Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


HCAW verslaat ook Kinheim en wint Urbanus Toernooi
English
BUSSUM - Op Dag 2 van het 31e In Memoriam Charles Urbanus, Sr. Toernooi in Bussum versloeg gastheer Mr. Cocker HCAW ook regerend landskampioen Corendon Kinheim. Na een 2-0 winst op vrijdagavond tegen de kampioen van 2011 L&D Amsterdam Pirates sloot HCAW de tweede speeldag af met een 5-2 zege tegen de huidige landskampioen. Door de winst van vandaag stelde HCAW ook de eerste plaats van het toernooi veilig.

Op zaterdag opende Kinheim met een 4-2 winst tegen Vaessen Pioniers, dat vervolgens tegen een 4-0 shutout-nederlaag aanliep tegen Amsterdam in de middagwedstrijd.

Het toernooi wordt zondag afgesloten met de laatste twee wedstrijden. Amsterdam Pirates ontmoet dan Kinheim, terwijl HCAW afsluit tegen Pioniers. Wanneer HCAW zou verliezen van Pioniers eindigt de ploeg op gelijke hoogte met Amsterdam of Kinheim. HCAW heeft van beide ploegen gewonnen en dat betekent dat men op de eerste plaats zal eindigen, ongeacht de resultaten van de zondagwedstrijden.Game 2: Vaessen Pioniers vs. Corendon Kinheim
In de openingswedstrijd vandaag won Kinheim met 4-2 van Pioniers. Beide ploegen kwamen tot vijf honkslagen. Kinheim sloeg vier van deze honkslagen in de tweede inning die leidden tot een 4-run rally op starter Joran Klarenbeek. Pioniers sloeg de vijf hits op starter David Bergman, die vier innings gooide.

Kinheim ging op rij uit in de eerste inning, waarna Pioniers in scoringspositie kwam in de 2e1. Met één uit sloeg Mark Duursma een tweehonkslag, schoof op na een vangbal, maar bleef daarna achter.

Kinheim sloeg vervolgens met vier punten toe in de tweede inning. Bryan Engelhardt opende met een vrije loop en schoof op na een wilde worp met één uit. Een honkslag van Mervin Gario bracht Engelhardt naar het derde honk en hij scoorde hierna toen zijn broer Rachid Engelhardt een honkslag sloeg. Met lopers op het eerste en tweede honk zorgde Roy Seltenrijch met een tweehonkslag voor het volgende punt. Een wilde worp leidde tot het derde punt in deze inning en bracht Seltenrijch naar het derde honk. Na een srrikeout bracht Seltenrijch de stand op 4-0 na een honkslag van René Cremer en die bleef achter, omdat een vangbal de slagbeurt afsloot.

In de volgende vier inning sloeg Kinheim nog maar één honkslag en werd puntloos gehouden door de HCAW-pitching. De vijfde Kinheim-hit was een lead-off single van Ramiro Balentina in de derde inning. Maar hierna bereikten nog maar twee van de volgende 14 slagmensen het honk, beiden via vier wijd. In de derde inning, met Balentina op het eerste honk, kreeg Jeffrey Arends vier wijd met één uit, maar beide lopers strandden. Shane Gnade schakelde hierna zes slagmensen op rij uit in de vierde en vijfde inning. In de zesde gooide oud-prof Swen Huijer vier wijd op Rachid Engelhardt met twee uit.

Intussen bereikte Pioniers verschillende keren het honk in de derde tot en met zesde inning, maar liet vijf lopers achter en wist alleen tweemaal te scoren in de derde inning.

Nadat David Bergman Pioniers op rij uitschakelde in de tweede inning verkleinde de ploeg uit Hoofddorp de achterstand naar 4-2 in de volgende slagbeurt. Met één uit sloegen Michael Pluijmers en Zerzinho Croes honkslagen en zorgden voor lopers op het eerste en derde honk. Nadat een strikeout de tweede nul opleverde bracht Danny Rombley beide lopers binnen met een tweehonkslag. Maar hij bleef zelf achter, omdat Bergman volgende slagman Vince Rooi met drie slag uitschakelde.

