Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Yomiuri Giants wint Asia Series
English
BUSAN (Zuid-Korea) - Yomiuri Giants, winnaar van de Japan Series, heeft voor het eerst in hun lange historie de Asia Series gewonnen. In de finale in Sajik Baseball Stadium in Busan versloeg de Japanse kampioen Lamigo Monkeys, dat dit jaar kampioen werd van de professionele league in Taiwan, met 6-3. Het betekende de vijfde keer dat een Japanse ploeg de Asia Series won. Met de winst van de Series ontvingen de Giants een bedrag van 500 miljoen Koreaanse Won, oftewel 460.000 dollar. Het als tweede geŽindigde Monkeys kreeg 276.000 dollar.

De Asia Series wordt sinds 2005 gespeeld om te komen tot de beste profploeg in de regio. De deelnemers aan het toernooi van dit jaar waren de kampioen van de profcompetities in Japan (Nippon Professional Baseball, Yomiuri Giants), Taiwan (Chinese Professionall Baseball League, Lamigo Monkeys), Zuid-Korea (Korean Baseball Organization, Samsung Lions) en AustraliŽ (Australia Baseball League, Perth Heat). Zij kregen gezelschap van een All-Star Team uit China (China Stars) en gastheer Lotte Giants.

Giants-starter Ryosuke Miyaguni domineerde in zes innings en werd de winnende werper. Yomiuri scoorde vier punten in de tweede inning tegenover de Amerikaanse starter Paul Phillips om een vroege voorsprong te nemen. In de inning sloeg Yoshihito Ishii twee punten binnen, waarna Kazunari Sanematsu volgde met een 2-run homerun om de stand op 4-0 te brengen.

De Monkeys scoorden het eerste punt in de vierde inning toen Chih-Sheng Lin homerde, maar de Giants voegden een punt toe in de zesde en zevende inning om de stand op te voeren naar 6-1. De Taiwanese kampioen wist alleen in hun negende slagbeurt nog tweemaal te scoren.

Hayato Sakamoto, korte stop van de Giants, werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Series.

De Giants bereikten zaterdag de finale van de Asia Series via een 4-0 shutout op Lotte Giants. Eerder won Yomiuri Perth Heat met 7-1.

De Monkeys werden een verrassende finalist door te winnen van Samsung Lions. Vrijdag wonnen de Monkeys met 3-0 van de Lions, dat titelverdediger was van de Asia Series. Mike Loree, Jr., die voor zijn komt naar Taiwan gooide in Double-A voor de Pittsburgh Pirates, gooide het hele duel, kwam tot elf strikeouts en stond slechts drie hits toe. In de vorige wedstrijd wonnen de Monkeys met 14-1 van China Stars. De Lions wonnen eerder met 6-1 van Perth en versloegen ook de China Stars, 9-0.

(12 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.