Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 april 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Amsterdam dient Neptunus eerste verlies toe
English
ROTTERDAM / HOOFDDORP / VLEUTEN / DEN HAAG - L&D Amsterdam Pirates boekte zaterdagmiddag een 3-0 shutout op een 'combined 5-hitter' tegen DOOR Neptunus en diende de Rotterdamse ploeg daarmee de eerste nederlaag van het seizoen toe. Vaessen Pioniers besliste het duel tegen Mr. Cocker HCAW in de achtste inning op een geraakt werper met volle honken om met 1-0 te winnen. Corendon Kinheim won met 9-6 vs. UVV, dat nog een late rally had om de achterstand te verkleinen, maar uiteindelijk met lege handen stond. Sparta-Feyenoord stond in de derde inning met 4-0 voor, maar verloor met 8-6 van AamigoO ADO Lakers om in vijf wedstrijden winloos te blijven.

Verschillende werpers haddden vandaag moeite met het vinden van de slagzone, want 23 slagmensen kregen een vrije loop en er werden er 13 geraakt door een worp!DOOR Neptunus vs. L&D Amsterdam Pirates
In Rotterdam boekte L&D Amsterdam Pirates een 3-0 shutout tegen koploper DOOR Neptunus 3-0 om die ploeg de eerste nederlaag van het seizoen toe te dienen en dat betekent dat alle ploegen dit seizoen nu een keer zijn verslagen. Een jaar geleden leed Neptunus de laatste shutout-nederlaag in de competitie toen met 8-0 werd verloren van Corendon Kinheim.

Vandaag werd Neptunus op slechts vijf honkslagen gehouden door Rob Cordemans en Nick Stuifbergen. Cordemans, die het leeuwendeel van zijn imponerende loopbaan voor Neptunus gooide, kwam tot zes strikeouts en stond vier honkslagen toe in zeven innings. In de eerste inning kreeg de rechtshander een lead-off double tegen van Dwayne Kemp, die daarna opschoof na een wilde worp. Maar hierna gooide Cordemans drie slag op volgende slagman Rafal Jozefa, gevolgd door een groundout en foul-out.

Nadat Cordemans negen slagmensen op rij had uitgeschakeld kreeg hij back-to-back singles tegen van Jozefa en Raily Legito, waarmee de vierde slagbeurt begon, maar daarna draaide de Amsterdamse verdediging een dubbelspel en maakte een volgende grounder een einde aan de inning.

In de zesde kreeg de rechtshander een 2-out single tegen van Jozefa, maar die bleef wederom achter. Nick Stuifbergen nam het daarna over in de achtste en stond nog maar n speler tot de honken toe en dat werd opnieuw Rafal Jozefa, die drie van Neptunus' vijf honkslagen sloeg. De vierde tot en met negende slagman van Neptunus sloegen samen 0-uit-19.

Amsterdam liet een loper op het eerste en derde honk achter in de eerste inning, daarna nog eens twee in de tweede beurt. In de derde draaide Neptunus een dubbelspel, maar daarna opende Pirates de score in de vierde. Met n uit bereikte Kenny Berkenbosch het honk na een fout en stal even later het tweede honk. Neptunus-starter Kevin Heijstek schakelde hierna volgende slagman Bas Nooij met drie slag uit, maar stond toen een RBI-single toe aan rookie Jesse Aussems die Amsterdam een 1-0 voorsprong opleverde.

In de vijfde inning werd lead-off hitter Wesley Connor geraakt door een worp en stal het tweede honk, maar werd in een dubbelspel uitgeschakeld toen volgende slagman Roelie Henrique werd uitgevangen in het midveld.

In de zesde inning steunde de Neptunus-verdediging Heijstek opnieuw. Met n uit kreeg hij een tweehonkslag tegen van Percy Isenia en een honkslag van Kenny Berkenbosch, maar daarna sloeg Nooij in Neptunus' derde dubbelspel.

