Grand Slam * Stats & News
Updated: 14 mei 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


The Hawks spelbreker Flanegin's recordwedstrijd
English
HOOFDDORP / VLEUTEN / BUSSUM / ROTTERDAM - Dè Flanegin speelde op zondag in zijn 692e Hoofdklasse-wedstrijd voor Vaessen Pioniers om recordhouder te worden met de meeste gespeelde Hoofdklasse-wedstrijden voor één team. Maar tegenstander Mampaey The Hawks was een spelbreker van de recordwedstrijd van de 41-jarige Flanegin, want de ploeg diende Pioniers een onverwachte 3-1 nederlaag toe om een einde te maken aan een 8-game losing streak.

Spelend op eigen veld stond Pioniers na de eerste inning met 2-0 toe nadat The Hawks scoorde op een grounder en een honkslag. Het derde punt werd gescoord in de volgende slagbeurt na een opofferingsslag. Pioniers kwam tot slechts vijf honkslagen op Elton Koeiman, die het hele duel gooide en The Hawks naar een 3-1 zege leidde.

In Vleuten stond L&D Amsterdam Pirates met 1-0 achter vs. UVV toen Kenny Berkenbosch homerde in de vijfde inning. Een wilde worp en een vrije loop met volle honken maakten er later 3-1 van.

In Bussum stond Corendon Kinheim met 1-0 achter na vijf innings vs. Mr. Cocker HCAW, maar kwam langszij in de zesde na een honkslag van Jeffrey Arends. Een honkslag van René Cremer en een fout brachten de stand op 3-1 in het voordeel van Kinheim in de zevende inning.

In Rotterdam won DOOR Neptunus met 8-6 vs. ADO Lakers. In deze wedstrijd scoorden de twee ploegen samen meer punten (14) dan in de overige drie wedstrijden samen (12), die allen eindigden met een 3-1 stand. Met een 7-2 achterstand kwam ADO Lakers tot een 4-run rally in de zevende inning met als hoogtepunt een 2-run double van Nurison Leonora. Maar Neptunus voegde even later een 'insurance run' toe via een vrije loop met volle honken.Vaessen Pioniers vs. Mampaey The Hawks
In Hoofddorp verraste Mampaey The Hawks door met 3-1 te winnen vs. Vaessen Pioniers, waarmee een nieuwe sweep werd voorkomen en een einde werd gemaakt aan een 8-game losing streak. Het verlies vormde een spelbreker voor de recordzettende wedstrijden van Dè Flanegin, die uitkwam in zijn 692e Hoofdklasse-wedstrijd voor Pioniers. Hiermee werd de 41-jarige Flanegin de recordhouder met de meeste gespeelde wedstrijden voor slechts één club in een Hoofdklasse-loopbaan. Flanegin nam het record over van Jurjan Koenen, die in 691 wedstrijden speelde voor Mr. Cocker HCAW. In zijn recordwedstrijd keerde Flanegin terug naar zijn reguliere positie op het eerste honk en sloeg 0-uit-3 met een vrije loop.

Ondanks de regen sloeg The Hawks al vroeg in het duel toe en leidde met 3-0 na twee innings. Veteraan-werper Elton Koeiman legde de Pionier-aanval het zwijgen op en stond slechts vijf honkslagen toe in zijn tweede opeenvolgende complete wedstrijd. Een week geleden gooide Koeiman ook een hele wedstrijd tegen L&D Amsterdam Pirates, maar stond toen met lege handen.

Pioniers wijzigde de startende rotatie voor deze wedstrijd ten opzichte van de vorige series dit seizoen. Mika de Lincel, die tot nu toe de Game 1 starter was, gooide niet in deze reeks, omdat hij last van zijn schouder had. Josh Rickards en Kevin Miner, die tot nu toe respectievelijk Game 2 en 3 begonnen, schoven op, terwijl Dennis Buring het duel van vandaag startte. Dit was Buring's achtste optreden dit seizoen, maar zijn eerste start sinds 22 mei 2012 toen hij de verliezende werper was tegen L&D Amsterdam Pirates.

