Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


HCAW klimt naar gedeelde vijfde plaats
English
DEN HAAG / AMSTERDAM / ROTTERDAM / HAARLEM - Mr. Cocker HCAW completeerde de eerste sweep van seizoen door met 12-6 te winnen van ADO Lakers, dat nu 10 wedstrijden op rij heeft verloren en op de laatste staat. Met de drie overwinningen klom HCAW vanuit de kelder naar een gedeelde vijfde plaats. De Bussumers staan nu op gelijke hoogte met Mampaey The Hawks en Vaessen Pioniers.

The Hawks werd gesweept door L&D Amsterdam Pirates, dat hun sweep completeerde met een kleine 2-1 zege. DOOR Neptunus stond na de eerste inning achter tegen Pioniers, maar won met 7-4. Corendon Kinheim versloeg UVV met 5-2 om opnieuw tot een sweep te komen.ADO Lakers vs. Mr. Cocker HCAW
In Den Haag kwamen Mr. Cocker HCAW en ADO Lakers beide tot 13 honkslagen, maar het verschil in de wedstrijd was de verdediging. HCAW speelde foutloos, terwijl ADO Lakers acht fouten maakte, resulterend in negen onverdiende punten en een 12-6 nederlaag.

Aanvankelijk nam ADO Lakers een 2-0 voorsprong in de derde inning op Kaj Timmermans. Jurriaan Dijk opende met een honkslag en Odion Gouverneur kreeg vier wijd, waarna beiden scoorden op een driehonkslag van Nurison Leonora, maar hierna volgden drie nullen.

ADO-starter Ricky Voorn hield HCAW op slechts twee hits en puntloos in de eerste vier innings. In de vijfde inning pakte HCAW een punt terug. Voorn gooide vier wijd op lead-off hitter Max Clarijs, die daarna opschoof na twee opofferingsstootslagen en scoorde op een honkslag van Jasper Keijzer.

HCAW draaide het duel vervolgens om met een 8-run rally in de zesde slagbeurt op zeven honkslagen en vier fouten. Jesus Latte opende met een honkslag en scoorde de gelijkmaker toen een fout werd gemaakt op een opofferingsstootslag van Linoy Croes. Met één uit bezorgde een honkslag van Sergino Martis HCAW een 3-2 voorsprong. Max Clarijs volgde met een stootslag-honkslag, waarna een fout in een pick-off/steel-situatie het volgende punt opleverde. Back-to-back doubles van Arjan Elshof en Barry Mastenbroek zorgden voor nog eens twee runs en een nieuwe werper. Arjan Keijzer werd toen geraakt door een worp en Jorian van Amstel volgde met een 2-run double. Een fout later in de slagbeurt bracht de stand op 9-2 in het voordeel van HCAW.

HCAW voegde weer een punt toe in de achtste na een honkslag van Jim Froberg, waarna ADO Lakers de achterstand verkleinde tot 10-6 door viermaal te scoren in de 2e8. Tegenover nieuwe werper Sedley Karel begon Quensley Bazoer met een tweehonkslaf en scoorde na een honkslag van Edison Bito. Honkslagen van Rodney Michel en (met één uit) Gino Hersilia brachten hierna nog eens twee runs binnen. Met twee uit sloegen ook Jurriaan Dijk en Odion Gouverneur een honkslag en maakten er 10-6 van. Met lopers op het eerste en derde honk verving Leon Elshof Karel en sloot de slagbeurt af toen Nurison Leonora werd uitgevangen op fout gebied.

HCAW kwam weer tweemaal tot scoren in de negende na een fout en een vrije loop met volle honken en hield de voorsprong vast om hun eerste 3-game sweep van het seizoen te completeren. Met de winst van vandaag klom HCAW naar een gedeelde vijfde plaats met Vaessen Pioniers en Mampaey The Hawks.

