Grand Slam * Stats & News
Updated: 6 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Pittsburgh verslaat St. Louis in Game 3 NLDS
English
PITTSBURGH, Pennsylvania (USA) - In hun eerste thuisduel van de National League Division Series sloeg Pittsburgh Pirates zondag toe in Game 3 door met 5-3 te winnen vs. St. Louis Cardinals om een 2-1 voorsprong te nemen. Game 4 wordt maandag gespeeld.

Pittsburgh neemt voor het eerst in 21 jaar weer deel aan de Play-Offs. Het thuispubliek is een belangrijke factor in het succes van de Pirates dit seizoen. PNC Park is gevuld met ruim 40.000 toeschouwers, die van de eerste tot en met laatste bal van de wedstrijd lawaai maken met aanmoedigingen. Het stimuleert de spelers en ergert soms de tegenstanders.

PNC Park, dat opende in 2001 als vervanger van het oude Three Rivers Stadium, ligt op een fraaie plek aan de Allegheny River in downtown Pittsburgh. Als je in het stadion zit en richting rechts-midveld kijkt, heb je een blik op downtown. In het midveld is de Roberto Clemente Bridge zichtbaar. De brug is vernoemd naar Pittsburgh's beroemde en legendarische outfielder, die op oudejaarsavond 1972 overleed. Hij maakte toen deel uit van een hulpvlucht en was met hulpgoederen op weg was naar Nicaragua om slachtoffers te helpen van een verwoestende aardbeving. Maar kort nadat het vliegtuig was opgestegen in Puerto Rico stortte het toestel in zee. Clemente blijft een icoon in Pittsburgh en in Major League-baseball.

Op zondag leidde Pittsburgh tweemaal, maar St. Louis kwam beide keren langszij. Pittsburgh nam een definitieve voorsprong in de achtste inning.

In de tweede helft van de eerste inning opende Pittsburg de score met twee runs. Met twee uit kreeg Andrew McCutchen vier wijd en sloeg Justin Morneau een honkslag en dat bracht McCutchen naar het derde honk, terwijl Morneau opschoof na een foute aangooi. De twee scoorden even later toen Marlon Byrd volgde met een honkslag.

Pittsburgh-starter Francisco Liriano schakelde zes slagmensen op rij uit, maar zag St. Louis in de derde inning alle honken in bezit nemen. Met één uit sloeg Pete Kozma een tweehonkslag, waarna met twee uit Matt Carpenter werd geraakt door een worp en Carlos Beltran vier wijd kreeg. Een line out in het rechtsveld sloot hierna de inning af.

St. Louis kwam vervolgens langszij in de vijfde slagbeurt. Jon Jay begon met een honkslag en Pete Kozma kreeg vier wijd. Twee strikeouts volgden, maar de lopers voerden een double-steal uit op de tweede strikeout. De twee scoorden toen Carlos Beltran volgde met een honkslag en dat zorgde voor een gelijke stand.

In de zesde inning hernam Pittsburgh de leiding. Andrew McCutchen begon met vier wijd en bereikte het derde honk na een one-out double van Marlon Byrd. St. Louis-starter Joe Kelly gaf hierna opzettelijk vier wijd aan Pedro Alvarez om een gedwongen loop op te zetten en werd vervangen door Seth Maness. Hij moest het opnemen tegen Russell Martin, die met een opofferingsslag Jay binnenbracht en Pittsburgh op 3-2 zette, maar twee lopers bleven achter, omdat een gedwongen nul de inning afsloot.

St. Louis kwam opnieuw langszij in de eerste helft van de achtste inning toen nieuwe werper Mark Melancon een lead-off homerun moest incasseren van Carlos Beltran.

Maar in de 2e8 nam Pirates een definitieve voorsprong. Nieuwe werper Carlos Martinez kreeg een lead-off double tegen van Andrew McCutchen, maar die werd uitgeschakeld bij een poging het derde honk te bereiken op een grounder van Justin Morneau. Nadat Josh Harrison was ingezet als pinch-runner voor Morneau kreeg Marlon Byrd vier wijd. Hierna nam Kevin Siegrist de pitching over en werd begroet met RBI-singles van Pedro Alvarez en Russell Martin die de stand op 5-3 brachten.

(6 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.