In de vierde inning opende Phil Ortez met een honkslag, maar ging gedwongen uit. In de vijfde, op nieuwe werper Jean-Paul Gulinck (die vorig seizoen gooide voor Pioniers), kreeg Mark Duursma vier wijd met twee uit en werd Danny Rombley geraakt door een worp, maar een pop-up sloot de beurt daarna af. In de zesde en laatste inning gooide closer Arschwin Asjes vier wijd op openingsslagman Phil Ortez, maar die werd met twee uit gedwongen uitgeschakeld als einde van de wedstrijd.

Vaessen Pioniers - Corendon Kinheim 2-4
RHE
Corendon Kinheim040000 -450
Vaessen Pioniers002000 -250
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
David Bergman, W (1-0)45-522
Jean-Paul Gulinck, H (1)1-1---
Arshwin Asjes, SV (1)1-1---
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Joran Klarenbeek, L (0-1)312544
Shane Gnade21----
Swen Huijer111---
Umpires: HP-Henri van Heijningen, 1B-Peter Brink, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorers-Brigitta Zaal, Jeanette van Drunen.
Speeltijd-1:50 hr.Game 3: L&D Amsterdam Pirates vs. Vaessen Pioniers
In de tweede wedstrijd op zaterdag won Amsterdam met 4-0 van Pioniers en 'outhit' de ploeg uit Hoofddorp met 9-5.

Amsterdam scoorde drie van hun punten in de eerste twee innings op de Amerikaanse starter Josh Rickards. In de eerste inning opende Michael Duursma met een honkslag door het midden in zijn eerste slagbeurt tegen zijn voormalige ploeg, waarna hij veilig het tweede honk bereikte toen een fout werd gemaakt op een 'force play-grounder' van Björn Hato. De honken kwamen vol toen Percy Isenia volgde met een honkslag, waarna een opofferingsslag van Bas de Jong het eerste punt opleverde. Maar twee lopers bleven achter toen een gedwongen nul de inning afsloot.

Pirates verhoogde de stand naar 3-0 in de tweede inning. Met twee uit kreeg Roelie Henrique vier wijd, werd Michael Duursma geraakt door een worp en zorgde Björn Hato met een honkslag voor volle honken. Percy Isenia volgde met een honkslag en bracht zo twee runs binnen.

Het vierde punt werd toegevoegd in de zevende inning. Isenia begon toen met een honkslag, schoof op na een honkslag van Bas de Jong en een wilde worp en scoorde op een opofferingsslag van Kenny Berkenbosch.

Amsterdam-starter Kevin Heijstek stond slechts vier honkslagen toe in vijf innings. In de eerste vier slagbeurten bereikten maar twee Pionier-spelers het honk. In de tweede inning sloeg Phil Ortez een honkslag en in de vierde sloeg ook Danny Rombley een honkslag, beiden met één uit. In de vijfde opende veteraan Dè Flanegin en rookie Djewi Appelman met honkslagen, maar een foul-out en dubbelspel volgden. Rookie Daan Hendrix zorgde hierna voor drie nullen in de zesde en closer Jurrian Koks kreeg een lead-off double tegen van oud-Piraat Vince Rooi, maar hierna volgden drie nullen.

L&D Amsterdam Pirates - Vaessen Pioniers 4-0
RHE
Vaessen Pioniers0000000-051
L&D Amsterdam Pirates1200001-490
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Josh Rickards, L (0-1)431532
Daley Paalvast1.2--2--
Dennis Buring1.1--211
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Kevin Heijstek, W (1-0)52-4--
Daan Hendrix, H (1)1-----
Jurrian Koks, SV (1)11-1--
Umpires: HP-Edwin Louisa, 1B-Henri van Heijningen, 3B-Peter Brink.
Official Scorers-Jeannette van Drunen, Brigitta Zaal.
Speeltijd-1:55 hr.

>
...Winnende werper Kevin Heijstek...
...kreeg 4 hits tegen in 5 innings...

