtshander Joey Evans, die dinsdag arriveerde. Na komend weekeinde wordt de pitchingstaf uitgebreid met Swen Huijer, want de rechtshander is deze week released door de Boston Red Sox.

Waarschijnlijke Startende Werpers
LHP Mika de Lincel (0-0)
RHP Kevin Miner (0-0)
RHP Joey Evans (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP David Bergman (0-0)
RHP Luke Sommer (0-0)
LHP Nick Veltkamp (0-0)DOOR Neptunus vs. Sparta-Feyenoord
DOOR Neptunus, dat vorig jaar door L&D Amsterdam Pirates werd uitgeschakeld in de laatste wedstrijd van de Play-Offs nieuwe opzet, opent het seizoen tegen stadgenoot Sparta-Feyenoord, dat in 2011 op de zesde plaats eindigde. In deze Rotterdamse derby speelt Neptunus in eigen stadion op donderdag en zondag, terwijl zaterdag bij Sparta-Feyenoord wordt gespeeld.

Jan Collins is voor het tweede seizoen de Hoofd Coach van Neptunus, sinds hij vorig jaar deze rol overnam. Het is zijn elfde seizoen totaal als Hoofd Coach, want hij eerder Hoofd Coach in 1995-1998 en maakte later deel uit van een driemanschap dat de ploeg leidde. Dino Anasagasti begint aan zijn eerste volle seizoen als Hoofd Coach van Sparta-Feyenoord, nadat hij de ploge vorig jaar op 13 juli overnam.

Anasagasti kan in de komende series geen gebruik maken van outfielder Edison Bito, want die is herstellende van een hamstring-blessure.

Waarschijnlijke Startende Werpers
LHP Diegomar Markwell (0-0)
RHP Kevin Heijstek (0-0)
RHP Bobby Carrington (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
RHP Quinn Tramm (0-0)
LHP Gregory Gustina (0-0)
RHP Elton Koeiman (0-0)AamigoO ADO Lakers vs. Mr. Cocker HCAW
AamigoO ADO Lakers eindigde vorig seizoen op de laatste plaats en moest daardoor een beslissende (en succevolle) Promotie/Degradatie Play-Off spelen om zich te handhaven. De ploeg uit Den Haag fuseerde onlangs met Losdun Lakers (uit dezelfde stad) en kreeg dus een nieuwe naam. In hun Opening Series neemt de ploeg het op tegen Mr. Cocker HCAW, dat het vorige seizoen afsloot met de zevende plaats. De ploegen spelen op donderdag en zondag in Den Haag en op zaterdag in Bussum.

Beide ploegen staan dit seizoen onder leiding van nieuwe Hoofd Coaches. Dave Daniels keert terug in de Hoofdklasse in zijn eerste jaar als Hoofd Coach van ADO, waar hij overigens in 1994 in drie wedstrijden interim Hoofd Coach was. HCAW staat voor het eerst onder leiding van Rudy Dirksen.

Voor het duel van zondag heeft Dirksen twee mogelijke starters aangewezen. De Amerikaanse rechtshander Kyle Putnam arriveert op donderdag en de verwachting is dat hij in vorm en klaar zal zijn om zondag te starten. Is dat niet het geval, dan zal rechtshander Leon Elshof de starter zijn.

Waarschijnlijke Startende Werpers
RHP Reggie Bomberg (0-0)
RHP Ibrahim Redan (0-0)
RHP Thomas Macy (0-0)
Game 1
Game 2
Game 3
LHP Robin Schel (0-0)
RHP Dennis Burgersdijk (0-0)
RHP Kyle Putnam (0-0) or RHP Leon Elshof (0-0)

(3 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.