ADO Lakers - Mr. Cocker HCAW 6-12
RHE
Mr. Cocker HCAW000018012-12130
ADO Lakers002000040-6138
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Kaj Timmermans, W ((1-2)763622
Sedley Karel0.21-644
Leon Elshof, SV (1)1.1-11--
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Ricky Voorn, L (0-2)5.132872
Rick van der Post- (*)--221
Martijn Riphagen1.21-1--
Glennton Poulo21223-
(*) - Van der Post gooide op drie slagmensen in de zesde inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Rudsel Schoobaar, 1B-Johan Brandsma, 3B-Fred Groenewegen.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play-Rienette Hamers.
Speeltijd-3:12 uur.L&D Amsterdam Pirates vs. Mampaey The Hawks
In Amsterdam had L&D Amsterdam Pirates een 'narrow escape' tegen Mampaey The Hawks door met slechts 2-1 te winnen.

Amsterdam kwam tot 11 honkslagen op veteraan-werper Elton Koeiman, die dinsdag 40 wordt en vandaag het hele duel gooide voor The Hawks. Amsterdam liet zeven lopers achter.

Nadat The Hawks een dubbelspel had gedraaid in de eerste inning en Pirates op rij werd uitgeschakeld in de tweede slagbeurt opende de thuisploeg de score in de derde inning. Met één uit sloeg Rashid Gerard een honkslag, maar ging gedwongen uit op een grounder van Roelie Henrique, die vervolgens het tweede honk stal en scoorde op een honkslag van Michael Duursma.

Nadat Pirates twee lopers achterliet in de vierde inning kwam The Hawks langszij in de zesde beurt op Jos de Jong. Urving Kemp opende met een honkslag en schoof op na een grounder, maar werd op het derde honk uitgeschakeld na een grounder van Friso Arkenbout. Honkslagen van Steven Wharwood en Erwin Bonis brachten de stand hierna in evenwicht.

Amsterdam hernam de leiding onmiddellijk in de tweede helft van de zesde inning. Met twee uit bereikte Bas de Jong het honk na een fout en scoorde toen Kenny Berkenbosch volgde met een tweehonkslag. En dat zou uiteindelijk ook het winnende punt blijken.

In de achtste inning nam Kyle Ward de pitching over van Jos de Jong en gooide drie strikeouts. In de negende kreeg closer Jurrian Koks een lead-off single tegen van Wharwood (die uitging bij een steelpoging), maar schakelde de volgende twee slagmensen met drie slag uit.

L&D Amsterdam Pirates - Mampaey The Hawks 2-1
RHE
Mampaey The Hawks000001000-151
L&D Amsterdam Pirates00100100X-2111
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, L (1-3)83-1121
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong, W (2-0)74-411
Kyle Ward, H (1)13----
Jurrian Koks, SV (4)12-1--
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Peter Brink, 3B-Roy van de Wateringen.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Fred van der Kade.
Umpire Observer-Paul Bokern.
Speeltijd-2:00 uur.DOOR Neptunus vs. Vaessen Pioniers
In Rotterdam stond DOOR Neptunus met 3-0 achter in de eerste inning tegen Vaessen Pioniers, maar nam de leiding over in de tweede slagbeurt op weg naar een 7-4 overwinning.

In de eerste helft van de eerste ining scoorde Pioniers drie punten, maar liet ook de honken vol achter op starter Tim Roodenburg. Met één uit kreeg Phil Ortez vier wijd, schoof op na een wilde worp en scoorde op een tweehonkslag van Danny Rombley. Een honkslag van Vince Rooi bracht Rombley naar het derde honk en die scoorde even later na een wilde worp. De honken kwamen vol te staan toen Mark Duursma en Mark-Jan Moorman vier wijd kregen, waarna Dè Flanegin volgde met een opofferingsslag om er 3-0 van te maken.

Neptunus antwoordde met twee runs in de tweede helft van de eerste inning toen Raily Legito een 2-run homerun sloeg. In de volgende slagbeurt namen de Rotterdammers een 4-3 voorsprong. Benjamin Dille opende met een honkslag, waarna de honken vol kwamen te staan toen startende werper Kevin Miner vier wijd gooide op Adrian Anthony en Mourik Huijser. De gelijkmaker werd hierna gescoord op een opofferingsslag van Shaldimar Daantji en Neptunus nam de leiding via een 2-out single van Gianison Boekhoudt.

Neptunus nam meer afstand door driemaal te scoren in de vijfde inning via een tweehonkslag van Boekhoudt, OS van Dwayne Kemp en tweehonkslag van Rafaël Jozefa.