In de zevende inning nam Berry van Driel het over van Heijstek, maar kwam onmiddellijk in de problemen. Hij raakte openingsslagman Jesse Aussems met een worp en kreeg toen honkslagen tegen van Bjrn Hato en Wesley Connor, zodat de honken vol kwamen te staan. Een binnenhoog volgde, maar hierna gooide Van Driel vier wijd op Vince Rooi om een punt binnen te brengen en werd afgelost door Jorian van Acker, die een opofferingsslag tegen kreeg van Bas de Jong waardoor het 3-0 werd.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Score, Box Score & Play-by-PlayVaessen Pioniers vs. Mr. Cocker HCAW
In Hoofddorp scoorde Vaessen Pioniers het enige punt vs. Mr. Cocker HCAW via een geraakt werper met volle honken en kreeg een uitstekend optreden van werper Joey Evans, die het hele duel gooide voor de thuisploeg.

Het was een wedstrijd waarin eigenlijk niet veel gebeurde, maar het was ook geen echt pitchingduel. Pioniers bereikte regelmatig de honken, maar de HCAW-verdediging weerhield hen ervan te scoren in de eerste zeven innings. Ze weerhielden hen er ook van te scoren in de achtste, want het was de pitching die Pioniers het enige punt bezorgde.

In de eerste inning kreeg Pioniers de honken vol. HCAW-starter Dennis Burgersdijk raakte lead-off hitter Michael Duursma, die daarna opschoof via een grounder en het derde honk stal. Met twee uit raakte Burgersdijk ook Mark-Jan Moorman met een worp en gooide vier wijd op Norbert Lokhorst, maar daarna sloeg D Flanegin een grounder.

...Joey Evans had 13 strikeouts en stond 3 hits toe...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
In de derde opende Duursma met een honkslag, maar bleef achter. In de zesde en zevende inning liet Pioniers opnieuw de honken vol achter. In de zesde begon Mark Duursma met een honkslag en schoof op na een OSS van Moorman. Met twee uit kreeg Flanegin een opzettelijke vrije loop en zorgde een honkslag van Michael Pluijmers voor volle honken, maar toen ging Zerzinho Croes uit na een grounder.

In de zevende raakte Burgersdijk Jefferson Muzo en Michael Duursma met een worp en kreeg een one-out single tegen van Mark Duursma. Burgersdijk werd opgevolgd door Bob Klaarenbeek die het moest opnemen tegen Mark-Jan Moorman en die ging uit via een vangbal op fout gebied. Hierna werd Caspar van Beest ingebracht als nieuwe werper en die zag Norbert Lokhorst een gevangen line drive slaan om de inning af te sluiten.

In de achtste inning werd Sander Helmendach HCAW's vierde werper. Hij begon met vier wijd voor lead-off hitter D Flanegin, die werd vervangen door pinch-runner Kevin Dirksen. Die schoof op na een OSS van Michael Pluijmers en een honkslag van Zerzinho Croes, die daarna het tweede honk stal. Een gedwongen loop werd opgezet door Jefferson Muzo opzettelijk vier wijd te geven. Een geraakt werper moet nooit lekkerder hebben gevoeld dan in dit geval, want Michael Duursma werd hierna geraakt door een worp en dat bracht Dirksen binnen voor wat het enige punt in de wedstrijd zou zijn. Overigens was dit Duursma's derde keer in dit duel dat hij werd geraakt door een worp. Een binnenhoog en line out volgden en dat betekende dat Pioniers de honken voor de vierde keer achterliet.

HCAW bereikte maar vier keer het honk op Joey Evans, die een complete game 3-hitter gooide. Na de eerste acht slagmensen op rij te hebben uitgeschakeld, waarvan zes met drie slag (de eerste vier kregen een strikeout), kreeg hij een tweehonkslag tegen van Barry Mastenbroek, maar die bleef achter op het tweede honk. In de vijfde bereikte Glenn Romney het honk voor Pioniers na een fout, maar hierna draaide HCAW een dubbelspel. In de zesde volgde een cruciale defensieve actie. Met twee uit sloeg Jasper Keijzer een honkslag en probeerde hierna te scoren op een honkslag naar het rechtsveld van volgende slagman Linoy Croes. Maar Keijzer werd uitgeschakelde op een 9-4-2 aangooi om een einde aan de inning te maken. Evans schakelde hierna de volgende negen slagmensen op rij uit om een einde aan de wedstrijd te maken. De Amerikaanse rechtshander gaf geen vrije lopen weg en kwam tot 13 strikeouts, het hoogste aantal tot nu toe dit seizoen.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Michael Duursma steelt 3e honk in de eerste inning...