...Michael Duursma ontwijkt de tik van zijn broer Mark...
...en scoort een punt voor Pirates...
(© Beide Foto's: Henk Seppen)Game 4: Corendon Kinheim vs. Mr. Cocker HCAW
Dag 2 van het Urbanus Toernooi eindigde met een 5-2 zege van HCAW tegen landskampioen Kinheim en dat betekende dat de Bussumse club tevens toernooiwinnaar was. HCAW 'outhit' Kinheim met 7-3 en leidde met 5-0 toen het twee punten tegen kreeg in de zesde en laatste inning van het duel.


...Tim Niekerk debuteert in de HCAW-ploeg...
(© Foto: Alfred Cop Fotografie)
Rookie starter Tony Kreisel hield Kinheim op slechts één honkslag in de vier innings die hij gooide en kwam tot drie strikeouts. Kreisel, die vorig jaar de Roel de Mon Award won voor de beste juniorenwerper, kreeg een lead-off single tegen van René Cremer in de eerste inning, maar daar bleef het bij voor de sterke slagploeg van de Haarlemmers in hun eerste vier innings. Nadat Cremer zijn honkslag had geslagen, stal hij het tweede honk met één uit, maar bleef achter. In de tweede inning, met twee uit, gooide Kreisel vier wijd op Roy Seltenrijch en raakte Niels van Weert met een worp, maar ook zij bleven achter. Kreisel gooide nogmaal vier wijd in de derde (met één uit) en vierde (lead-off) inning, maar dat leverde ook geen schade op. Zo kreeg Kreisel in de vierde inning de steun van een dubbelspel.

Na twee lopers te hebben achtergelaten in de eerste inning opende HCAW de score in de tweede inning door tweemaal te scoren op starter Nick Veltkamp. De linkshander gooide toen vier wijd op lead-off hitter Kevin Nieveld, die opschoof na een OSS van Tim Vermij en een wilde worp en scoorde op een tweehonkslag van Dylan de Mello. Een foute aangooi op een OSS van Dillon True stelde De Mello vervolgens in staat het volgende punt te scoren.

HCAW voegde het volgende punt toe in de vierde inning toen Peter van Doesburg een honkslag sloeg met twee uit en scoorde op een tweehonkslag van Peter van Doesburg. De ploeg maakte er 4-0 van in de vijfde inning op Pim Walsma, die een lead-off double tegen kreeg van Linoy Croes, waarna die even later het derde honk stal en scoorde na een wilde worp. Het vijfde punt werd gescoord in de zesde slagbeurt op Dion Steijl. Met één uit sloeg Dillon True een honklag, schoof op na een honkslag van Peter van Doesburg en scoorde na een honkslag van Jorin van Amstel.

Met een 5-0 achterstand pakte Kinheim twee runs terug in de 2e6. Rookie Tim Niekerk was de nieuwe werper voor HCAW en werd begroet met een honkslag van Ramiro Balentina, waarna volgende slagman Rachid Engelhardt vier wijd kreeg. Na slechts twee slagmensen gezien te hebben werd Niekerk opgevolgd door Gijs van Els, die voor volle honken zorgde via vier wijd voor Jeffrey Arends. Na een foul-out ging Balentina gedwongen uit op de plaat na een grounder van Roy Seltenrijch, maar hierna bezorgde een foute aangooi op een grounder van Niels van Weert Kinheim twee punten.

Corendon Kinheim - Mr. Cocker HCAW 2-5
RHE
Mr. Cocker HCAW020111 -571
Corendon Kinheim000002 -232
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Tony Kreisel, W (1-0)4131--
Roel Bellinga11-1--
Tim Niekerk- (*)-112-
Gijs van Els1-1---
(*) - Niekerk gooide op 2 slagmensen in de 6e inning
(*) - Niekerk pitched to two batters in the 6th inning
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, L (0-1)434332
Pim Walsma11-111
Dion Steijl121311
Umpires: HP-Peter Brink, 1B-Peter de Haan, 3B-Edwin Louisa.
Official Scorers-Fred Haak, Feiko Drost.
Speeltijd-2:02 hr.

(6 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.