Grand Slam * Stats & News
Updated: 5 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Boston neemt 2-0 voorsprong in ALDS
English
BOSTON, Massachusetts (USA) - David Ortiz sloeg zaterdag twee homeruns in de 7-4 overwinning van Boston Red Sox in Game 2 van de American League Division Series vs. Tampa Bay Rays. De reeks gaat nu naar Tampa Bay, waar Game 3 maandag wordt gespeeld.

Boston scoorde vijf van de punten in de eerste vier innings en zette daarmee de toon in dit duel. De BoSox opende de score met twee runs in de eerste inning. Jacoby Ellsbury begon met een honkslag, stal het tweede honk en schoof op toen daar een foute aangooi op volgde. Met één uit scoorde hij op een opofferingsslag van Dustin Pedroia. Hierna homerde David Ortiz om de stand op 2-0 te brengen.

Tampa Bay pakte een punt terug in de tweede inning via een opofferingsslag van Delmon Young, maar Boston nam meer afstand door tweemaal te scoren in de derde slagbeurt. Het eerste punt werd gescoord op back-to-back doubles van David Ross en Jacoby Ellsbury, waarmee de slagbeurt werd begonnen. Ellsbury schoof vervolgens op naar het derde honk na een honkslag van Shane Victorino en scoorde op een 'force play-grounder' van Dustin Pedroia.

In de 2e4 voegde Boston weer een punt toe. Mike Napoli begon met vier wijd, maar ging gedwongen uit op een klap van Jonny Gomes, die zelf het tweede honk bereikte toen een foute aangooi volgde bij een poging een dubbelspel te completeren. Gomes scoorde vervolgens op een 2-out triple van Stephen Drew.


...David Ortiz tijdens 2009 World Baseball Classic...
(© Foto: Henk Seppen)
In de vijfde inning verkleinde Tampa Bay de achterstand naar 5-3 door tweemaal te scoren. Yunel Escobar begon met een 'ground-rule double', waarna David DeJesus met één uit werd geraakt door een worp. Een tweehonkslag van James Loney bracht beide lopers binnen.

In de 2e5 pakte Boston onmiddellijk weer een punt terug na een tweehonkslag van Dustin Pedroia. Maar Tampa Bay scoorde ook weer in de zesde. Desmond Jennings begon met een honkslag, schoof op na een grounder en scoorde op een honkslag van Yunel Escobar.

Met een 6-4 voorsprong voegde Boston nog een 'insurance run' toe in de achtste inning toen David Ortiz (die volgende maand 38 wordt) opende met zijn tweede homerun van het duel. In 2009 kwam Ortiz uit voor de Dominicaanse Republiek in de tweede World Baseball Classic. Hij speelde toen voor een ploeg die tweemaal werd verslagen door het Nederlands Honkbal Team.

Boston-starter John Lackey kreeg zeven hits tegen in 5 1/3 inning, waarna drie relievers nog maar één honkslag toestonden in het restant van de wedstrijd.

(5 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.