Grand Slam * Stats & News
Updated: 12 november 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Winst & Verlies voor Cuba in Thunder Series
English
TAICHUNG / TAOYUAN (Taiwan) - De nationale ploeg van Cuba is de Thunder Series in Taiwan begonnen met een nederlaag, waarna het volgende duel in winst werd omgezet. In de opener verloor Cuba zaterdag met 2-1 van de nationale ploeg van Taiwan, waarna een All Star Team van de Chinese Professional Baseball League zondag met 1-0 werd verslagen. Voor de Taiwanese ploeg vormt de Series een deel van de voorbereiding op de komende World Baseball Classic Qualier, die op 15 november begint in Taichung. Taiwan moet het dan opnemen tegen Thailand, de Filippijnen en Nieuw-Zeeland.

In de openingswedstrijd in het Taichung Intercontinental Stadium beschikte Taiwan over goede pitching en verdediging. Cuba had de leiding kunnen nemen in de tweede inning, maar liet toen de honken vol achter. Taiwan reageerde door tweemaal te scoren op vier hits in de tweede helft van de tweede inning op startende werper Yadier Pedroso.

In de vierde inning opende Alfredo Despaigne met een tweehonkslag en scoorde op een velderskeus-klap van Ariel Pestano om de achterstand te verkleinen naar 2-1, maar dit zou het enige Cubaanse punt in de wedstrijd blijven.

In de eerste helft van de negende inning kreeg Cuba opnieuw een scoringskans toen het lopers op het eerste en tweede honk had met één uit. Pinch-hitter Michel Enrique sloeg de bal toen het outfield in voor een ogenschijnlijke honkslag, maar de bal werd gevangen door Kuo-Hui Kao, die hierna voor een dubbelspel zorgde door de loper op het tweede honk uit te schakelen, want die was op de klap vertrokken van het honk, zodat er een einde aan de inning en de wedstrijd kwam.

Taiwan gebruikte acht werpers in het duel, die samen slechts zes honkslagen toestonden aan Cuba en negenmaal drie slag gooiden.

De Cubaanse Manager Victor Mesa stelde na afloop dat de ''spelers nog last hadden van de jet lag. We hebben lang moeten reizen om hier te komen en het is moeilijk aan te passen aan het tijdverschil''. Cuba arriveerde woensdag in Taiwan.

Op zondag, in Taoyuan International Baseball Stadium, won Cuba slechts met 1-0 van een All Star Team van de CPBL in een pitchingduel tussen Freddy Alvarez en Hong-Cheng Lai.

Het enige punt in het duel werd gescoord via een homerun van Alfredo Despaigne in de vierde inning.

Cuba ontmoet de CPBL All Stars dinsdag opnieuw, waarna de ploeg woensdag zal afreizen naar Fukuoka in Japan. Daar staat de Samurai Japan Games op de agenda voor 16 en 17 november in Fukuoka en Sapporo waar Cuba speelt tegen de nationale ploeg van Japan.

(12 november)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.