Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 januari 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Bliksembezoek Hensley Meulens aan Nederland
English
AMSTERDAM - Hensley Meulens, de Hitting Coach van World Series-kampioen San Francisco Giants en de Manager van het Nederlands Honkbal Team tijdens de komende World Baseball Classic, is voor een kort bezoek in Nederland.


...Hensley Meulens...
(© Foto: Henk Seppen)
Meulens arriveerde vandaag (woensdag 16 januari) en zal later op de dag bij de training van het Nederlands Team in Haarlem zijn. Meulens is voornamelijk in Nederland om te praten met de spelers, die uitkomen in de Hoofdklasse, en kennis met hen te maken.

In oktober vorig jaar werd Meulens benoemd tot Manager van het Nederlands Team voor de World Baseball Classic, waarin Oranje in de Eerste Ronde in Taiwan speelt. Huidig Manager Brian Farley zal Assistent Manager zijn. Ook in oktober werd bekend gemaakt dat voormalig Major League-werper en Hall of Famer Bert Blyleven weer de Pitching Coach zal zijn van Oranje tijdens het WBC. Pitching Coach Steve Janssen zal eveneens in een assisterende rol functioneren.

Op donderdag 17 januari worden de 28-man rosters voor de World Baseball Classic bekend gemaakt. Een aantal namen circuleren momenteel voor de ploeg, voornamelijk die van spelers die professioneel actief zijn in de minor leagues. Maar ook die van spelers, die afgelopen seizoen in de Major League uitkwamen, worden genoemd, zoals werpers Jair Jurrjens en Kenley Jansen, plus infielders Jurickson Profar en Andrelton Simmons. In december werd al bevestigd dat outfielders Roger Bernadina (Washington Nationals) en Andruw Jones (Tohoku Rakuten Golden Eagles, Japan) in elk geval deel zullen uitmaken van de ploeg, want toen moest elk deelnemend land twee spelers bekend maken die op het roster zouden komen.

(16 januari)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2012 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.