Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oranje traint in Tokyo
English

...Training in de Tokyo Dome...
(© Foto: Henk Seppen)
TOKYO (Japan) - Een paar uur na aankomst in de Japanse hoofdstad Tokyo stond het Nederlands Honkbal Team weer op het veld voor een training in het immense Tokyo Dome.

De Tokyo Dome heeft een zitcapaciteit van 55.000 en is de thuisbasis van de Yomiuri Giants, de meeste bekende ploeg in het Japanse profhonkbal met een vergelijkbare status als die van de New York Yankees in de Major League.

De Tokyo Dome is de opvolger van Korakuen Stadium, dat de locatie was het Wereldkampioenschap 1980 en gesitueerd was op de plek naast waar nu de Dome staat. De Dome is gebouwd op de plek van het wielerstadium, dat naast het Korakuen Stadium lag.

In 1980 eindigde het Nederlands Honkbal Team op de twaalfde en laatste plaats tijdens het Wereldkampioenschap in Japan. De ploeg, onder leiding van Manager Hamilton Richardson, won toen n van de twaalf gespeelde wedstrijden.

De Tokyo Dome werd geopend op 17 maart 1988. Het dak wordt gevormd door een luchtstroom, waardoor de constructie omhoog wordt gehouden door een bepaalde luchtdruk binnen het stadion. Het veld is Fieldturf, een speciaal soort kunstgras dat echt gras nabootst en waarop spelers normaal kunnen reageren, net als op echt gras. Het stadion maakt deel uit van een groot entertainment complex, Tokyo Dome City, met ondermeer een pretpark, achtbaan, winkels en restaurants.

Naast de thuishaven van het Giants honkbalteam zijn er soms ook basketbal-, American football- en voetbalwedstrijden gespeeld. Maar ook professionele worstelwedstrijden en verschillende martial arts-evenementen.

Vele concerten vonden ook plaats in het Tokyo Dome, waaronder optredens van Bon Jovi, Michael Jackson (21 keer), Paul McCartney, Madonna, Guns N'Roses en Britney Spears. Het is ook de locatie van de Japanse Baseball Hall of Fame.

Viermaal werd het Major League-seizoen geopend met wedstrijden in de Tokyo Dome.

In 2000, speelden de Chicago Cubs en New York Mets er en dat was de eerste keer dat reguliere competitie-wedstrijden uit de Major League in Azi werden gespeeld.

De New York Yankees en Tampa Bay Devil Rays speelden twee wedstrijden als opening van het seizoen 2004.

Het seizoen 2009 werd in Tokyo geopend door de Boston Red Sox en Oakland A's.

En in 2012 speelden de Seattle Mariners en Oakland A's hun openingsseries in de Dome.

Een aantal NFL American Football-teams speelden oefenwedstrijden in de Tokyo Dome.


...De ploeg arriveert...
...Hier zien we Diegomar Markwell...

...Fysiotherapeut Pepijn van Ingen...
...overziet een conditie-test...

...Batting practice...

...De grote en imposante Tokyo Dome...
(© Alle Foto's: Henk Seppen)

(6 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.