Buring kwam al gelijk in de eerste slagbeurt in de problemen. Hij kreeg lead-off singles tegen van Shurendell Borgschot en Friso Arkenbout, die hierna beiden opschoven na een doorgeschoten bal. Na een vangbal zorgde een grounder van Frans van den Heuvel voor het eerste punt van The Hawks. Een hierna volgende honkslag van Bob de Bruijn maakte er 2-0 van. De honken kwamen vol te staan toen Berend Ruben vier wijd kreeg en Gregory Trinidad werd geraakt door een worp, maar Buring voorkwam meer tegenpunten toen volgende slagman Coen Merkx een grounder sloeg, waardoor de honken vol achter bleven.

The Hawks voegde het derde punt toe in de tweede inning. Urving Kemp opende met een honkslag, schoof op na een OSS en een honkslag, waarna hij scoorde op een OS van Erwin Bonis.

In de derde inning bereikte The Hawks opnieuw tweemaal het honk en dat bracht Swen Huijer in als reliever voor Buring. De lange voormalige profwerper hield The Hawks hierna puntloos tot en met de zesde inning. De ploeg uit Dordrecht leek even later wel weer tot scoren te komen in de zevende inning. Arkenbout begon toen met vier wijd en De Bruijn sloeg een honkslag met twee uit. Hierna nam Bayron Cornelissen het over van Huijer en zag de honken vol komen toen er geen nul werd gemaakt op een 'force play-grounder' richting derde honk van Berend Ruben. Maar The Hawks liet de honken vol achter toen een vangbal volgde.

Pioniers bereikte regelmatig de honken, maar slaagde er niet in de lopers op te schuiven. In de eerste inning bereikte lead-off hitter Zerzinho Croes het honk na een fout, maar blesseerde zichzelf en werd vervangen door een pinch-runner, die op het tweede honk strandde. Na opnieuw een loper op het tweede honk te hebben achtergelaten in de tweede inning scoorde Pioniers het enige punt in de derde slagbeurt. Met twee uit kreeg Phil Ortez vier wijd en scoorde na een tweehonkslag van Danny Rombley, die zelf werd uitgeschakeld bij een poging er een driehonkslag van te maken.

In de vierde kreeg Pioniers twee lopers op de honken met twee uit toen Mark-Jan Moorman een honkslag sloeg en Dè Flanegin vier wijd kreeg, maar beiden bleven achter. Nog eens twee slagmensen bereikten het honk met twee uit in de zevende inning, maar ook zij strandden. Pioniers voert de Hoofdklasse aan met 136 achtergebleven lopers.


...Winnende werper Elton Koeiman...


...Bob de Bruijn en Hoofd Coach Martin van Zeist...
...geven elkaar een high five...

...Pionier-starter Dennis Buring...

...Recordhouder Dè Flanegin met Coach Peter Barentsen...
(© Foto's: www.reni-foto.nl)

Vaessen Pioniers - Mampaey The Hawks 1-3
RHE
Mampaey The Hawks210000000-381
Vaessen Pioniers001000000-151
pitcher The Hawksinn.SOBBHRER
Elton Koeiman, W (2-3)914511
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Dennis Buring, L (0-1)2.2-1633
Swen Huijer4412--
Bayron Cornelissen2.121---
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Johan Brandsma, 1B-Roy van de Wateringen, 3B-Mario Blaauw.
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Eddy van Loon.
Speeltijd-2:32 uur.UVV vs. L&D Amsterdam Pirates
In Vleuten stond L&D Amsterdam Pirates met 1-0 achter na vier innings, maar kwam toen langszij en won met 3-1 tegen UVV.

