Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Honkbalseizoen vanavond van start
English
VLEUTEN / HOOFDDORP / ROTTERDAM / DEN HAAG - Vanavond, donderdag 5 april, is het Opening Night in de Hoofdklasse. Verschillende hoogwaardigheidsbekleders zullen de komende dagen de ceremoniŽle eerste bal gaan gooien.

Vanavond openen acht ploegen het nieuwe seizoen om te beslissen wie als 91ste ploeg wordt gekroond tot kampioen van Nederland.


...Dave Daniels...
...terug in...
...Hoofdklasse...
(Foto: ADO)
Vanavond beginnen vier Hoofd Coaches aan hun eerste seizoen bij een nieuwe ploeg, namelijk Dino Anasagasti (Sparta-Feyenoord), Dave Daniels (AamigoO ADO Lakers), Rudy Dirksen en Frank Koene (UVV). Van dit kwartet is Dirksen de enige coach zonder Hoofdklasse-ervaring. Anasagasti had al de leiding over zijn ploeg in het tweede deel van vorig seizoen (hij nam het over op 13 juli), maar dit wordt het eerste seizoen dat hij begint als Hoofd Coach. Koene coachte voor het laatst op het hoogste niveau in 2009. Daniels coachte voor het laatst in de Hoofdklasse in 2005, maar maakte zijn debuut als Hoofd Coach in de top-afdeling in 1989.


...Charles Urbanus...
...titel-...
...verdediger...
(F: Henk Seppen)
Vanavond hebben vier ervaren coaches weer de leiding bij de ploegen die de Hoofdklasse de laatste jaren domineerden en dat zijn Jan Collins (DOOR Neptunus), Eelco Jansen (Corendon Kinheim), Robert Klaver (Vaessen Pioniers) en Charles Urbanus (L&D Amsterdam Pirates).

Sinds 2007 kwalificeerden L&D Amsterdam Pirates, Vaessen Pioniers, DOOR Neptunus en Corendon Kinheim zich vijf jaar op rij voor de Play-Offs.

Vanavond is UVV de enige ploeg die zich nooit plaatste voor de Play-Offs sinds de invoering van dit systeem in 1989. De overige zeven ploegen hebben wel aan de Play-Offs deelgenomen, maar het laatste optreden daarin van ADO dateert uit 2006, terwijl HCAW en Sparta-Feyenoord voor het laatst in 2005 de top-vier bereikten.

Vanavond is DOOR Neptunus de enige ploeg die zich kwalificeerde voor alle 23 voorgaande Play-Offs sinds 1989, gevolgd door Corendon Kinheim, dat 19 optredens heeft.

Vanavond opent L&D Amsterdam Pirates het seizoen als regerend landskampioen na winst van de Holland Series vorig jaar tegen Vaessen Pioniers. Pirates was de 90ste landskampioen ooit. In 1922 was een andere ploeg uit Amsterdam, Quick, de allereerste landskampioen en deze oudste honkbalclub van Europa viert volgend jaar het 100-jarig bestaan.


...Antoinette Laan...
...1e bal...
(F: Marco Stoovelaar)
Vanavond wordt er een ceremoniŽle eerste bal gegooid bij de eerste thuiswedstrijd van DOOR Neptunus in Rotterdam. Voor aanvang van het duel tegen Sparta-Feyenoord zal de eerste bal worden gegooid door de Rotterdamse Wethouder van Sportzaken Antoinette Laan. Dit maakt deel uit van de officiŽle overdracht van het Neptunus Familie Stadion aan de Gemeente.

Komend weekeinde staan er meer ceremoniŽle eerste ballen op de agenda.


...Fred Teeven...
...1e bal...
In Rotterdam wordt op zaterdag voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd van Sparta-Feyenoord tegen DOOR Neptunus de eerste bal gegooid door Fred Teeven, Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie. Ook aanwezig bij de seizoensopener van Sparta-Feyenoord zijn de Gevolmachtigd Ministers van Aruba, CuraÁao en Sint Maarten, Edwin Abath, Sheldry Osepa en Mathias Voges.
In Amsterdam wordt zaterdag een ceremoniŽle eerste bal gegooid voor aanvang van de eerste thuiswedstrijd van L&D Amsterdam Pirates vs. UVV, maar er kon nog niet worden bevestigd wie dat gaat doen.
In Haarlem is het ook de bedoeling dat zaterdag een eerste bal wordt gegooid voor de eerste thuiswedstrijd van Corendon Kinheim vs. Vaessen Pioniers, maar het is nog niet bekend wie dat zal doen.
In Bussum zal oud-speler Clive Mendes zaterdag de eerste bal gooien voor de eerste thuiswedstrijd van Mr. Cocker HCAW vs. AamigoO ADO Lakers.


...Aleid Wolfsen...
...1e bal...
(F: Frans van Elst)
In Vleuten, op zondag, gooit de Utrechtste Burgemeester Aleid Wolfsen de ceremoniŽle eerste bal voor aanvang van het duel tussen UVV vs. L&D Amsterdam Pirates.
In Hoofddorp wordt zondag voor aanvang van de wedstrijd tussen Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim de eerste bal gegooid door Hans Zuurbier, Gemeentedirecteur van Haarlemmermeer, en Tom Haagmans van sponsor Vaessen.
In Den Haag, voor aanvang van het duel tussen AamigoO ADO Lakers vs. Mr. Cocker HCAW op zondag, wordt de eerste bal gegooid door oud-voetballer Reggie Blinker.

Vanavond kunnen alle vier de wedstrijden weer worden gevolgd via een live play-by-play.
Ga naar deze pagina voor de play-by-play, kies je wedstrijd en geniet!
De data zal weer worden ingevoerd door leden van de waardevolle groep van Official Scorers. Overigens zullen Feiko Drost en Marco Stoovelaar, en Softbal Scorer Ben Goorts, actief zijn in hun record-verlengende 36ste seizoen als Official Scorer in de Hoofdklasse.

Nu we het toch over een waardevolle groep hebben, het derde team op het veld is uiteraard die van de Umpires. Deze groep wordt weer aangevoerd door veteraan-umpire Fred van Groningen Schinkel, die donderdagavond gaat beginnen aan zijn record-verlengende 41ste seizoen in de Hoofdklasse. Van Groningen Schinkel staat vanavond op het eerste honk bij de wedstrijd tussen AamigoO ADO Lakers en Mr. Cocker HCAW.

Vanavond staan er op de acht Opening Day Rosters totaal 179 spelers, waaronder 53 rookies. Mr. Cocker HCAW en UVV hebben de grootste rosters met elk 25 spelers, terwijl DOOR Neptunus en Sparta-Feyenoord de kleinste hebben met 19 spelers. De meeste rookies staan op het roster van HCAW, 14. De top-4 van vorig jaar heeft samen 15 rookies op de rosters staan, de onderste vier van vorig jaar hebben er samen 38.

Opening Day Rosters

(5 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.