Grand Slam * Stats & News
Updated: 3 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


St. Louis opent NLDS met overwinning
English
ST. LOUIS, Missouri (USA) - St. Louis Cardinals overwelmde Pittsburgh Pirates donderdagavond met een 7-run derde inning in de opener van de best-of-five National League Division Series en won uiteindelijk met 9-1.

St. Louis veroverde de titel in de Central Division en is de ploeg met het beste 'record' in de National League na he seizoen te hebben afgesloten met 97-65. Dat is overigens hetzelfde resultaat als Boston Red Sox, dat het beste 'record' heeft in de American League.

De Cardinals sloegen toe met een 7-run rally in de derde inning om de Pirates al vroeg op een ruime achterstand te zetten. Het begon allemaal met vier wijd voor lead-off hitter Adam Wainwright, die opschoof na een honkslag van Matt Carpenter. Hierna homerde Carlos Beltran om de stand op 3-0 te brengen. Vervolgens kregen de Cardinals de honken vol toen Matt Holliday een tweehonkslag sloeg, Matt Adams werd geraakt door een worp en Yadier Molina vier wijd kreeg. Pittsburgh-starter A.J. Burnett gooide hierna ook vier wijd op Jon Jay, zodat werd gescoord. Volgende slagman David Freese veegde daarna de honken schoon met een 3-run single, zodat de stand werd verhoogd naar 7-0. Dat betekende het einde voor Burnett. Hij werd opgevolgd door Jeanmar Gomez, die de volgende drie slagmensen uitschakelde.

St. Louis' starter Adam Wainwright schakelde de eerste elf slagmensen die hij tegenover zich kreeg op rij uit. Met twee uit in de tweede inning kreeg Pittsburgh voor het eerst honklopers toen Andrew McCutchen en Justin Morneau beiden een honkslag sloegen. Maar Wainwright eindigde de slagbeurt daarna met een strikeout.

Wainwright's shutout eindigde in de vijfde inning toen Pedro Alvarez opende met een homerun. Wainwright schakelde hierna weer de volgende drie slagmensen uit, waarvan de laatste twee met drie slag.

St. Louis pakte het punt terug in de 2e5. Jon Jay opende met vier wijd en bereikte het tweede honk na een honkslag van David Freese. Hij schoof vervolgens op toen de laatste gedwongen werd uitgeschakeld op een grounder van Daniel Descalso en kon scoren toen er een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te completeren.

De Cardinals voegden het volgende punt toe in de zesde inning. Met twee uit kreeg Matt Adams vier wijd en bracht de stand op 9-1 toen Yadier Molina volgde met een tweehonkslag.

St. Louis 'outhit' Pittsburgh met 10-4 in de opener. Game 2 wordt vrijdag gespeeld.

(3 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.