Grand Slam * Stats & News
Updated: 23 maart 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Shairon Martis weer in actie voor Pittsburgh
English
BRADENTON, Florida (USA) - Oranje-international werper Shairon Martis beleefde op donderdag 22 maart zijn vierde optreden in het Major League-team van de Pittsburgh Pirates. De rechtshander, die een non-roster speler is, gooide op slechts één slagman om de zevende inning af te sluiten in een 8-6 nederlaag tegen de Tampa Bay Rays.


...Shairon Martis in actie op 12 maart tegen Nederland...
(foto: Henk Seppen)
Martis, die volgende week vrijdag 25 jaar wordt, gooide zijn eerste twee puntloze innings in een Pirates-uniform op 4 maart tegen de Toronto Blue Jays, kreeg toen vier honkslagen tegen en was de verliezende werper. Hierna, op 9 maart, gooide hij opnieuw twee innings tegen de Boston Red Sox en kreeg de winst op zijn naam. Het duurde hierna tot 20 maart voor zijn volgende optreden toen hij 1/3 inning gooide tegen de New York Yankees. Tot nu toe gooide Martis 4 2/3 inning en daarin schakelde hij twee slagmensen met drie slag uit, gaf geen vrije lopen weg en stond zes honkslagen toe.

Tussendoor, op 12 maart, als speler van een split squad, gooide Martis een puntloze negende inning tegen het Nederlands Team tijdens de St. Petersburg International Baseball Series. In die inning had hij drie strikeouts, tweemaal vier wijd en stond één honkslag toe.

Het is nog niet zeker of Maris het 25-man roster van de Pirates zal halen, maar doet hij dat wel dan zal dat vrijwel zeker als reliever zijn. Nadat hij tegen Boston had gegooid stelde Manager Clint Hurdle dat Martis mogelijk ook een kans had op een plek in de startende rotatie.

Maar op donderdag (dus 13 dagen nadat Martis tegen de BoSox gooide) maakte Hurdle bekend dat linkshander Erik Bedard de startende werper voor de Pirates zal zijn op Opening Day op 5 april tegen de Philadelphia Phillies en hij wordt voor de volgende twee wedstrijden in deze series in de rotatie gevolgd door Jeff Karstens en James McDonald. De vierde wedstrijd van het seizoen, bij de Los Angeles Dodgers, wordt gestart door Kevin Correia.

Martis, geboren in Willemstad (Curaçao), maakte zijn profdebuut in 2005 toen hij gooide in de organisatie van de San Francisco Giants. Op 28 juli 2006 werd hij geruild naar de Washington Nationals. In 2008-2009 gooide Martis in 35 Major League-wedstrijden voor de Washington Nationals, waarvan 33 als startende werper. Vorig seizoen kwam de rechtshander uit voor de Harrisburg Senators, het Double-A team van de Nationals en startte 23 wedstrijden. Martis was 8-6 en had 146 strikeouts in 133 innings, terwijl hij 123 honkslagen toestond en slechts 39 keer vier wijd gooide. Op 2 november vorig jaar werd Martis een Free Agent en op 22 november tekende hij een contract bij de Pittsburgh Pirates.

In oktober vorig jaar maakte Shairon Martis deel uit van het Nederlands Honkbal Team, dat in Panama de wereldtitel veroverde. Tijdens het Wereldkampioenschap startte Martis tegen Taiwan (7 innings) en Australië (6 1/3 inning) en was de winnende werper tegen Taiwan. Hij kwam tot negen strikeouts in 13 1/3 inning.

Na het WK speelde Martis winter ball in Venezuela.

(23 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.