Grand Slam * Stats & News
Updated: 29 maart 2012
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2012
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2012 by Marco Stoovelaar


Pakistan wint West Asia Baseball Cup
English
LAHORE (Pakistan) - Pakistan veroverde woensdag de 10e West Asia Baseball Cup door met 4-1 te winnen van Sri Lanka in de laatste van zes wedstrijden op dit vierlandentoernooi in Lahore. Omdat beide ploegen voor het duel nog ongeslagen waren was dit tevens de beslissende finale van het evenement.

Ihsanullah gooide het hele duel voor Pakistan. De werper (die onder slechts één naam bekend is) trainde twee maanden in Zuid-Korea.

Pakistan opende de score in de tweede inning toen Farooq Khan en Iftikhar Ahmed de thuisplaat passeerden, waarna een volgend punt werd gescoord in de derde slagbeurt. Maar vanaf dat moment hield de Sri Lankaanse pitching Pakistan van scoren af en scoorde zelf een punt in de zesde inning om de achterstand te verkleinen naar 3-1. Pakistan voegde daarna een 'insurance run' toe in de achtste inning, dankzij Asif Mushtaq.

Met het winnen van de West Asia Baseball Cup kwalificeerde Pakistan zich voor deelname aan de Asia Cup (Aziatisch Kampioenschap), dat later dit jaar zal plaatsvinden. Pakistan staat momenteel op de 21e plaats op de wereldranglijst van de IBAF.

De Eregast vandaag was Rana Mashood, de Deputy Speaker van de Punjab Assembly, die ook de prijzen uitreikte.

De toernooiwinst komt 20 jaar nadat honkbal werd geïntroduceerd in Pakistan. In 1992 was het Khawar Shah, die de sport in het land introduceerde en Secretaris-Generaal werd van de Pakistan Federation Baseball. Khawar Shah vervult deze functie nog altijd en was uiteraard aanwezig om te zien hoe Pakistan de Cup won.

(28 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.