...Jasper Keijzer wordt uitgeschakeld in de 6e inning...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)UVV vs. Corendon Kinheim
In Vleuten stond Corendon Kinheim met 9-3 voor in de negende inning vs. UVV, dat toen tot een late rally kwam om de achterstand te verkleinen naar 9-6, maar dat zou ook de eindstand worden. Door de winst deelt Kinheim nu de eerste plaats met DOOR Neptunus, dat tegen een shutout aanliep tegen L&D Amsterdam Pirates.

Kinheim opende de score gelijk in de eerste inning. Met twee uit sloeg Dirk van 't Klooster een honkslag en Bryan Engelhardt een tweehonkslag, waarna beiden scoorden toen Ramiro Balentina volgde met een honkslag. Kinheim verdubbelde de voorsprong in de volgende slagbeurt. UVV-starter Jurjen van Zijl gooide vier wijd op Bjrn Henrichs, die opschoof na een OSS van Marvin Evangelista en toen scoorde na een honkslag van Remco Draijer. Met twee uit brachten honkslagen van Van 't Klooster en Engelhardt Draijer binnen en dat bracht de stand op 4-0.

...Winnende werper Luke Sommer...
(© Foto: Frans van Elst)
Van Zijl hield Kinheim hierna puntloos in de volgende drie innings, terwijl UVV driemaal scoorde om tot op n punt terug te komen. UVV scoorde de drie punten, allen onverdiend, in de derde inning op starter Luke Sommer. De linkshander kreeg een lead-off double tegen van Rossini Frolijk, die hierna scoorde toen Sommer een foute aangooi maakte op een one-out opofferingsstootslag van Jeff Delfina. Met twee uit bracht Danny Rombley met een honkslag Delfina over de thuisplaat. Honkslagen van Ryan Murphy en Giovannie Samboe resulteerden hierna in het volgende punt en brachten de stand op 4-3, maar een gedwongen nul sloot de beurt af. In de volgende vier innings stond Sommer maar n honkslag toe en schakelde 12 van de 13 slagmensen die hij tegenover zich kreeg in deze periode uit, waarvan zeven met een strikeout. Van de vierde tot in de zesde inning gooide Sommer zesmaal drie slag op rij.

In de eerste helft van de zesde inning scoorde Kinheim weer driemaal met twee uit om hun voorsprong op te voeren naar 7-3. Jurjen van Zijl gooide eerst vier wijd op Onno Jansen, die daarna opschoof na een OSS van Bjrn Henrichs. Hierna werd Jeroen de Haas ingebracht als nieuwe werper en die begon met een strikeout. Maar daarna volgde een fout op een grounder van Remco Draijer en dat stelde Jansen in de gelegenheid te scoren. Mervin Gario voegde vervolgens een RBI-single toe en Dirk van 't Klooster volgde met een RBI-double om het volgende punt binnen te brengen.

Nadat UVV een dubbelspel had gemaakt in de zevende inning voegde Kinheim nog twee runs toe in de achtste. Marvin Evangelista kreeg vier wijd en scooorde via een wilde worp en Mervin Gario sloeg een honkslag en scoorde op een 2-out single van Bryan Engelhardt om de stand op 9-3 te brengen.

In de 2e8 nam Pim Walsma het over van Luke Sommer, kreeg een one-out single tegen, maar volgde met twee strikeouts. En zo, met een 9-3 voorsprong in de 2e9, leek het een veilige gedachte de bal te geven aan rookie Dion Steijl, maar toen kwam UVV tot een rally van drie punten en had op een gegeven moment het gelijkmakende punt aan slag. Met n uit sloeg Lindell Finsy een honkslag, kreeg Rossini Frolijk vier wijd en zorgde een honkslag van Norbert Jongerius voor volle honken. Een foul-fly volgde, maar honkslagen van Austin Weymouth en Danny Rombley (die 3-uit-5 sloeg) leverden hierna drie punten op en verkleinde de achterstand tot 9-6. Met lopers op het tweede en derde honk vertegenwoordigde powerhitter Ryan Murphy het gelijkmakende punt en dus werd Arshwin Asjes ingebracht om het duel veilig te stellen. Asjes schakelde Murphy met drie slag uit om inderdaad een einde aan de wedstrijd te maken en zijn derde save van het seizoen te verdienen.

