Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 maart 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Oranje ontmoet Dominicaanse Republiek in halve finale
English
SAN FRANCISCO, California / MIAMI, Florida (USA) - Het Nederlands Honkbal Team ontmoet de Dominicaanse Republiek in de tweede halve finale van de World Baseball Classic op maandag in AT&T Park in San Francisco. Tweevoudig WBC-winnaar Japan speelt tegen Puerto Rico in de eerste halve finale op zondagavond. Beide wedstrijden beginnen om 18:00 uur lokale tijd (2 uur in de nacht Ned.tijd). Vier jaar geleden won Oranje tweemaal van de Dominicanen om zich te plaatsen voor de Tweede Ronde van de WBC.

De twee winnaars plaatsen zich voor de Finale van de Classic, die dinsdag wordt gespeeld en om 17:00 uur lokale tijd (1 uur 's nachts Ned.tijd).

Zaterdag, in Miami (Florida), won de Dominicaanse Republiek met 2-0 vs. Puerto Rico om de winnaar te worden van Poule 2 van de Tweede Ronde. Door het verlies eindigde Puerto Rico op de tweede plaats.

In een pitchingduel in Miami, waarin de punten en honkslagen schaars waren, openden de Dominicanen de score in de tweede helft van de vijfde inning. Carlos Santana opende toen met een homerun en dat was op dat moment pas de tweede Dominicaanse honkslag in het duel. Puerto Rico sloeg ook slechts twee honkslagen in de eerste vijf innings.

De Dominicanen voegden een 'insurance run' toe in de achtste inning toen Francisco Pena Erick Aybar binnensloeg met twee uit.

De World Baseball Classic gaat nu naar San Francisco voor de laatste drie wedstrijden van het evenement, die worden gespeeld in AT&T Park. En dat is 'thuis' voor Oranje-Manager Hensley Meulens, want hij is de Hitting Coach van de San Francisco Giants, met wie hij de World Series won in 2010 en 2012. In het tussenliggende jaar (2011) veroverde het Nederlands Honkbal Team de wereldtitel in Panama. De teamkleuren voor zowel de Giants als het Nederlands Team zijn oranje en zwart. En zo is 2013 nu al het vierde succesvolle oranje-zwart jaar op rij nu het Nederlands Team voor het eerst de Finale Ronde van de Classic heeft bereikt. Of er meer mogelijk is weten we over een paar dagen.

(16 maart)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.