Grand Slam * Stats & News
Updated: 7 oktober 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar


www.grand-slam.nl
Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Tampa Bay voorkomt sweep vs. Boston via walk-off homerun
English
ST. PETERSBURG, Florida (USA) - Boston Red Sox stond maandagavond met 3-0 voor in de vijfde inning, maar Tampa Bay Rays kwam langszij en ging met 5-4 winnen op een walk-off homerun in de negende inning om een 'sweep' te voorkomen in de American League Division Series. In plaats daarvan is een vierde duel nodig en de ploegen staan dinsdagavond opnieuw tegenover elkaar.

Boston leek een comfortabele 3-0 voorsprong te hebben in de vijfde inning, maar toen kwam Tampa Bay langzij via een 3-run homerun.

De BoSox openden de score in de eerste inning. Rays-starter Alex Cobb kreeg een lead-off single tegen van Jacoby Ellsbury en raakte volgende slagman Shane Victorino met een worp. Dustin Pedroia volgde met een 'force out-grounder', waardoor Victorino op het tweede honk werd uitgeschakeld. Ellsbury schoof op naar het derde honk, maar kon scoren na een foute aangooi van tweede honkman Ben Zobrist, die probeerde een dubbelspel te completeren.

Boston ging op rij uit in de tweede en derde inning. In de vierde opende David Ortiz met een vrije loop en sloeg Mike Napoli een honkslag, maar hierna volgden drie nullen.

In de vijfde verhoogde Boston de voorsprong naar 3-0 door tweemaal te scoren. Met één uit sloeg Ellsbury een tweehonkslag en Victorino een honkslag. Een wilde worp stelde Ellsbury even later in staat te scoren. Met twee uit scoorde Victorino het volgende punt toen Ortiz een honkslag sloeg.

Boston-starter Clay Buchholz kreeg een lead-off single tegen van David DeJesus in de eerste inning, maar schakelde de volgende drie slagmensen uit. In de tweede inning begon James Loney met een tweehonkslag op Buchholz, die vervolgens werd uitgeschakeld in een dubbelspel na een line drive van volgende slagman Desmond Jennings. Buchholz zorgde voor drie nullen op rij in de derde, maar kreeg de honken vol in de vierde slagbeurt. Hij begon met vier wijd op lead-off hitter Ben Zobrist, maar volgde met twee strikeouts. Hierna sloeg James Loney een honkslag en zorgde Desmond Jennings met vier wijd voor volle honken. Buchholz maakte echter een einde aan de dreiging door Matt Joyce met drie slag uit te schakelen.

In de 2e5 kwam Buchholz niet ongeschonden uit de strijd, want de Rays kwamen langszij. Yunel Escobar begon met een honkslag, waarna David DeJesus een tweehonkslag sloeg met één uit. Met twee uit homerde Evan Longoria in het linksveld en bracht de stand op 3-3.

Na twee puntloze innings kreeg Boston weer een scoringsmogelijkheid in de achtste inning. Nieuwe werper Jake McGee begon met vier wijd voor lead-off hitter David Ortiz. De ervaren slagman werd hierna vervangen door pinch-runner Quintin Berry, die het tweede honk stal. Na een grounder kwam Jonny Gomes in het duel als pinch-hitter voor Daniel Nava en die kreeg opzettelijk vier wijd om een gedwongen loop op te zetten. McGee schakelde vervolgens Jarrod Saltalamacchia met drie slag uit en sloot de inning af toen Stephen Drew een pop-fly sloeg.

In de 2e8 nam Tampa Bay voor het eerst de leiding. Nieuwe werper Franklin Morales gooide vier wijd op openingsslagman James Loney, die werd vervangen door pinch-runner Sam Fuld. Die schoof op toen Desmond Jennings volgde met een honkslag. Nadat een pop-fly de eerste nul opleverde werd Morales vervangen door Brandon Workman en die kreeg een honkslag tegen van Yunel Escobar, waardoor de honken vol kwamen. Delmon Young kwam vervolgens in het duel als pinch-hitter en sloeg een grounder, maar dat bracht wel Fuld binnen en zette Tampa Bay op een 4-3 voorsprong. Een vangbal sloot de inning af.

Boston bracht de stand weer in evenwicht in de eerste helft van de negende inning. Fernando Rodney nam de pitching over voor de Rays en gooide vier wijd op lead-off hitter Will Middlebrooks, voor wie Xander Bogaerts werd ingezet als pinch-runner. Hiermee maakte de speler van het Nederlands Honkbal Team zijn eerste optreden voor Boston in de ALDS. Bogaerts schoof op na een honkslag van Jacoby Ellsbury, waarna de twee lopers een honk verder kwamen na een opofferingsstootslag van Shane Victorino. Dustin Pedroia werd vervolgens uitgeschakeld op een grounder, maar Bogaerts wist hierop de gelijkmaker te scoren. Ellsbury stal nog het derde honk, maar pinch-hitter Mike Carp kreeg even later drie slag, waardoor de inning ten einde kwam.

In de 2e9 besliste Tampa Bay het duel. De Japanner Koji Uehara werd de nieuwe werper voor Boston en kreeg snel twee nullen, maar moest toen een walk-off homerun incasseren van José Lobaton. De Venezolaan was net in de wedstrijd gekomen in de 1e9 als nieuwe catcher via een 'double switch'.

(7 oktober)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.