Startende werpers Jos de Jong (Pirates) en Chris Mezger (UVV) hielden elkaar in balans in de eerste vijf innings. Beiden moesten vier hits incasseren in deze periode, maar de Jong had meer worpen nodig, omdat hij een aantal keer achter kwam te staan in de count. Maar Mezger's totaal aantal pitches steeg in de zesde en zevende inning, terwijl het aantal van De Jong zakte na de derde inning.

Pirates dreigde de score te openen in de eerste inning toen Björn Hato en Jesse Aussems een honkslag sloegen met één uit, maar beiden bleven achter. UVV, dat een loper achterliet op het tweede honk in de tweede inning, opende de score in de derde inning. Met één uit sloeg Brennan Nijhof een tweehonkslag en schoof op na een grounder van Norbert Jongerius, waarna hij scoorde toen er een fout werd gemaakt op een grounder van Rossini Frolijk.

In de vierde inning begon het te regen en dat werd wat heviger toen de vijfde inning begon. Maar ondanks de regen sloeg Kenny Berkenbosch een 2 wijd-1 slag pitch van Mezger het rechtsveld in voor een lead-off homerun in de vijfde inning om de stand in evenwicht te brengen.

UVV liet vier lopers achter vanaf de tweede inning, waaronder twee in de vijfde slagbeurt, waarna Amsterdam bezit nam van het duel in de zesde. Met twee uit bereikte Jesse Aussems het honk na een fout en schoof op naar het derde honk na een honkslag van Percy Isenia. Een wilde worp bezorgde Amsterdam hierna een 2-1 voorsprong en dat bleek genoeg.

UVV strandde nog eens twee lopers in de 2e6. Ferd van Stekelenburg opende met een honkslag en schoof op na een OSS, gevolgd door een opzettelijke vrije loop. Hierna nam Ben Grover de pitching over voor Jos de Jong en kreeg een 'force play-grounder' en derde nul-grounder om uit te inning te komen.

Amsterdam voegde hierna een 'insurance run' toe in de zevende inning, waarin ook een zeldzame situatie plaatsvond. Kenny Berkenbosch begon met een honkslag en Bas Nooij volgde met een tweehonkslag. Met één uit kwam Berkenbosch in een run-down op een 'comeback-grounder' naar werper Chris Mezger van Roelie Henrique. Berkenbosch keerde veilig terug naar het derde honk, maar tijdens de run-down was ook Nooij daar gearriveerd, terwijl Henrique opschoof naar het tweede honk. En dus werden beide lopers getikt, waarna Nooij werd uitgegeven, omdat Berkenbosch de loper was die het recht had op het honk. De honken kwamen vol te staan toen Michael Duursma vier wijd kreeg, waarna een volgende vrije loop voor Björn Hato tot een punt en een werperswissel leidde. Voormalige Pirate-pitcher Jerremyh Angela nam het over en kreeg een grounder van Jesse Aussems die de honken vol achterliet en een einde maakte aan de inning.

UVV liet een loper achter in de achtste op Daan Hendrix, waarna Jurrian Koks de negende inning gooide voor Pirates, driemaal drie slag gooide en zijn vijfde save verdiende.


...UVV-starter Chris Mezger...

...Amsterdam-starter Jos de Jong...

...Michael Duursma tikt Rossini Frolijk uit...

...Kenny Berkenbosch homerde...
(© Foto'ss: Henk Seppen)

UVV - L&D Amsterdam Pirates 1-3
RHE
L&D Amsterdam Pirates000011100-371
UVV001000000-152
pitchers Piratesinn.SOBBHRER
Jos de Jong, W (3-0)5.12351-
Ben Grover, H (1)1.2-----
Daan Hendrix, H (4)111---
Jurrian Koks, SV (5)13----
pitchers UVVinn.SOBBHRER
Chris Mezger, L (0-0)6.232732
Jerremyh Angela2.11----
Homerun: Pirates: Kenny Berkenbosch (1)(solo,5th,op Mezger).
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Fred van Groningen Schinkel, 1B-Jos van Eijsden, 3B-Rob Has.
Official Scorer-Dennis Duin.
Play-by-Play-Maaike Houtkamp.
Speeltijd-2:33 uur.Mr. Cocker HCAW vs. Corendon Kinheim
In Bussum hield Mr. Cocker HCAW Corendon Kinheim vijf innings puntloos en leidde met 1-0, maar een mogelijke verrassende zege eindigde vanaf de zesde inning. Kinheim kwam langszij en won met 3-1.