Na hun productieve eerste slagbeurt werd Pioniers puntloos gehouden in de volgende vijf innings en liet de honken vol achter in de vijfde slagbeurt. In de zevende inning kwam Pioniers weer tot scoren toen Dè Flanegin een tweehonkslag sloeg met één uit, opschoof na een honkslag van pinch-hitter Jefferson Muzo en scoorde op een honkslag van Michael Pluijmers. Maar er bleven nog eens twee lopers achter en zo stond Pioniers opnieuw met lege handen en heeft nu zes wedstrijden op rij verloren.

DOOR Neptunus - Vaessen Pioniers 7-4
RHE
Vaessen Pioniers300000100-4110
DOOR Neptunus22003000X-780
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Kevin Miner, L (1-3)4.154677
Dennis Buring2.2211--
Bayron Cornelissen1--1--
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tim Roodenburg, W (3-0)536633
José Moreno1.11-411
Diornick Sanchez, H (2)0.2-----
Jorian van Acker, H (2)1-----
Berry van Driel, SV (4)1111--
Homerun: Neptunus: Raily Legito (1)(2-run,1e,op Miner).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Olav Steijger, 1B-Jan-Willem van der Paauw, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorer-Linda Steijger.
Play-by-Play-Dieks Bannink.
Speeltijd-3:02 uur.Corendon Kinheim vs. UVV
In Haarlem brak Corendon Kinheim een 1-1 stand vs. UVV in de zesde inning en ging met 5-2 winnen om hun winning streak te verlengen naar acht wedstrijden.

Kinheim opende score in de derde inning. Mervin Gario begon toen met een honkslag, maar ging gedwongen uit na een grounder van Roy Seltenrijch, die even later het derde honk bereikte na een honkslag van Remco Draijer. Een opofferingsslag van René Cremer bezorgde Kinheim vervolgens de leiding.

UVV kwam langszij in de vijfde slagbeurt. Met één uit sloeg Giovanni Samboe een tweehonkslag en scoorde op een 2-out double van Joris van Ballegooy.

Kinheim hernam de leiding in de zesde inning. Ramiro Balentina begon toen met een tweehonkslag. Hij schoof op naar het derde honk toen Bryan Engelhardt werd uitgevangen, waarna Jeffrey Arends opzettelijk vier wijd kreeg. Een grounder van Quintin de Cuba stelde Balentina in de gelegenheid de 'go-ahead run' te scoren op Chris Mezger, die na zes innings werd afgelost.

Kinheim nam meer afstand in de achtste inning door driemaal te scoren. Balentina en Engelhardt begonnen met honkslagen en dat had een werperswissel tot gevolg, want Jerremyh Angela werd vervangen door voormalig Kinheim-pitcher Duko Jansen. Even later ging Balentina gedwongen uit op het derde honk na een stootslag van Arends, maar de honken kwamen vol te staan toen Gario werd geraakt door een worp met twee uit. De honken werden even later schoongeveegd door Roy Seltenrijch met een 3-run double, die de stand op 5-1 bracht.

UVV wist nog eenmaal te scoren in de negende inning op closer Arshwin Asjes. Dennis De Quint opende met een honkslag en was even later safe toen een fout volgde op een one-out grounder van Samboe. De honken kwamen vol te staan toen Ferd van Stekelenburg vier wijd kreeg. Hierna leverde een honkslag van Van Ballegooy een punt op, maar twee vangballen volgden, zodat de honken vol achterbleven en er een einde aan de wedstrijd kwam.

UVV kwam tot slechts drie honkslagen op starter Nick Veltkamp, die zes innings gooide. Hij werd opgevolgd door Leon Boyd, die donderdag uit Canada arriveerde en nu zijn eerste optreden beleefde in een Kinheim-uniform en twee innings gooide.

Corendon Kinheim - UVV 5-2
RHE
UVV000010001-261
Corendon Kinheim00100103X-591
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Chris Mezger, L (2-2)663622
Jerremyh Angela111222
Duko Jansen11-111
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (3-0)651311
Leon Boyd, H (1)22-1--
Arshwin Asjes11121-
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Niek Elshof.
Official Scorer-Sven van Eijk.
Play-by-Play-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-2:55 uur.

(5 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.