Grand Slam * Stats & News
Updated: 16 april 2013
Uitslagen & Statistieken
Honkbal Uitslagen & Stats
Softbal Dames Uitslagen & Stats
Softbal Heren Uitslagen & Stats
Copyright © 1997-2013
Grand Slam/Marco Stoovelaar

Honkbal
Headlines
Samenstelling & Copyright © 1997-2013 by Marco Stoovelaar


Kinheim dient Pioniers derde nederlaag toe
English
HAARLEM - Corendon Kinheim diende Vaessen Pioniers dinsdagavond de derde nederlaag toe in een inhaalwedstrijd om een 3-game sweep te completeren. In Haarlem win Kinheim met 10-3 nadat de ploeg ook al gewonnen op zaterdag en zondag. De aanvankelijke eerste wedstrijd werd donderdag gestaakt door mist en verregende daarna op de volgende dag. Met de winst klom Kinheim naar een gedeelde eerste plaats met DOOR Neptunus en UVV, die eveneens hun eerste drie wedstrijden van het seizoen wonnen. Met deze wedstrijd is de Opening Series van het seizoen 2013 nu compleet.

In de eerste drie innings vanavond leek het erop dat Kinheim op weg was naar een snelle 7-inning, 10-punten-verschil uitslag, maar het scoren werd minder nadat de ploeg een 8-0 voorsprong had genomen in de vierde slagbeurt.

In de tweede helft van de eerste inning kwam Kinheim tot een rally van vier runs op starter Kevin Miner. Die begon met vier wijd voor lead-off hitter René Cremer, die hierna het tweede honk stal en de score opende na een one-out double van Ramiro Balentina. Een honkslag van Jeffrey Arends maakte er hierna 2-0 van. Met twee uit kregen Quintin de Cuba en Roy Seltenrijch beiden vier wijd en met alle honken bezet volgde Rachid Engelhardt met een 2-run single om de stand op te voeren naar 4-0.

Twee runs werden toegevoegd in de tweede inning toen René Cremer en Dirk van 't Klooster een honkslag sloegen en respectievelijk scoorden op een grounder van Balentina en tweehonkslag van Arends. Dat betekende het einde voor Miner, die werd opgevolgd door Dennis Buring. Later in deze beurt kwamen de honken nog vol te staan, maar sloot Buring af met een strikeout.

In de derde inning opende Remco Draijer met een driehonkslag en scoorde op een grounder van Van 't Klooster. En in de vierde inning werd het achtste punt gescoord door Mervin Gario, dankzij een honkslag van Engelhardt.

Kinheim-starter Nick Veltkamp gooide driemaal drie slag in de eerste inning en voegde er nog eens twee aan toe in de volgende slagbeurt. Hij kreeg een honkslag tegen in de derde en vierde inning, waarna Pioniers tot een rally van drie runs kwam in de vijfde inning om de achterstand te verkleinen naar 8-3. Kevin Dirksen begon met een honkslag, waarna Chris Williams met één uit werd geraakt door een worp. Zerzinho Croes en Mark Duursma volgden met RBI-singles, waarna een 'force play-grounder' van Danny Rombley voor het derde punt zorgt. Vince Rooi volgt nog met een honkslag waardoor er lopers op het eerste en derde honk komen te staan, maar een nieuwe 'force play-grounder' sluit de inning daarna af. In de resterende drie innings op relievers Pim Walsma (7e en 8e) en Dion Steijl (9e) slaat Pioniers nog maar één honkslag, terwijl de Kinheim-verdediging twee dubbelspelen draait.

Met een 8-3 voorsprong scoorde Kinheim nog twee punten op Daley Paalvast. Rachid Engelhardt werd geraakt door een worp en komt op het derde honk na een honkslag van Remco Draijer. Engelhardt kan even later niet scoren op een 'force play-grounder' van René Cremer, maar kan dat vervolgens wel op een grounder van Dirk van 't Klooster. Een tweehonkslag van Ramiro Balentina maakt er dan 10-3 van.

Corendon Kinheim - Vaessen Pioniers 10-3
RHE
Vaessen Pioniers000030000-372
Corendon Kinheim42110020X-10120
pitchers Pioniersinn.SOBBHRER
Kevin Miner, L (0-1)1.113666
Dennis Buring4.231421
Daley Paalvast1--222
Swen Huijer12----
pitchers Kinheiminn.SOBBHRER
Nick Veltkamp, W (1-0)681633
Pim Walsma221---
Dion Steijl11-1--
Umpires: HP-Roy van de Wateringen, 1B-Mario Blaauw, 3B-Rudsel Schoobaar.
Box Score
Standings
Schedule
Official Scorer-Huub Nelissen.
Play-by-Play-Jeanette van Drunen.
Speeltijd-2:43 uur.

(16 april)


Bedankt voor het bezoeken van deze site.
Mail suggesties en vragen naar stoov@wxs.nl
Copyright © 1997-2013 Marco Stoovelaar / Grand Slam * Stats & News.