Iván Granados, die tot nu toe de Game 2 starter was in HCAW's rotatie, startte nu vandaag in Game 3 en wisselde met Kaj Timmermans, die nu Game 2 was begonnen. De linkshander hield Kinheim op slechts vier hits in de eerste vijf inning en overleefde een mogelijke scoringskans in de vijfde inning. Met één uit sloeg Rachid Engelhardt toen een honkslag en stal het tweede honk met twee uit, waarna Remco Draijer vier wijd kreeg, maar Granados sloot de slagbeurt hierna af met drie slag voor René Cremer.

In de eerste inning had HCAW een 1-0 voorsprong genomen op Nick Veltkamp, maar had meer runs kunnen scoren. HCAW kreeg de honken vol toen Dillon True begon met vier wijd en Jasper Keijzer en Jesus Latte volgden met honkslagen. Maar Kinheim draaide vervolgens een dubbelspel op een grounder van Linoy Croes, waarop werd gescoord. De inning eindigde toen volgende slagman Kevin Nieveld een line drive sloeg. In de tweede inning kreeg HCAW een loper op het derde honk, maar verzuimde te scoren en liet twee lopers achter.

De wedstrijd begon om te draaien in Kinheim's voordeel vanaf de derde inning. Veltkamp schakelde van de derde tot en met de vijfde inning negen van de tien slagmensen uit, waarna Kinheim langszij kwam in de zesde. Met één uit sloeg Mervin Gario een honkslag en stal het tweede honk. Met twee uit scoorde hij de gelijkmaker op een honkslag van Jeffrey Arends.

Kinheim nam hierna een 3-1 voorsprong in de zevende slagbeurt op nieuwe werper Leon Elshof toen de HCAW-verdediging twee fouten maakte. Met één uit bereikte Niels van Weert het honk na een fout, schoof op na een grounder en zette Kinheim op voorsprong door te scoren na een honkslag van René Cremer. Hierna sloeg Dirk van 't Klooster een line drive honkslag langs de rechtsveldlijn. Cremer rende richting thuis op de klap en was uiteindelijk safe toen de catcher de bal na een aangooi niet onder controle had, zodat het 3-1 werd.

HCAW kreeg een nieuwe scoringskans in de achtste inning op reliever Pim Walsma. Met één uit sloeg Barry Mastenbroek een honkslag en schoof op na een wilde worp, waarna Dillon True vier wijd kreeg. Een stootslag-honkslag van Jasper Keijzer zorgde hierna voor volle honken, maar Walsma volgde met een strikeout, waarna een grounder de slagbeurt afsloot.


...Dillon True duikt naar een bal...

...René Cremer scoort in de 7e inning...
(© Foto's: Alfred Cop Fotografie)

Mr. Cocker HCAW - Corendon Kinheim 1-3
RHE
Corendon Kinheim000001200-370
Mr. Cocker HCAW100000000-163
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (4-0)712411
Pim Walsma, H (1)1112--
Arshwin Asjes, SV (2)11----
pitchers HCAWinn.SOBBHRER
Iván Granados652411
Leon Elshof, L (0-0)11-222
Bob Klaarenbeek11-1--
Sedley Karel1-----
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Coen van Lierop, 1B-Edwin Louisa, 3B-Henri van Heijningen.
Official Scorer-Francis Speters.
Play-by-Play-Fred van der Kade.
Umpire Beoordelaar-Willem Broertjes.
Speeltijd-2:43 uur.DOOR Neptunus vs. ADO Lakers
In Rotterdam won DOOR Neptunus met 8-6 vs. ADO Lakers. In deze wedstrijd scoorden de twee ploegen samen meer punten (14) dan in de overige drie wedstrijden samen (12), die allen eindigden met een 3-1 stand. Met een 7-2 achterstand kwam ADO Lakers tot een 4-run rally in de zevende inning met als hoogtepunt een 2-run double van Nurison Leonora. Maar Neptunus voegde even later een 'insurance run' toe via een vrije loop met volle honken.