Kinheim kwam tot 13 honkslagen, waaronder drie van Dirk van 't Klooster, Bryan Engelhardt en Ramiro Balentina.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Score, Box Score & Play-by-Play


...Quintin de Cuba gaat uit bij stelen in de 3e inning...

...Austin Weymouth bereikt het derde honk in de 9e inning...
(© Foto's: Frans van Elst)


AamigoO ADO Lakers vs. Sparta-Feyenoord
In Den Haag nam Sparta-Feyenoord een 4-0 voorsprong, maar stond uiteindelijk voor de vijfde keer dit seizoen met lege handen door met 8-6 te verliezen van AamigoO ADO Lakers.

Thomas Macy, die een week geleden een compleet duel gooide voor ADO Lakers, stond vandaag drie runs tegen in de eerste slagbeurt, maar zou ook 12 strikeouts registreren in de zeven innings die hij gooide. In de eerste inning bereikte Kevin van Nederpelt eerste het honk na een fout, waarna Theodore van Heijningen werd geraakt door een worp. Een tweehonkslag van Anthony Vrolijk, opofferingsslag van Churandy La Cruz en grounder van Brian Raap brachten de stand hierna op 3-0 in het voordeel van Sparta-Feyenoord.

Na Macy driemaal drie slag had gegooid in de tweede inning stond hij een volgend punt toe in de derde. Van Nederpelt kreeg vier wijd en schoof op na een grounder en een doorgeschoten bal. Vrolijk kreeg vervolgens ook een vrije loop en stal het tweede honk en dat leidde ertoe dat Van Nederpelt kon scoren. Maar later in de inning gooide Macy tweemaal drie slag en bleven er twee lopers achter.

Sparta-Feyenoord's starter Gregory Gustina schakelde de eerste zes slagmensen op rij uit, maar de linkshander kreeg toen vijf runs tegen in de derde inning die het duel leken om te draaien. Glennton Poulo en Remco Seitzinger begonnen met honkslagen, waarna een fout op een OSS van Jar Roseburg tot een punt en lopers op het tweede en derde honk leidde. Met n uit zorgde een honkslag van Ludwin Obispo voor het volgende punt en toen nam ADO een 5-4 voorsprong toen Phil Ortez een 3-run homerun sloeg.

ADO Lakers voegde een punt toe in de vierde inning toen Poulo vier wijd kreeg, het tweede honk stal en scoorde op een 2-out single van Roseburg.

Maar in de vijfde inning wist Sparta-Feyenoord weer langszij te komen. Theodore van Heijningen begon met vier wijd, stal het tweede honk, schoof op na een hiernavolgende fout en scoorde op een honkslag van Anthony Vrolijk. De laatste werd uitgeschakeld op een grounder van Churandy La Cruz, maar die ging de gelijkmaker scoren na een honkslag van Brian Raap. Met twee uit kreeg Jarred Duin vier wijd, maar met lopers op het tweede en derde honk schakelde Macy Jochem Pronk uit om de inning af te sluiten.

In de achtste inning hernam ADO Lakers de leiding op Reynaldo Sarmiento Claro, die de pitching de inning ervoor had overgenomen. Met n uit kreeg Gregory Hassell vier wijd, waarna een kostbare fout volgde op een 'force play-grounder' van Glennton Poulo. Nadat een grounder voor de tweede nul had gezorgde scoorden Hassell en Poulo beiden toen Jar Roseburg volgde met een honkslag en zo werd het 8-6.

Sparta-Feyenoord kreeg nog twee lopers op de honken in hun laatste twee slagbeurten op nieuwe werper Rick van der Post, die de winst op zijn naam kreeg.

Stand, Programma & Uitslagen
Line Score, Box Score & Play-by-Play

(14 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.