Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 juni 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Europese honkbalwereld geschokt door overlijden Xavier Mateu
English

IN MEMORIAM


...Xavier Mateu...

BARCELONA (Spanje) - De Europese honkbalwereld heeft geschokt gereageerd op het trieste nieuws dat Xavier Mateu Sendra donderdagochtend 6 juni was overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Xavier Mateu was slechts 50 jaar. De begrafenisplechtigheid zal zaterdagochtend 8 juni om 10 uur plaatsvinden in Barcelona.

Xavier Mateu was zeer bekend in de Europese honkbalgemeenschap. Hij was de Technisch Directeur van de Real Federación Española de Béisbol y Sófbol, maar maakte ook verscheidene jaren deel uit van de Technische Commissie van de Europese Honkbal Bond (CEB). In die rol nam Xavier Mateu deel aan vele evenementen om Europese honkbaltitels, maar ook Europa Cup-toernooien. Vorig jaar was Mateu Technisch Commissioner tijdens het Europa Cup Toernooi in Rotterdam, maar ook tijdens het Europees Kampioenschap, dat toen in Nederland plaatsvond en het toernooi om de European Champions Cup Final Four in het Italiaanse Nettuno. In voorgaande jaren vervulde hij dezelfde functie tijdens vele toernooien, waaronder het Europees Kampioenschap in 2010 in Stuttgart (Duitsland) en 2007 in Barcelona (Spanje), maar ook tijdens alle Final Four Toernooien sinds de instelling van dit evenement in 2008.

In februari van dit jaar, tijdens het CEB Congres in Bled (Slovenië), werd Xavier Mateu gekozen tot Secretaris-Generaal van het nieuwe CEB-bestuur. Tijdens diezelfde verkiezing werd de Nederlander Jan Esselman gekozen tot nieuwe President (voorzitter) van de Europese bond.

CEB-President Jan Esselman is in Barcelona voor het bijwonen van de begrafenis van Mateu op zaterdag. Esselman was al in de regio Barcelona, omdat hij zondag aanwezig zou zijn bij de finale van het Europa Cup Toernooi, dat momenteel aan de gang is in de Spaanse stad. ,,Dit is een groot verlies'', stelde Esselman. ,,Ik heb woensdag nog met Xavier gesproken. We hadden een afspraak voor zaterdag en zouden elkaar dan weer zien tijdens de finale op zondag.'' Esselman heeft de echtgenote en dochter van Xavier Mateu namens de Europese honkbalfamilie gecondoleerd.

In het restant van het toernooi in Barcelona zullen de vlaggen halfstok hangen ter ere van Mateu en hetzelfde zal gebeurden in Regensburg (Duitsland), waar het andere Europa Cup-toernooi wordt gehouden. De toernooien zijn ter nagedachtenis opgedragen aan Xavier Mateu.

Xavier Mateu was zeer toegewijd aan de ontwikkeling van het honkbal in zowel Spanje als Europa en besteedde hier zijn hele leven aan. Als Official Scorer en journalist heeft de webmaster van Grand Slam * Stats & News meerdere toernooien samengewerkt met Xavier, die altijd rondliep met een lach op zijn gezicht. Xavier was zeer sympathiek en weer zeer gedreven in het honkbal. Hij zal zeer worden gemist door zijn vele vrienden binnen de Europese honkbalgemeenschap.

Langs deze weg condoleert de webmaster van Grand Slam * Stats & News Xavier's familie en wenst hen heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

(7 juni)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.