Neptunus nam een 1-0 voorsprong in de eerste inning na een opofferingsslag van Raily Legito, waarna ADO Lakers in de volgende slagbeurt langszij kwam na een fout. In de 2e2 antwoordde Neptunus met een 4-run rally om een beslissende voorsprong te nemen. Benjamin Dille sloeg een honkslag en Adrian Anthony kreeg vier wijd, waarna beiden opschoven na een doorgeschoten bal. Met één uit zorgde Shaldimar Daantji voor een punt met een honkslag, waarna een schijn voor het volgende punt zorgde. Honkslagen van Gyenuar Lopez en Gianison Boekhoudt maakten er daarna 5-1 van.

ADO Lakers pakte een punt terug in de derde na een 'force play-grounder' van Edison Bito, maar Neptunus nam meer afstand door tweemaal te scoren in de vierde slagbeurt. Mourik Huijser bereikte toen het honk na een fout en Shaldimar Daantji sloeg een tweehonkslag, waarop Huijser op de plaat werd uitgeschakeld. Daantji bereikte het derde honk op de aangooi en nadat Gyenuar Lopez vier wijd had gekregen scoorde hij na een OS van Gianison Boekhoudt. Lopez stal even later het tweede honk en scoorde toen Raily Legito na een fout op het honk kwam.

Met een 7-2 achterstand verkleinde ADO Lakers de achterstand naar 7-6 dankzij een 4-run rally op slechts één honkslag in de zevende inning. In deze beurt was rookie José Moreno de nieuwe werper voor Neptunus en gaf vier wijd aan de eerste drie slagmensen die hij zag, Quensley Bazoer, Jurriaan Dijk en Glennton Poulo. Een tweehonkslag van Nurison Leonora leverde hierna twee runs op en zorgde voor een werperswissel. Diornick Sanchez, ook een rookie, nam het over en kreeg opofferingsslagen tegen van Wamaer Bordewijk en Edison Bito, die de stand op 7-6 brachten, waarna een vangbal de slagbeurt afsloot.

Neptunus voegde hierna nog een 'insurance run' toe in de zevende inning. De honken kwamen vol te staan toen Raily Legito het honk bereikte na een fout, Dwayne Kemp vier wijd kreeg en Rafaël Jozefa werd geraakt door een worp. Met één uit ging Legito gedwongen uit op thuis, maar toen kreeg Mourik Huijser vier wijd en bracht een punt binnen. Een vangbal liet de honken vol achter, maar Neptunus had de stand op 8-6 gebracht en dat was genoeg. Closer Berry van Driel zorgde voor drie nullen in de negende inning en verdiende zijn vijfde save.

DOOR Neptunus - ADO Lakers 8-6
RHE
ADO Lakers011000400-673
DOOR Neptunus14020010X-882
pitchers ADO Lakersinn.SOBBHRER
Martijn Riphagen, L (1-1)5-4776
Rick van der Post3-311-
pitchers Neptunusinn.SOBBHRER
Tom Roodenburg, W (4-0)52-321
Jorian van Acker11-2--
José Moreno- (*)-3144
Diornick Sanchez, H (3)2--1--
Berry van Driel, SV (5)11----
(*) - Moreno gooide op vier slagmensen in de zevende inning
Box Score
Play-by-Play
Stand
Programma
Umpires: HP-Jan-Willem van der Paauw, 1B-Olav Steijger, 3B-Henny Jansen.
Official Scorer-Brigitta Zaal.
Play-by-Play-Linda Steijger.
Speeltijd-3:02 uur.

(12 mei)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.